Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Zicht van 1 op 10 automobilisten is niet goed

  11 november 2015

  featured image

  Uit een onderzoek in opdracht van Veilig Verkeer Nederland en Pearle blijkt dat 1 op de 10 automobilisten slecht ziet. 2,4 procent van de automobilisten zou de weg eigenlijk niet eens op mogen. Zij voldoen niet aan de minimumnormen die het CBR stelt.

  Onderzoek door Ipsos

  Het onderzoek is door marktonderzoekbureau Ipsos uitgevoerd onder 1206 automobilisten. Zij konden hun ogen laten controleren bij een oogmeetstation langs de snelweg bij Woudenberg of in één van de Pearle winkels. Een soortgelijk onderzoek werd ook in 2011 al door VVN uitgevoerd. Toen kwamen dezelfde resultaten naar voren.

  Bij 1 miljoen mensen zicht niet optimaal

  Nederland telt ruim 10 miljoen automobilisten. Bij ongeveer 1 miljoen mensen is het zicht niet optimaal. Dit komt omdat veel mensen geen bril/lenzen dragen (terwijl ze het wel nodig hebben), of ze wel een bril/lenzen dragen, maar de sterkte niet juist is. Volgens dit onderzoek zijn 240.000 mensen een gevaar op de weg. Zij overschrijden de minimumnorm die het CBR stelt.

  Geen bril in de auto

  In het onderzoek kwamen nog enkele opvallende resultaten naar voren. Zo bleek ruim 40 procent van de mensen met bril deze niet altijd tijdens het rijden op te zetten. Ook heeft 1 op de 3 automobilisten niet standaard een zonnebril in de auto liggen.

  Gevaar door slecht zicht

  Daarnaast gaf ruim een derde aan dat ze zich in het afgelopen jaar minimaal 1 keer een gevaarlijke situatie heeft veroorzaakt door slecht zicht.  Dit kwam niet alleen door een afwijking in de ogen. Ook een laagstaande zon of verlichting van tegenliggers zorgde voor slecht zicht.

  Autoverzekering

  Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om zo goed mogelijk te zien. Zorg daarom dat je altijd op de hoogte bent van de sterkte van je ogen en als het nodig is een bril aan te schaffen. Daarnaast is het altijd verstandig om een reservebril én zonnebril in je auto te hebben liggen. Wanneer je duidelijk een bril nodig hebt en deze niet opzet kun je problemen krijgen met zowel justitie als met je autoverzekeraar.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

   

  ;