Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

XL-parkeerplek voor vrouwelijke automobilist

7 juni 2016

featured image

Geloof het of niet, in China bestaat het: extra grote parkeerplaatsen voor vrouwen. Onzin of eigenlijk toch wel heel handig?

frustrated-961707_960_720

Serieuze zaak

Hoewel het veel weg heeft van een reclamestunt of slechte grap nemen de Chinese makers het bloedserieus. “We zien regelmatig vrouwen die moeilijkheden hebben met parkeren,” legt de manager van deze parkeerplaats in de buurt van de Chinese stad Hangzhou uit. “Dat vertraagt het verkeer op parkeerplaatsen.” Hij beweert dat vrouwen vooral problemen hebben met achteruit inparkeren.

Roze parkeerplaatsen

De vrouwvriendelijke parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de roze markeringen. Ook zijn de meeste van deze parkeerplekken voorzien van een symbool met vrouwelijk profiel. De parkeerplekken zijn 1,5 keer groter dan de reguliere parkeerplaatsen.

China niet de eerste

De Chinese parkeerplaatsmanager is niet de eerste met het idee om grote parkeerplaatsen voor vrouwen te creëren. In Australië, Zwitserland en Duitsland bestaan op sommige plaatsen al parkeerplekken speciaal voor vrouwen. De opzet van deze parkeerplekken was daarentegen wel iets anders. Het doel was namelijk om vrouwen een veiliger gevoel te geven en het risico op aanranding in te perken door de parkeerplekken bijvoorbeeld vlak bij een ingang of uitgang van een parkeergarage te markeren.

In Nederland wordt er, tot zover bekend, nog niet gesproken over grotere vrouwvriendelijke parkeerplaatsen.

Verzekerd voor parkeerschade

Ben jij ook niet echt een parkeertalent? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent. Als je WA of WA+ verzekerd bent, wordt parkeerschade door eigen toedoen niet verzekerd. De All Risk verzekering vergoedt dit wel. Per ongeluk parkeerschade veroorzaakt bij iemand anders? Geen paniek, dit valt namelijk onder je WA verzekering. Helaas kan het ook gebeuren dat je een deuk in je auto hebt, maar er geen enkel spoor van de dader is. Het Waarborgfonds Motorverkeer kan je mogelijk helpen bij het vergoeden van de schade. De voorwaarden voor schadevergoeding door het fonds vind je hier.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

;