Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

All Risk autoverzekering

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Een all risk autoverzekering, ook wel WA volledig casco genoemd, is een aanvulling op de basisdekking van een WA verzekering. Ook alle dekkingen van WA beperkt casco vallen onder deze verzekering. Naast schade aan anderen en schade door overmacht is ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt.

Wat is volledig casco?

Met een all risk autoverzekering wordt ook schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt vergoed. Een ander groot voordeel van deze autoverzekering doet zich voor als je auto total loss verklaard wordt. Autoverzekeraars keren dan in de eerste een tot drie jaar de nieuwwaarde van de auto uit. Daardoor raak je nooit zomaar je auto kwijt.

De extra’s van een all risk autoverzekering

all risk autoverzekeringSchade door eigen schuld
Of je nu een aanrijding veroorzaakt, slipt of te water raakt, de verzekeraar regelt vervangend vervoer en de reparatie en vergoedt de schade.
all risk autoverzekeringSchade door vandalisme
Anders dan bij beperkt casco is naast schade door diefstal ook schade door opzettelijk vandalisme gedekt.
all risk autoverzekeringNieuwwaarde bij total loss
Als de kosten van de schade de waarde van je auto overstijgen of de auto niet meer te repareren is, keert de verzekeraar de eerste een tot drie jaar de nieuwwaarde uit.

All risk autoverzekering of niet?

Deze uitgebreidste autoverzekering is vooral verstandig voor nieuwe auto’s. Is je auto jonger dan vier jaar? Dan raden wij je aan te kiezen voor een all risk autoverzekering. Sommige auto’s houden langer hun waarde vast dan anderen. Als jouw auto ouder is dan vier jaar, maar een hoge dagwaarde heeft is een volledig casco autoverzekering ook aan te raden. Dat heeft vooral te maken met de dagwaarde-uitkering die je met een all risk autoverzekering krijgt bij total loss. Een andere uitzondering op de 4-jaar-regel is als je nog een lening afbetaalt. Bij total loss kom je zonder all risk autoverzekering met een restschuld achter.

De goedkoopste all risk autoverzekering

De volledig casco autoverzekering is de duurste van de drie basisdekkingen. Juist daarom kun je er veel geld op besparen. De premies van de verschillende verzekeraars lopen namelijk sterk uiteen. Zorg dus dat je niet te veel betaalt voor je dekking. Vul je gegevens in onze vergelijker in en vind de goedkoopste aanbieder voor jouw all risk autoverzekering.

Zojuist overgestapt

  • 26 okt. 2020, 05:45 Mevr. A. uit Amsterdam.
  • 26 okt. 2020, 01:21 Mevr. M. uit 's-gravenhage.
  • 25 okt. 2020, 23:57 Dhr. B. uit Hoogvliet rotterdam.