Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Zelfrijdende Tesla nog lang niet veilig genoeg

26 oktober 2015

featured image

Tesla heeft  een software-update beschikbaar gesteld aan klanten die in een Tesla Model S rijden. Deze update zorgt ervoor dat de Tesla deels zelfstandig kan rijden. Het is hiermee de eerste productieauto die zelfstandig op de weg rijdt. Veilig Verkeer Nederland heeft laten weten dat het niet positief gestemd is over de zelfrijdende functies van Tesla.

Wat kan de zelfrijdende Tesla Model S allemaal?

De Model S heeft na de software-update een ‘autosteer-functie’, waarmee het recht in één baan kan blijven rijden en automatisch van baan kan wisselen. Ook zorgt de auto er zelf voor dat je niet te dicht op je voorganger rijdt en het waarschuwt voor objecten in je blinde hoek. Daarnaast kan de auto een parkeerplekje vinden én automatisch inparkeren.

Geef het stuur niet volledig uit handen

Elon Musk, Ceo van Tesla, heeft aangegeven dat de technologie nog niet zo ver is dat je het stuur volledig uit handen kunt geven. De technologie kun je het beste alleen op de snelweg gebruiken en dan nog dient het alleen ter ondersteuning van de automobilist. De parkeerfunctie is overigens wel een stuk veiliger dan de rest van de functies.

Veilig Verkeer Nederland is geen fan

Tesla heeft toestemming gekregen om deze software wereldwijd aan zijn klanten aan te bieden, maar Veilig Verkeer Nederland (VVN) is zeker geen voorstander hiervan. Ook al geeft Tesla zelf aan dat je het stuur niet volledig uit handen moet geven, denkt VVN dat het voor consumenten te verleidelijk is om dit wél te doen.

Veel kritiek

Tesla heeft met deze actie veel critici op de hals gehaald. Op Youtube is er al een filmpje te zien van een zelfrijdende Tesla met de nieuwe software die bijna voor een flink ongeluk zorgt. Critici vragen zich af waarom Tesla deze software al aan klanten geeft, terwijl het duidelijk nog niet 100 procent veilig is.

2000 Nederlanders in een Tesla

In Nederland rijden ongeveer 2000 mensen rond in een Model S. Zij kunnen ervoor kiezen om deze software te installeren in hun Tesla.

 

;