Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Verzekerd op vakantie met de caravan of vouwwagen

30 juli 2015

featured image

auto caravanNederlanders staan bekend als fanatieke kampeerders. Er zijn dan ook veel mensen die met een tent, of met een caravan of vouwwagen achter hun auto naar Frankrijk vertrekken. Toch zijn er altijd nog vragen over de verzekering voor de vouwwagen. Hoort dit bij jouw autoverzekering of moet je hier een aparte verzekering voor afsluiten?

Als je een andere auto raakt met je vouwwagen terwijl deze achter jouw auto hangt, bijvoorbeeld bij het inparkeren, wordt de vouwwagen gezien als een verlengstuk van de auto. Je bent dus verzekerd voor schade die je met jouw vouwwagen toebrengt aan anderen. Ook als tijdens het rijden de vouwwagen losschiet en ergens tegenaan botst ben je verzekerd. Als je echter al op de camping staat, de vouwwagen handmatig naar de plaats duwt en dan iets raakt ben je onverzekerd. Je bent in ieder geval niet verzekerd vanuit de autoverzekering, hiervoor moet je een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.

Ook voor een caravan geldt dat deze standaard is meeverzekerd met je auto. Bij een caravan moet je wel extra opletten of het gewicht inclusief belading niet meer dan 750 kilogram is. Is dit wel het geval heb je een apart kentekenbewijs en aparte kentekenplaat nodig. De groene kaart kun je opvragen bij je huidige autoverzekeraar. Is je volgeladen caravan minder zwaar dan 750 kilogram moet er een witte kentekenplaat op met het kenteken van jouw auto. Plak er wel een NL-sticker op als je naar het buitenland op vakantie gaat!

Autoverzekeringen vergelijken

Helaas is het op Autoverzekering.nl niet mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor een caravan of vouwwagen. Wel vergelijken we hier alle WA-, WA+ en Allrisk autoverzekeringen die je dus wel verzekeren als je met de caravan of vouwwagen achter de auto schade maakt aan anderen. Vergelijk en zoek de goedkoopste autoverzekering voor jouw specifieke situatie en wensen.

;