Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

 • Maandag 09.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.00 - 17.30
 • Woensdag 09.00 - 17.30
 • Donderdag 09.00 - 17.30
 • Vrijdag 09.00 - 17.30
 • Zaterdag 10.00 - 16.00
 • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Nieuws

featured image
Nieuws

Amsterdam duurste stad van Nederland voor een autoverzekering

Uit ons jaarlijkse onderzoek naar de duurste steden van Nederland blijkt dit jaar dat Amsterdammers het meest betalen voor hun autoverzekering. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste stad is in 2022 €126 op jaarbasis. Groningen kwam als goedkoopste stad naar voren.

Amsterdam heeft ondanks verhoogde veiligheid toch duurste premie

De meest voor de hand liggende verklaring voor de hoge premies in Amsterdam, is dat de stad onveiliger zou zijn geworden. Als in een bepaalde regio veel diefstallen of ongelukken plaatsvinden, is dit een groter risico voor verzekeraars op claims. Daarom berekenen verzekeraars dit risico door in de premies van de verzekeringen in die regio. Dit blijkt gelukkig niet de reden zijn waarom de hoofdstad op de – ongewilde – eerste plaats staat. Sterker nog, de stad blijkt uit data van de politie* in veel opzichten zelfs veiliger te zijn geworden het afgelopen jaar. De duurste steden in het onderzoek hebben dan ook met elkaar gemeen dat ze allemaal veiliger zijn geworden. Den Haag, de stad die vorig jaar nog als duurste uit de bus kwam, laat een nóg grotere daling in voertuigcriminaliteit zien dan Amsterdam. Dat heeft in Den Haag gezorgd voor een sterke premiedaling, waarmee de stad onder Amsterdam is geëindigd. In zowel Amsterdam als Den Haag zijn het aantal diefstallen van motorvoertuigen en diefstallen uit motorvoertuigen afgenomen, wat natuurlijk goed nieuws is voor autobezitters uit deze steden. het aantal ongevallen op de weg is in Amsterdam alleen wel licht gestegen (3,38%) en in Den Haag juist licht gedaald (-3,86%).

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/625e6fb83a7de">></iframe>

Noordelijke steden opnieuw het goedkoopst

In het onderzoek vergelijken we de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam met elkaar en al jaren komen de noordelijke steden Groningen, Leeuwarden en Assen als de goedkoopste naar voren. Zo ook dit jaar. Groningen mag zich voor het derde jaar op rij de goedkoopste stad noemen. De premie is daar in 2022, ten opzichte van een jaar eerder, zelfs met 6 procent gedaald. Autoverzekering-expert Jerry Poel: “Het is goed om te zien dat autobezitters in de grote steden profiteren van het feit dat de steden veiliger zijn geworden. Verzekeraars baseren de premies op veel verschillende risicofactoren. Een van deze factoren is het risico van de omgeving. In het begin van de coronapandemie zagen we het aantal ongelukken op de weg en diefstallen van auto’s al flink teruglopen, omdat er minder werd gereden en mensen vaker thuis waren. Dit zagen we destijds echter nog niet direct terug in de premies. Vaak heeft dit ook even tijd nodig. Goed dus om te zien dat de premies nu wel dalen, daar plukken autobezitters de vruchten van. In de meeste steden is al langer een veilige trend te zien voor auto’s, dus dit zou je de komende tijd terug moeten blijven zien in de premies.”

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/625e6c48318eb">></iframe>

Dalende premie vooral voelbaar voor jonge autobezitters

In ons onderzoek vergelijken we niet alleen de steden, maar kijken we ook naar verschillen tussen leeftijdsgroepen (starter, familie en senioren). Dit jaar valt het op dat vooral de starters er flink op vooruitgaan qua premie. Als ‘risicogroep’ betalen autobezitters in deze leeftijdsgroep altijd al de hoogste premie, maar deze premie is dit jaar opvallend sterk gedaald. Jerry Poel legt uit: “Jonge bestuurders hebben minder ervaring op de weg en worden daarom als een groter risico gezien door verzekeraars, waardoor zij een hogere premie moeten betalen. Dit verschil tussen de leeftijdsgroepen zie je ook terug in ons onderzoek. Wat dit jaar echter opvalt, is dat de premies van leeftijdsgroepen families en senioren licht zijn gestegen, terwijl de premie van starters flink is gedaald. Dit is goed nieuws voor jonge autobestuurders. Zij zijn nog steeds de groep die het meest betaalt, maar het verschil wordt wat kleiner.”

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/625e7fc59b710">></iframe>

Toelichting over het onderzoek

Voor het achtste jaar op rij hebben we onderzocht welke stad in welke Nederlandse stad de premie voor een autoverzekering het duurst is. Hierbij kijken we naar de 12 provinciale hoofdsteden en Amsterdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van de gegevens van drie persona’s die ieder jaar gelijk blijven.

De gegevens van de persona’s zijn als volgt:

 • Starter: een bestuurder van een VW Golf, geboren op 4-8-1990, met 5 schadevrije jaren die 10.000 kilometer per jaar rijdt.
 • Familie: een bestuurder van een Volvo V70, geboren op 4-8-1975, met 15 schadevrije jaren die 10.000 kilometer per jaar rijdt.
 • Senior: een bestuurder van een Toyota Yaris, 4-8-1945, met 30 schadevrije jaren die 10.000 kilometer per jaar rijdt.

* Bron: Politie data

Verder lezen 22 april 2022
featured image
Nieuws

Autodiefstallen dalen in 6 jaar met 40 procent

Het ziet er rooskleurig uit voor Nederlandse autobezitters, in de afgelopen jaren is het aantal autodiefstallen namelijk met 40 procent gedaald. Ook het afgelopen jaar zijn er minder auto’s gestolen; in 2021 daalde het aantal autodiefstallen met 17 procent ten opzichte van 2020. Deze daling is in het grootste deel van Nederland terug te zien. In dit artikel bespreken we wat dit voor jouw premie betekent en zoomen we in op de Nederlandse provincies, de gemeenten en de 10 grootste steden.

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/61fbf46fe8889">></iframe>

Autodiefstallen in Nederland dalen, maar premies dalen niet mee

Naast het dalende aantal diefstallen, is de schadelast het afgelopen jaar ook gedaald, maar dit heeft nog niet doorgewerkt in de premies. Onze autoverzekering-expert Jerry Poel legt uit: “Autoverzekeraars baseren de premies onder ander op het gemiddelde schaderisico. Op persoonlijk niveau betekent dit dat hoe groter de kans op schade is, hoe meer premie je gaat betalen. Naast deze persoonlijke factoren, nemen de verzekeraars ook algemene factoren mee, zoals het aantal diefstallen en ongelukken. Als we kijken naar het aantal gedaalde autodiefstallen in combinatie met het feit dat er tijdens de corona lockdowns minder is gereden en er minder ongelukken zijn gebeurd, is de verwachting dat we dit over de breedte terugzien in dalende premies. Ons doorlopende premie-onderzoek wijst echter uit dat de premie voor een WA en WA volledig Casco tot nu toe maar heel licht zijn gedaald en de premie van een WA Beperkt Casco zelfs met 5 procent is gestegen. Doorgaans berekenen verzekeraars dit soort gewijzigde schaderisico’s door in de premies, dus verwachten wij deze trend in 2022 terug te zien in de premies.”

Zeeland grootste daler in 2021

In bijna alle provincies is het aantal autodiefstallen in 2021 flink gedaald. Procentueel gezien zijn de grootste dalers van het afgelopen jaar Zeeland (-33,3%), Overijssel (-32,2%) en Gelderland (-31,2%). Als we kijken naar absolute aantallen, dan komen de dichtstbevolkte provincies goed naar voren. In 2021 werden in Zuid-Holland 653 minder auto’s gestolen dan het jaar ervoor. In Noord-Holland nam dit aantal af met 365 (iedere dag van het jaar één diefstal minder) en in Noord-Brabant met 288. Alleen in Drenthe (+25,9%) en Limburg (+5,7%) was een stijging te zien. Ten opzicht van 6 jaar geleden is Friesland het meest vooruit gegaan op het gebied van veiligheid voor de auto. Daar daalde het aantal diefstallen in de provincie met 66 procent van 153 diefstallen naar 52.

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/61fbf45a63700">></iframe>

Hoe staat jouw gemeente ervoor?

Als we inzoomen op de gemeenten van Nederland, dan zien we grotere verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de autodichtheid.
Als eerste kijken we naar de 10 grootste gemeenten: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Almere, Breda en Nijmegen. Op Groningen na is het aantal autodiefstallen in alle gemeenten afgenomen. Eindhoven en Nijmegen springen er tussenuit omdat de gemeenten al meerdere jaren goede stappen maken. In 2016 werden er in Eindhoven nog 369 auto’s gestolen, maar na een jarenlange daling was dit aantal afgelopen jaar nog maar 166. Daarnaast kampte Nijmegen in 2016 nog met 281 gestolen auto’s, maar wist dit in 2021 terug te brengen naar 110.

Als we naar de andere Nederlandse gemeenten kijken, zien we weliswaar lagere totale aantallen, maar des te groter zijn de procentuele verschillen. Zo zagen Valkenswaard en Geldrop-Mierlo een daling van respectievelijk 78,6 procent en 74,5 procent in het aantal gestolen auto’s. Ook Zwolle (-64,3%), Westland (-52,9%), Vlaardingen (-51,7%), Ridderkerk (-50%), Den Bosch (-45%), Leiden (-42%), Venlo (-37,4%), Dordrecht (-33,8%), Rijswijk (-33,7%) en Zaanstad (-33%) wisten het aantal autodiefstallen het afgelopen jaar flink terug te dringen.

Wanneer we alle gemeenten van Nederland naast elkaar leggen, moeten we concluderen dat de Waddeneilanden de veiligste plek zijn om een auto te hebben. Op sommige eilanden, zoals Vlieland en Schiermonnikoog, geldt er weliswaar ook een rijverbod voor toeristen, maar op de andere eilanden is dit niet het geval. Ondanks dit feit zijn er opgeteld op de vijf eilanden in de afgelopen zes jaar, zes auto’s gestolen. Dat mag met recht een veilige plek voor auto’s genoemd worden.

Vind in de onderstaande grafiek hoeveel auto’s er de afgelopen 3 jaar in jouw gemeente zijn gestolen.

Gebruik deze html-code om bovenstaande interactieve grafiek over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/61fbf4471d2bb"></iframe>

Heb je vragen over dit onderzoek of ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen op je autoverzekering? Mail je vragen dan naar onze PR Manager Willemijn op willemijn@autoverzekering.nl of check hier jouw premie in onze vergelijker.

Verder lezen 17 februari 2022
featured image
Blog

7 tips om je auto winterklaar te maken

Voordat je met de auto de weg op gaat is het  verstandig om je auto eerst winterklaar te maken. Autoverzekering.nl geeft je daarom de belangrijkste tips en informatie, zodat je zonder zorgen de weg op gaat.

1. Zet winterbanden onder je auto

Winterbanden zijn in een groot deel van Europa verplicht. Ze zorgen voor meer grip, waardoor je minder risico loopt op een auto-ongeluk als gevolg van gladheid. Ga je toch zonder winterbanden de weg op? Dan kan je hier een flinke boete voor krijgen in het buitenland. Daarnaast kan het rijden zonder winterbanden gevolgen hebben voor je aansprakelijkheid. In veel Europese landen word je aansprakelijk gehouden voor schade als je zonder winterbanden rijdt, terwijl dat wel verplicht is. Je schade wordt dan niet gedekt door je autoverzekering.

2. Check je bandenspanning

Check van tevoren of je bandenspanning op orde is. Harde banden snijden beter door het winterweer, waardoor er minder kans is op aquaplaning. Controleer ook het profiel op je banden: dat moet minimaal 1,6 millimeter diep zijn.

3. Gebruik ruitenwisser- en koelvloeistof met antivries

In de wintermaanden wordt je voorruit sneller vies door pekel en opspattend water, waardoor je meer ruitenwisservloeistof gebruikt. Om ruitenwisservloeistof te kunnen gebruiken moet deze wel bestand zijn tegen lage temperaturen. Bij extreem koud weer kunnen de leidingen namelijk bevroren raken, waardoor je geen gebruik meer kunt maken van de vloeistof. Check van tevoren of jouw ruitenwisservloeistof bestand is tegen de kou. De meeste ruitenwisservloeistoffen zijn bestand tegen een temperatuur van
-15 ℃.

Zorg er ook voor dat je voldoende koelvloeistof met antivries in je motor hebt zitten. Je kunt de hoeveelheid koelvloeistof op het reservoir aflezen. Heb je geen koelvloeistof met antivries? Dan zul je bij het kopen van koelvloeistof rekening moeten houden met de hoeveelheid antivries. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloeistof niet bevriest. Met een antivriesmeter kun je controleren of je koelvloeistof voldoende is beschermd tegen de vorst.

4. Controleer de accu van je auto

Accu’s werken minder goed bij lagere temperaturen. Je accu loopt daarom sneller leeg wanneer je in de winter voor langere tijd stilstaat. Hierdoor kun je problemen krijgen met het opstarten van je auto. Wanneer je accu leeg is, dan start je auto zelfs helemaal niet meer. Het is daarom verstandig om je accu door te laten meten, voordat je weggaat. We raden je ook aan om je accu goed op peil te houden en regelmatig bij te laden. Dit kun je doen door om de zoveel tijd minimaal een half uur te rijden, zodat de dynamo je accu bijlaadt.

Extra Tip: Neem startkabels of een reserve accu mee op reis. Zo ben je altijd goed voorbereid.

5. Voorkom bevriezing

In de winter kunnen je deurrubbers na een periode met veel vorst vastvriezen. Je kunt dit voorkomen door de rubbers in te smeren met vaseline, siliconenspray, een rubberstick of talkpoeder. Is je deur al vastgevroren? Duw dan eerst tegen de deur aan voordat je hem opent. Op deze manier voorkom je dat de deurrubbers scheuren.

Vastgevroren handrem

Ook de handrem van je auto kan bevriezen. Je kunt dit voorkomen door je auto in de versnelling of parkeerstand te laten staan. Heb je een auto met een elektrische handrem? Dan zou je geen problemen moeten ondervinden. Als je handrem toch is bevroren dan kun je de motor een tijdje laten draaien totdat alles weer is ontdooid.

Vastgevroren ruitenwissers

Voorkom vastgevroren ruitenwissers door ze los van de ruit te zetten. Je kunt ook een folie op de ruit aanbrengen en de ruitenwissers daarop plaatsen.

6. Houd je auto schoon en ijsvrij

In de winter is het belangrijk om je auto goed schoon te houden. Sneeuw, modder, ijs, pekel en strooizout kunnen schade toebrengen aan de carrosserie en de lak van je auto. Daarnaast is het verstandig om je auto voor vertrek helemaal ijsvrij te maken. Gebruik een ruitenkrabber voor het schoonmaken van je autoruiten. Zo heb je goed zicht hebt wanneer je de weg op gaat.

 

7. Neem een 'wintervoorraad' mee

Met de volgende ‘wintervoorraad’ ben je straks goed voorbereid op de koude winterdagen:

 • IJskrabber
 • Lifehammer
 • IJsdeken: leg hem op de voorruit voordat het gaat vriezen, zodat je niet hoeft te krabben.
 • Slotontdooier: om je sloten te ontdooien. Bewaar deze buiten de auto.
 • Veger: om sneeuw van je auto te vegen;
 • Warme dekens: voor als je onderweg met pech komt te staan en moet wachten op hulp.

Bonus tip

Check je autoverzekering

Voordat je de weg op gaat, is het ook belangrijk om je autoverzekering te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als er wat gebeurt onderweg. Je kunt hierbij letten op het volgende:

Basisdekking van je autoverzekering

Het is goed om te checken of de basisdekking van je autoverzekering nog bij je past. Maak je bijvoorbeeld door de gladheid een schuiver met je auto en bots je ergens tegenaan? Dan wordt deze schade alleen vergoed als je een Allrisk-verzekering hebt.  Wanneer je auto schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld storm en hagel, dan ben je hiervoor verzekerd als je een  WA beperkt casco of een all risk verzekering hebt afgesloten.

Pechhulp

Sta je met pech langs de kant staat door bijvoorbeeld een kapotte accu? Dan komt een aanvullende pechhulpverzekering goed van pas. Pechhulp valt namelijk niet standaard  onder de dekking van je autoverzekering.

Overweeg je om de dekking van je autoverzekering te wijzigen? Maak dan een vergelijking, zodat je gemakkelijk een verzekering vindt die bij jouw situatie past.

winterklaar
Verder lezen 2 december 2021
featured image
Nieuws

Automobilisten kunnen tot wel 85 procent besparen op hun autoverzekering

Particuliere autorijders kunnen door het aanpassen van hun kilometrage fors besparen op hun autopremie. In extreme gevallen kan de besparing oplopen tot wel 85 procent. Dat concludeert Moneyview op basis van hun onderzoek naar de prijs en de voorwaarden van autoverzekeringen.

Minder autorijden door thuiswerken

Tijdens de coronapandemie zijn steeds meer Nederlanders vanuit huis gaan werken. En voor veel mensen bevalt dit thuiswerken eigenlijk heel goed. Volgens het onderzoek van Kennisinstituut voor Mobiliteit wil 45 procent van de thuiswerkers hier na de coronacrisis mee doorgaan. Als gevolg van deze nieuwe thuiswerktrend leggen werknemers vaak minder kilometers af met hun auto. Het verschil in kilometrage (het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar met je auto verwacht te rijden) kan hierdoor fors groter worden.

Forse besparing op autopremie

Wat veel automobilisten echter niet weten is dat je fors kunt besparen op je premie als je de kilometrage op de polis van je autoverzekering naar beneden aanpast. Dit heeft te maken met de manier waarop de meeste verzekeraars de premie bepalen. Hoe meer kilometers je per jaar aflegt, hoe groter het risico op schade en des te hoger je premie.

MoneyView rekende uit wat het verschil in verzekeringspremie is als een automobilist van 40.000 naar 7.500 kilometer per jaar zou gaan. Wat blijkt: in extreme gevallen kun je tot wel 85 procent op premie besparen, zeker als je overweegt om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Kilometrage aanpassen loont altijd

Zelfs als je niet overstapt naar een andere verzekeraar kun je volgens Moneyview besparen op je autoverzekering. Door enkel een lagere kilometrage door te geven aan je verzekeraar kun je gemiddeld al zo’n 10 procent op je premie besparen. Daarnaast geldt ook dat wanneer je nu een relatief hoge premie betaalt, omdat je bijvoorbeeld een zware of dure auto hebt, je jaarlijks meer kunt besparen dan bij een lage verzekeringspremie.

Vergelijk, stap over en bespaar

Heb je afgelopen periode ook minder kilometers met je auto afgelegd en wil je ook besparen op je premie? Maak dan gebruik van onze gratis vergelijker. Hiermee bereken je binnen 30 seconden de premie van je nieuwe en goedkopere autoverzekering.

Stap over en bespaar
Verder lezen 24 september 2021
featured image
Nieuws

Premies beperkt casco verzekeringen met 5 procent gestegen

Jaarlijks onderzoeken we de premie veranderingen van autoverzekeringen. Afgelopen jaar blijken de premies voor de beperkt casco verzekeringen flink te zijn gestegen (4,79%). WA en volledig casco verzekeringen zijn daarentegen licht gedaald (-1,31% en -0,12%). Het is opmerkelijk dat er een verschillende trend te zien is tussen de dekkingen, omdat de autoschades over het algemeen zijn gedaald. In de onderstaande grafiek zie je de premie schommelingen van de afgelopen vier jaar.

Schadelast voor verzekeraars gedaald

Het afgelopen jaar was positief voor verzekeraars als je kijkt naar het schaderisico. De coronapandemie zorgde ervoor dat veel auto’s stilstonden en de kans op schade nam daardoor flink af. Daarnaast blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit dat het aantal gestolen personenauto’s in het eerste halfjaar van 2021 met 21 procent daalde ten opzichte van diezelfde maanden in 2020. Ook diefstal uit motorvoertuigen daalde met maar liefst 26 procent in 2021 t.o.v. 2020 volgens data van de Politie.

schade gedaald

De premiestijging van 5 procent van de beperkt casco verzekering is daarom ook opvallend. Zeker omdat de premie voor deze verzekering de twee jaar ervoor juist daalde. Onze autoverzekering-expert Jerry Poel: “Een dalende of gelijkblijvende premie lag eerder in de lijn der verwachting als je de bovengenoemde schadecijfers bekijkt. Met een beperkt casco verzekering krijg je een vergoeding voor schade die je maakt aan de auto van een ander en voor diefstal van je eigen auto. Als deze schades weinig voorkomen, is het risico voor een verzekeraar kleiner. Dat afgenomen schaderisico verwerken verzekeraars normaal gesproken in de premies door deze te verlagen. We zien dat nu nog niet terug in de premies van beperkt casco verzekeringen, maar we verwachten wel dat de premies het komende half jaar niet verder stijgen en zelfs gaan dalen.”

In de interactieve grafiek zie je de premie veranderingen van de drie dekkingen, WA, beperkt casco en volledig casco tussen 2018 en 2021. Links bovenin kun je kiezen van welke dekking je de premie veranderingen wilt zien. 

WA verzekering na jaren van stijging weer stabiel

Autobezitters met een WA-verzekering kunnen gerust adem halen. De premies voor deze dekking zijn zo goed als gelijk gebleven met een kleine daling van ongeveer 1 procent. Goed nieuws, want in 2018 en 2019 steeg de premie voor deze autoverzekering heel hard. Jerry Poel legt uit: “Al jaren stond de WA-verzekering bekend als een verlieslatende dekking: het bedrag aan vergoedingen dat verzekeraars uitkeerden was hoger dan het bedrag dat aan premies binnenkwam. De premies moesten destijds wel stijgen om deze dekking winstgevend te maken. Na twee jaar met flinke prijsstijgingen zijn de premies voor verzekeraars op peil en zijn ze gelukkig gestabiliseerd.”

stabiel

Premies volledig casco verzekeringen dalen gestaag

Voor het vierde jaar op rij is een lichte daling in de volledig casco premies te zien. Dat is positief nieuws voor autobezitters die deze verzekering willen afsluiten. Je kunt namelijk van deze premiedaling profiteren door ieder jaar over te stappen naar de goedkoopste verzekering van dat moment. “Verzekeraars verlagen de premies van lopende verzekeringen meestal niet, maar zij bieden voor nieuwe klanten wel goedkopere premies aan. Door een nieuwe verzekering af te sluiten heb jij ook profijt van de lagere premie,” aldus onze autoverzekering-expert. 

premiedaling

Rijd je minder? Pas je kilometers aan voor een besparing

Tijdens de coronapandemie zijn veel mensen minder gaan rijden. Maar waar niet iedereen bij stilstaat, is dat de premie voor een deel gebaseerd is op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en dat je hier dus op kunt besparen. “Hoe minder kilometers je rijdt, hoe kleiner het risico op schade is en dus hoe lager je premie uitvalt. Op het moment dat je structureel minder kilometers per jaar rijdt, is het voordelig om dit door te geven aan je verzekeraar, of om te kijken of je goedkoper uit bent bij een andere verzekeraar. Je kunt hier tientallen euro’s per jaar mee besparen. Daarnaast kunnen verzekeraars je premie ieder jaar iets verhogen. Iedereen kan rond de €200 besparen door zijn autoverzekering te vergelijken, maar als je al langer dan 6 jaar bij dezelfde verzekeraar zit dan kan deze besparing nog vele honderden euro’s hoger uitvallen. Je kunt al binnen 5 minuten een vergelijking maken, dus check snel hoeveel overstappen van autoverzekering jou oplevert,” is het advies van onze expert Jerry Poel.

vergelijken loont

Over het onderzoek

Voor dit onderzoek is gekeken naar de gemiddelde maandelijkse premie voor de WA-, WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekering in de periode januari 2018 tot en met september 2021. Heb je vragen of wil je meer weten over het onderzoek? Dan kun je deze sturen naar onze PR Manager Willemijn Kuitenbrouwer via willemijn@autoverzekering.nl.

Verder lezen 14 september 2021