Vragen

Autoverzekeringen kunnen erg van elkaar verschillen in prijs en in dekking. Heb jij daarom vragen over een bepaalde autoverzekering of over autoverzekeringen in het algemeen? Kijk dan of jouw vraag tussen de meest gestelde vragen hieronder staat. Klik op de vraag en we lichten je het antwoord uitgebreid toe op een aparte pagina.

Vergelijken & afsluiten

Hoe vind ik een goedkopere autoverzekering?
Door te vergelijken vind je de goedkoopste autoverzekering die past bij jouw dekkingswensen. We zullen je uitleggen uit hoe onze vergelijker werkt.
Welke autoverzekering dekkingen bestaan er?
Wil jij een nieuwe autoverzekering afsluiten, maar twijfel je nog over welke dekking jij nodig hebt? Wij informeren je graag over de drie mogelijke basisdekkingen: WA, WA plus of All risk.
Welke aanvullende autoverzekeringen kan ik afsluiten?
Je kunt de basisdekking van je autoverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Hiervoor betaal je een extra premie, maar ontvang je ook in meerdere situaties een vergoeding of bijstand.
Hoe sluit ik een autoverzekering af?
Heb je via onze vergelijker een autoverzekering gevonden die qua premie goed past bij jouw wensen? Dan is het aanvragen van deze autoverzekering de volgende stap.

Autoverzekering opzeggen

Hoe zeg ik mijn huidige autoverzekering op?
Je kunt je autoverzekering het beste opzeggen middels een opzegbrief. Dit moet schriftelijk en bij voorkeur aangetekend.
Hoe schors ik mijn auto?
Het schorsen van je kenteken kan op verschillende manieren. Je kunt dit online doen op de website van het RDW, bij een kentekenloket of bij een RDW-balie.

Autoverzekeringspremie

Hoe bereken ik de premie van mijn autoverzekering?
Voor het maken van een goede berekening van de premie van de verzekering voor jouw auto, dien je een aantal stappen in de vergelijker te doorlopen.
Waaruit bestaat de premie van mijn autoverzekering?
De maandelijkse of jaarlijkse premie van je autoverzekering bestaat uit meerdere factoren. Per verzekeraar kunnen deze factoren verschillen. Bekijk het overzicht.
Ik heb mijn autoverzekering premie niet betaald, is mijn auto nog verzekerd?
Als je na ontvangst van een herinnering niet op tijd betaalt, wordt je autoverzekering (tijdelijk) opgezegd en ben je niet meer verzekerd.

Schade en schadevrije jaren

Wat zijn schadevrije jaren?
Schadevrije jaren zijn de jaren dat je zonder schade hebt gereden, binnen de periode dat je autoverzekering loopt. Je premie wordt onder andere bepaald door dit aantal opgebouwde schadevrije jaren.
Ik heb schade veroorzaakt, wat nu?
Als je schade hebt veroorzaakt, kan de partij die schade heeft geleden zich voor een vergoeding rechtstreeks wenden tot de verzekeraar. Als je ook WA casco verzekerd bent, kun je ook je eigen schade vergoed krijgen.
Wordt autoschade door vandalisme vergoed?
Schade aan je auto is al vervelend genoeg, maar wat gebeurt er als het niet je eigen schuld is en de dader blijkt spoorloos te zijn? Hier lees je wat je moet doen bij schade door vandalisme en wat je vergoed krijgt.
Ik heb negatieve schadevrije jaren, kan ik een autoverzekering afsluiten?
Heb jij een negatief aantal schadevrije jaren? Dan is er sprake van een malusregistratie. Met een malusregistratie wordt je niet vanzelfsprekend door iedere autoverzekeraar geaccepteerd.
Wat is een bonus-malus ladder?
Met een bonus-malus ladder wordt aan de hand van je schadevrije jaren bepaald of je een no-claimkorting op je autoverzekeringspremie ontvangt en zie je hoe hoog deze korting is.
Ik heb schadevrije jaren uit het buitenland. Tellen die mee bij een Nederlandse autoverzekering?
Verzekeraars zijn niet verplicht in het buitenland opgebouwde schadevrije jaren mee te nemen in de berekening van je premie. Toch kan het in veel gevallen wel.

Overig

Ik heb een tweede auto. Hoe zit het met een tweede autoverzekering?
Als je een tweede auto koopt, heb je ook een tweede autoverzekering nodig. Op deze verzekering kun je met een tweede (gezins-)autoregeling soms korting ontvangen op je premie.
Wat is de zwarte lijst van verzekeringen?
De zwarte lijst van autoverzekeringen geeft inzicht in welke personen er om een bepaalde reden door een verzekeraar zijn geweigerd of waarvan een verzekering is opgezegd.
Wanneer schrijf ik mijn auto over?
Als je je auto verkoopt, schrijf je de auto over op naam van de nieuwe eigenaar. Ook als je een auto koopt, schrijf je deze over.
Hoe sluit ik een zakelijke autoverzekering af?
Het is belangrijk dat je een zakelijke autoverzekering afsluit wanneer je met je auto zakelijke ritten maakt. Je bent namelijk met je privé autoverzekering niet goed genoeg gedekt bij een zakelijke rit.

Meer vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen tussen 8.00 uur en 20.00 uur telefonisch bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op 020 7605860 of stuur je vraag per e-mail aan klantenservice@autoverzekering.nl.

Zojuist overgestapt

  • 24 september, 08:15 Mevr. G. uit Hillegom is overgestapt.
  • 24 september, 07:48 Dhr. B. uit Maastricht is overgestapt.
  • 24 september, 02:30 Dhr. L. uit Kerkrade is overgestapt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.