Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

WA Verzekering auto

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Als autobezitter ben je in Nederland verplicht tenminste een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering, afgekort tot WA verzekering auto, dekt schades waarvoor, zoals de naam al doet vermoeden, jij wettelijk aansprakelijk bent. Het gaat dan ook uitsluitend om schade die je toebrengt aan anderen. We leggen ja graag alles uit over deze autoverzekering.

Wat is een WA verzekering auto?

Het zal niet snel voorkomen, maar de kans bestaat dat je met je auto schade veroorzaakt. In dat geval kun je het beste meteen een schadeformulier invullen. Met een WA verzekering auto vergoedt jouw verzekeraar de schade van de andere partij. Dit geldt niet alleen voor voertuigen, maar ook voor personen, goederen en objecten. Ook als iemand anders in je auto rijdt, wordt de schade meestal vergoed. Aanhangers zijn automatisch meeverzekerd.

WA verzekering of toch casco?

Met een WA verzekering auto is dus alleen schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen gedekt. Wil je ook schade aan je eigen auto verzekeren? Dan kun je beter gaan voor WA beperkt casco of zelfs een all risk autoverzekering. Welke dekking bij jouw auto past, is vooral afhankelijk van de leeftijd van het voertuig, maar ook van de dagwaarde. Als je jouw auto geen dag kunt missen is kun je ook beter beperkt casco kiezen.

WA, Beperkt casco of Allrisk?
Hoe oud is je auto?Ben je 100% afhankelijk van je auto of betaal je een lening af?Heeft je auto een hoge dagwaarde?Jouw beste dekking
wa verzekering auto
ouder dan 8 jaar
Ik ben niet 100% afhankelijk van mijn autoMijn auto heeft geen hoge dagwaardeWA
Mijn auto heeft een hoge dagwaardeWA+
Ik ben 100% afhankelijk van mijn autoMijn auto heeft geen hoge dagwaardeWA+
Mijn auto heeft een hoge dagwaardeAllrisk
wa verzekering auto
4 tot 8 jaar oud
Ik betaal geen lening af voor mijn autoMijn auto heeft geen hoge dagwaardeWA+
Mijn auto heeft een hoge dagwaardeAllrisk
Ik betaal een lening af voor mijn autoAllrisk
wa verzekering auto
jonger dan 4 jaar
Allrisk

Zo vindt je in 5 stappen de goedkoopste WA verzekering auto voor jou:

  1. Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum.
  2. Vul het aantal schadevrije jaren in.
  3. Geef de gewenste dekking aan: WA (aangeraden voor auto’s ouder dan 8 jaar)
  4. Vul in hoeveel kilometers jij per jaar rijdt.
  5. Bekijk het overzicht van de goedkoopste WA verzekering auto.

Deze stappen dien je te doorlopen om de best passende WA-verzekering te vinden en om ervoor te zorgen dat er een goede berekening wordt gemaakt voor de verzekering. Als je bovenstaand stappenplan volgt kost dit je minder dan drie minuten. Dit is de manier om een WA verzekering auto af te sluiten in vijf stappen.

Premieberekening autoverzekering

De premie die je voor de basisdekking betaalt is niet voor iedereen of voor elke auto hetzelfde. Omdat je met een zware auto nu eenmaal meer schade aan kunt richten dan met een vedergewicht boodschappenkarretje, betaal je premie naar gewicht. Ook de leeftijd van de auto, maar vooral je eigen leeftijd telt zwaar mee: jonge bestuurders rijden vaker schade. Daarnaast geldt: hoe meer je rijdt, hoe hoger de premie. Gelukkig kun je met jouw schadevrije jaren dan weer een flinke korting krijgen op je premie.

De goedkoopste verzekering

Is een WA verzekering auto iets voor jou? Dan kunnen wij voor je uitzoeken waar je de goedkoopste kunt krijgen! De premies voor een auto verschillen namelijk sterk. Tot wel €200 per jaar! Wil jij je autoverzekering afsluiten?. Vul je gegevens in voor een onafhankelijke vergelijking van alle autoverzekeraars. Je ziet dan meteen welke verzekering de beste dekking heeft voor de laagste prijs.

Zojuist overgestapt

  • 24 nov. 2020, 20:18 Mevr. A. uit Waalwijk.
  • 24 nov. 2020, 20:14 Mevr. van W. uit Koog aan de zaan.
  • 24 nov. 2020, 20:13 Mevr. M. uit Zevenaar.