Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Het afsluiten van de zakelijke autoverzekering

Ben je een zelfstandig ondernemer met een auto die je gebruikt voor je eigen onderneming? Of rijd je een auto van de zaak? Het is in beide gevallen van belang dat je dan een zakelijke autoverzekering afsluit voor je auto. Zelfs wanneer je de auto meer privé dan zakelijk rijdt. Voor zakelijke ritten mag je, heel logisch, ook een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Simpelweg omdat je met je privé autoverzekering niet goed genoeg gedekt bent bij een zakelijke rit.

Zakelijk gebruik, hoe zit dat?

Wanneer je je auto zakelijk hebt verzekerd, is het privé gebruik van je auto ook meeverzekerd. Waar moet je aan denken bij het zakelijk rijden van je auto? Een bezoek aan een klant en de ritten van en naar de zaak met de bedrijfsauto. Gebruik je de bedrijfsauto niet voor de heen- en terugweg naar de zaak? Dan kun je dit rekenen onder privé gebruik van de auto en kan je een ‘gewone’ particuliere autoverzekering afsluiten.

Het verschil tussen een particuliere en zakelijke autoverzekering

Een particuliere autoverzekering is in vele gevallen goedkoper dan een autoverzekering die op de zaak staat. Wanneer jij je auto gebruikt, rijd je vaak veel meer en maak je dus meer kilometers. Het kan ook zo zijn dat de bestuurders zo nu en dan wisselen. Voor een zakelijke autoverzekering maakt dit geen verschil, zo is hier nooit een discussie over mogelijk.

Bij een zakelijke autoverzekering kun je kiezen om de btw te laten verrekenen, zodat je minder premie betaalt. Het is dan wel logisch dat de mogelijke schade ook zonder btw wordt uitgekeerd. Bij zowel een particuliere autoverzekering als bij een zakelijke autoverzekering is er keuze uit een aantal dekkingen. Logischerwijs is deze voor het laatste geval specifiek ingericht voor zakelijk gebruik. Je lading verzekeren voor diefstal is hier een voorbeeld van.

Je auto zakelijk verzekeren via Autoverzekering.nl

Het vergelijken en afsluiten van een particuliere autoverzekering die bij je past kan natuurlijk al bij Autoverzekering.nl en binnenkort komt daar nog een mogelijkheid bij: het zakelijk afsluiten van je autoverzekering!

Zojuist overgestapt

  • 21 aug. 2019, 02:52 Dhr. de J. uit Leeuwarden.
  • 21 aug. 2019, 00:43 Dhr. R. uit Hengelo.
  • 21 aug. 2019, 00:06 Dhr. A. uit Eindhoven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.