Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Casco verzekering

  • 100% onafhankelijk casco verzekeringen vergelijken
  • Bespaar gemiddeld €265 per jaar
  • Profiteer nu van onze laagsteprijsgarantie
Vul in en bereken je premie
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.839 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.839 reviews.

greg

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

SNEL EFFECTIEF

m. andouh

Star on Star on Star on Star on Star on
13 uur geleden

Is snel geregeld.

geheim

Star on Star on Star on Star on Star on
21 uur geleden

Gemakkelijk en snel geregeld

greg

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

SNEL EFFECTIEF

m. andouh

Star on Star on Star on Star on Star on
13 uur geleden

Is snel geregeld.

geheim

Star on Star on Star on Star on Star on
21 uur geleden

Gemakkelijk en snel geregeld

    Meer beoordelingen

    Je hebt vast weleens de term casco verzekering gehoord, maar wat houdt dit eigenlijk precies in? En waarom is het relevant voor jou als autobezitter? Op deze pagina gaan we dieper in op de betekenis van een casco verzekering, de verschillende dekkingen, en beantwoorden we veelgestelde vragen over dit type autoverzekering. Zo ben je goed geïnformeerd voordat je een beslissing neemt over welke casco dekking het beste bij jou past.

    Casco verzekering

    Wat is een casco verzekering?

    Een casco verzekering is een type verzekering voor motorvoertuigen dat verder gaat dan de standaard WA-verzekering. Waar een WA-verzekering alleen schade aan anderen vergoedt, biedt een casco verzekering ook dekking voor schade aan je eigen auto. Het beschermt niet alleen de belangen van derden, maar ook jouw eigen voertuig. De schade kan de schuld zijn van iemand anders, maar het kan ook zijn dat er geen schuldige is. Zoals wanneer er tijdens een zware storm een boom op je auto valt. We kennen twee verschillende casco verzekeringen: de WA beperkt casco en de WA volledig casco (all risk).

     

    Verschil tussen de twee casco dekkingen

    Wat is het verschil tussen WA beperkt casco en WA volledig casco?

    WA beperkt casco verzekering

    De WA beperkt casco verzekering dekt niet alleen schade aan anderen (WA-schade), maar ook schade aan je eigen auto wanneer deze is veroorzaakt door bepaalde externe factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand, diefstal of natuurrampen. Heb je de schade aan je eigen auto per ongeluk zelf veroorzaakt? Dan wordt deze met een WA beperkt casco dekking niet vergoed.

    WA volledig casco verzekering (all risk)

    De WA volledig casco verzekering, ook wel bekend als de all risk verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering vergoedt alle schade die de WA beperkt casco verzekering ook dekt, aangevuld met schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Of het nu gaat om een deuk in de parkeergarage, een paaltje waar je zelf tegenaan rijdt of een ongeluk op de snelweg: met een WA volledig casco verzekering zit je bijna altijd goed.

    Welke casco dekking moet ik kiezen?

    De keuze tussen een WA beperkt casco en WA volledig casco verzekering hangt af van verschillende factoren. Als je een nieuwe of waardevolle auto hebt, kan een WA volledig casco verzekering meer geruststelling geven. Je weet dan dat bijna alle vormen van schade gedekt zijn. Dat is anders als je auto wat ouder is. Dan kan een WA beperkt casco verzekering een kosteneffectieve keuze zijn die nog steeds essentiële dekking biedt.

    Een goede richtlijn? Bij auto’s van 0-6 jaar kiezen veel mensen voor een volledig casco (all risk) verzekering. Voor auto’s van 6-10 jaar is de WA beperkt casco verzekering populair en auto’s van 10 jaar en ouder worden vaak alleen WA-verzekerd.

    Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke rijgedrag en de omgeving waarin je rijdt. Als je bijvoorbeeld regelmatig parkeert in drukke stadscentra, waar de kans op parkeerschade groter is, kan een uitgebreidere dekking zinvol zijn.

    Aanvullende verzekeringen

    Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA beperkt casco of WA volledig casco) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s. In het stappenplan lees je welke aanvullende verzekeringen je kunt afsluiten.

    Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.

    Autoverzekering vergelijken

    Soorten dekkingen

    • 1

      Schadeverzekering inzittenden (SVI) 

      Een SVI verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.

    • 2

      Ongevallenverzekering 

      Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.

    • 3

      Pechhulp 

      Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.

    • 4

      Rechtsbijstand 

      Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.

    • 5

      No-claimbeschermer 

      Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

      Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.

    Speciale regelingen

    Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld eennieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

    Nieuwwaarderegeling

    Je kunt ervoor kiezen om een nieuwwaarderegeling als aanvullende dekking af te sluiten. Dit is het verschil met de standaard aanschafwaarderegeling:

    Nieuwwaarderegeling: een nieuwwaarderegeling houdt in dat bij schade of total loss van je auto de verzekeraar de kosten vergoedt die nodig zijn om een nieuw, gelijkwaardig voertuig aan te schaffen. Deze regeling geldt gedurende een vooraf bepaalde periode (bijvoorbeeld 1 tot 3 jaar) na aanschaf van de auto. Het doel is om jou in staat te stellen een vergelijkbare nieuwe auto te verkrijgen, ongeacht de huidige marktwaarde.

    Aanschafwaarderegeling: dit noemen we ook wel de dagwaarderegeling: Bij deze regeling wordt bij schade of total loss de actuele waarde van de auto vergoed op basis van zijn staat en kilometerstand op dat moment. Deze regeling houdt rekening met de afschrijving van de auto in de loop der tijd. De uitkering is gebaseerd op wat de auto op de dag van het schadegeval waard is. Het bedrag kan dus lager zijn dan de oorspronkelijke aanschafwaarde.

    Autoverzekering vergelijken

    WA, WA beperkt casco of WA volledig casco (all risk)? Welke autoverzekering past nu het beste bij jouw situatie? Vergelijk verschillende autoverzekeringen met onze vergelijker. Hier vind je simpel en snel de beste verzekering voor jouw auto tegen de scherpste prijs.

    Autoverzekering vergelijken

    Veelgestelde vragen

      Wat is een all risk (WA volledig casco) autoverzekering?

      Een all risk (WA volledig casco) autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Boven op de standaard WA-dekking is bijvoorbeeld ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt. Overstijgen de kosten van de schade de waarde van je auto of is de auto helemaal niet meer te repareren? Dan keert de verzekeraar de eerste één tot drie jaar de nieuwwaarde van de auto uit.

      Wat is een WA+ (WA beperkt casco) autoverzekering?

      WA +, ook wel WA beperkt casco genoemd, zit qua dekking tussen WA en WA volledig casco (all risk) in. Onder de dekking valt bijvoorbeeld brandschade en diefstal. Schade die je zelf veroorzaakt valt niet onder WA beperkt casco, die is alleen gedekt met een WA volledig casco (all risk) verzekering.

      Wat dekt een casco verzekering?

      Een casco verzekering dekt schade aan je eigen auto, inclusief de carrosserie, als gevolg van ongevallen, diefstal, brand, en andere specifieke gebeurtenissen, afhankelijk van het type casco dekking dat je kiest.

      Wat kost een casco verzekering?

      De kosten van een casco verzekering hangen van een aantal factoren af. De leeftijd en het aantal jaren ervaring van de bestuurder, de leeftijd en andere kenmerken van de auto en nog veel meer. Om een indruk te krijgen van de prijzen kun je het actuele overzicht van de goedkoopste premies per dekking op de homepage van Autoverzekering.nl raadplegen.

      Wat is het eigen risico bij een casco verzekering?

      Het eigen risico verschilt per verzekering, van nul tot enkele honderden euro’s. Goed om te weten: met onze autoverzekeringen vergelijker kun je de resultaten sorteren op de hoogte van het eigen risico.

    Terug naar boven