Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering wijzigen

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Je autoverzekering wijzigen is een relatief eenvoudige aanpassing. Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je een dekking (WA, WA+ of allrisk) gekozen die op dat moment past bij je auto en situatie. Misschien dat je na een aantal jaar de dekking van je autoverzekering wilt aanpassen omdat je auto bijvoorbeeld minder waard is geworden. Om de dekking van je autoverzekering te wijzigen moet je rekening houden met een aantal zaken.

Autoverzekering wijzigen: Dekking verlagen

Bij sommige autoverzekeraars kun je de dekking van je verzekering pas na het einde van je contractdatum verlagen. Of dit ook geldt bij jouw verzekeraar kun je nagaan in de polisvoorwaarden van je huidige autoverzekering.

Autoverzekering wijzigen: Dekking verhogen

Wil je toch liever een uitgebreide dekking voor de verzekering van je auto? Dan kun je dat op ieder moment wijzigen. Bij een hogere dekking dien je wel een hogere premie voor je autoverzekering te betalen. Houd er dus rekening mee dat je premie kan wijzigen na het wijzigen van je dekking.

Autoverzekering tijdelijk wijzigen

Als je je auto bijvoorbeeld tijdelijk niet gebruikt, kun je de verzekering van je auto tijdelijk stopzetten. Je schort dan je autoverzekering op. Het voordeel van opschorten in plaats het geheel opzeggen van je autoverzekering , is dat je schadevrije jaren drie jaar geldig blijven in plaats van één jaar en dat je de verzekering direct kunt activeren zodra je de auto weer gebruikt. Om de dekking van je auto tijdelijk te wijzigen, heb je een schorsingsbewijs nodig van het RDW die je als kopie meestuurt aan je verzekeraar.

Gegevens wijzigen

Het kan voorkomen dat je gegevens tussendoor wijzigen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe auto koopt, je verhuist of je een nieuw rekeningnummer hebt. Deze wijzigingen kun je doorgeven via de tussenpersoon van je autoverzekering. In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je nagaan wie deze tussenpersoon is. Is Autoverzekering.nl tussenpersoon? Neem dan contact op met onze klantenservice om de wijziging van je gegevens door te geven.

Opnieuw autoverzekeringen vergelijken

Als je inderdaad van plan bent om de dekking van je autoverzekering te wijzigen, dan is het raadzaam om eerst een nieuwe vergelijking te maken. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je huidige autoverzekeraar bij een andere dekking nog steeds de meest voordelige optie voor je is. Door alle autoverzekeringen te vergelijken, ontdek je eenvoudig welke autoverzekering voor jou de beste is.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 30 okt. 2020, 11:30 Dhr. D. uit Rijssen.
  • 30 okt. 2020, 11:27 Dhr. van A. uit Maarssen.
  • 30 okt. 2020, 11:26 Dhr. van H. uit Zaandam.