Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Vrijdag de 13e: Minder kans op autoschade!

13 november 2015

featured image

Veel Nederlanders zijn een beetje bijgelovig wanneer Sloot autohet gaat over vrijdag de 13e.
De kans dat je deze dag de sloot in rijdt lijkt op deze dag extra groot. Autoverzekeraar
Generali zocht uit of er op deze dag meer schade wordt gereden dan op een willekeurige andere vrijdag. Wat bleek? Het aantal schades is op deze ongeluksdag 5 procent minder dan normaal.

Voorzichtiger op pechdag

Vanaf 2008 vergeleek de verzekeraar alle normale vrijdagen met vrijdagen die op de 13e vielen. Hieruit blijkt dat er op deze ongeluksdag juist minder schades werden gereden dan op normale vrijdagen. De meest voor de hand liggende verklaring hiervoor is dat mensen toch extra voorzichtig zijn op deze (ongeluks)dag.

Vandaag ook minder schade?

Of er vandaag ook minder schade wordt gereden, is nog maar de vraag. Het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven. Vanmiddag en vanavond worden er stevige buien, windstoten en mogelijk hagelbuien verwacht. Door deze weersomstandigheden is de kans op autoschades toch weer wat groter geworden.

Autoverzekering

Heb je vandaag wel pech met een aanrijding, of zorgt een hagelbui voor deuken in je dak? Kijk dan goed hoe je verzekerd bent. Met alleen een WA dekking ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade door weersomstandigheden. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen goed op welke dekking je wilt, zodat je ook op vrijdag de 13e goed verzekerd bent!

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;