Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Vrijdag de 13e: Minder kans op autoschade!

  13 november 2015

  featured image

  Veel Nederlanders zijn een beetje bijgelovig wanneer Sloot autohet gaat over vrijdag de 13e.
  De kans dat je deze dag de sloot in rijdt lijkt op deze dag extra groot. Autoverzekeraar
  Generali zocht uit of er op deze dag meer schade wordt gereden dan op een willekeurige andere vrijdag. Wat bleek? Het aantal schades is op deze ongeluksdag 5 procent minder dan normaal.

  Voorzichtiger op pechdag

  Vanaf 2008 vergeleek de verzekeraar alle normale vrijdagen met vrijdagen die op de 13e vielen. Hieruit blijkt dat er op deze ongeluksdag juist minder schades werden gereden dan op normale vrijdagen. De meest voor de hand liggende verklaring hiervoor is dat mensen toch extra voorzichtig zijn op deze (ongeluks)dag.

  Vandaag ook minder schade?

  Of er vandaag ook minder schade wordt gereden, is nog maar de vraag. Het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven. Vanmiddag en vanavond worden er stevige buien, windstoten en mogelijk hagelbuien verwacht. Door deze weersomstandigheden is de kans op autoschades toch weer wat groter geworden.

  Autoverzekering

  Heb je vandaag wel pech met een aanrijding, of zorgt een hagelbui voor deuken in je dak? Kijk dan goed hoe je verzekerd bent. Met alleen een WA dekking ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade door weersomstandigheden. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen goed op welke dekking je wilt, zodat je ook op vrijdag de 13e goed verzekerd bent!

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

   

  ;