Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Wel pechhulp, geen abonnement?

24 mei 2016

featured image

Een lekke band, startproblemen of andere pech? Iedere automobilist zal het wel eens meemaken. Nu denk je waarschijnlijk gelijk aan de pechhulp van de  ANWB, maar er is sinds een paar dagen een nieuwe speler op de markt.

flat-tire-76563_960_720

RoadGuard app

RoadGuard is een nieuwe dienst van Centraal Beheer Achmea en Eurocross Assistance. Het is een applicatie waarmee iedere smartphonegebruiker op een snelle en makkelijke manier pechhulp kan aanvragen, zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten.

Hoe werkt het precies?

Zodra je de app opent, krijg je eerst drie veiligheidstips in beeld te zien. Vervolgens moet je de keuze maken uit zes verschillende soorten problemen. Bij ieder van deze problemen wordt direct aangeven wat de kosten (ongeveer) zullen zijn. Uiteraard kunnen hier nog wel kosten bijkomen als het probleem groter is dan in eerste instantie lijkt, maar dit zal door de monteurs van tevoren gecommuniceerd worden. Nadat je pechhulp heb aangevraagd kun je via de app direct zien welke monteur er naar jou onderweg is en hoe lang het nog duurt voordat hij of zij op jouw locatie zal zijn.

Om pech door te geven en hulp aan te vragen moet je je locatie doorgeven via de app, zodat de monteur precies weet waar hij of zij naartoe moet. De app werkt tot nu toe overigens alleen nog maar in Nederland en is dus (nog) niet te gebruiken in het buitenland.

Naast het doorgeven van je locatie, moeten er ook nog enkele andere gegevens ingevuld worden, zoals je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Het telefoonnummer zal gebruikt worden voor verder communicatie en de factuur zal doorgestuurd worden naar het e-mailadres.

Is de app alleen voor auto’s?

Je kunt RoadGuard voor alle soorten pech inschakelen. Niet alleen als je stilstaat met je auto, maar ze helpen je ook als je pech hebt met je motor, busje, scooter of caravan.

Kosten

De app is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Betalen doe je achteraf, ook via de app. Dit kan bijvoorbeeld via iDEAL, PayPal of met je creditcard.

Autoverzekering ook zo goedkoop mogelijk?

Door de komst van deze applicatie is het niet meer nodig om een abonnement af te sluiten voor pechhulp in Nederland. Een autoverzekering is daarnaast wel verplicht. Ben jij iemand die vaak schade rijdt? Of zie jij jezelf als een uitstekende automobilist? Vergelijk bij ons alle autoverzekeringen en sluit de verzekering af die bij jouw rijstijl past!

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

;