Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Elektrische auto verzekeren

 • Bereken je premie eenvoudig binnen 30 seconden.
 • Bekijk direct welke autoverzekering het goedkoopste is.
 • Vergelijk en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Vul in en bereken je premie
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.887 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.887 reviews.

f. madi

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

zeer snel en goed geregeld

abraham

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Prima, snel en correct

janos

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Alles was duidelijk en snel.

f. madi

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

zeer snel en goed geregeld

abraham

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Prima, snel en correct

janos

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Alles was duidelijk en snel.

  Meer beoordelingen
  Elektrische auto

  Het aantal elektrische voertuigen neemt met de jaren toe. Denk jij er ook over om een elektrische auto te kopen? Of heb je al een elektrische auto die je graag wil verzekeren? Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende elektrische auto’s en waar je rekening mee moet houden als je een elektrische auto wilt verzekeren.

  Elektrische auto

  Soorten elektrische auto’s

  • 1

   Volledig elektrisch

   Deze auto heeft uitsluitend een elektrische motor en stoot daarom ook geen schadelijke stoffen uit tijdens het rijden. Je kunt en hoeft aan een volledig elektrische auto geen extra brandstof toe te voegen. Omdat de auto volledig elektrisch is, kun je geen lange afstanden rijden en dien je rekening te houden met oplaadpunten.

  • 2

   Range extender

   Ook dit type rijdt volledig op elektriciteit. Voor het geval de stroom op raakt, heeft de auto een kleine brandstofmotor die de accu oplaadt. Je rijdt dus alsnog elektrisch. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de auto tankt.

  • 3

   Plug-in hybride

   Een hybride auto heeft naast de elektrische motor ook een brandstofmotor. Omdat de accu wordt geladen via een stopcontact, noem je dit type een plug-in hybride auto. Je kunt met deze auto langere afstanden elektrisch rijden. Als de stroom op is, kun je verder rijden op de brandstofmotor.

  Volledig casco

  Het duurste onderdeel van de elektrische auto is de accu. Vaak is het zo dat hoe groter de auto is, hoe groter de accu is. Als er iets aan de accu gerepareerd moet worden, zullen de kosten hoger liggen dan bij een gewone auto. In verband met de hoge reparatiekosten van een elektrische auto, is het verstandig om je auto te verzekeren met een volledige casco dekking.

  Sluit direct een autoverzekering af voor je elektrische auto en bespaar gemiddeld €265 per jaar!

  Waar kun je de elektrische auto verzekeren?

  Met een elektrische auto kun je doorgaans bij iedere autoverzekeraar terecht. Sommige autoverzekeraars bieden zelfs een speciale verzekering voor elektrische auto’s aan. Deze aparte verzekeringen bieden extra dekking. Bijvoorbeeld voor kosten bij schade aan de laadpaal die je thuis hebt of voor hulp om je naar een oplaadpunt te brengen als de accu van je auto leeg is. In januari 2024 maakte verzekeraar ZLM bekend dat het als eerste grote verzekeraar een aparte verzekering voor elektrische auto’s aanbiedt. Hier zit onder meer pechhulp bij als een autobestuurder met een lege accu strandt. Hiermee onderscheidt ZLM zich aangezien deze service zelfs niet standaard bij de ANWB Wegenwacht zit. Het is nu afwachten of andere verzekeraars nu ook met een aparte verzekering voor elektrische auto’s komen.

  Goed om te weten

  Als je stil komt te staan door een lege accu, dan moet je bij de ANWB Wegenwacht 90 euro betalen voor hulp.  Bij andere verzekeraars ben je in sommige gevallen wel verzekerd voor een lege accu als je een aanvullende pechhulp dekking hebt afgesloten. Bekijk de polisvoorwaarden van je verzekering om te controleren of dit voor jouw situatie geldt.

  Elektrische auto

  Is het verzekeren van een elektrische auto duurder dan een normale auto?

  Een van de factoren waarop de premie voor je autoverzekering wordt bepaald is de waarde van je auto. Elektrische auto’s zijn duurder, waardoor je vaak een hogere premie betaalt dan voor een auto die op benzine of diesel rijdt. En bij een botsing op hoge snelheid is er ook vaak meer schade, omdat dan de accupakketten beschadigd raken. Het is dus vaak duurder om een elektrische auto te verzekeren vergeleken met een niet-elektrische auto.

  Elektrische auto

  Vergelijk alle dekkingen

  WA-verzekering

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  WA verzekering vergelijken

  WA + beperkt casco

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  WA + vergelijken

  All risk

  Hiervoor ben je verzekerd:
  • checkmark Schade aan anderen
  • checkmark Diefstal of inbraak
  • checkmark Ruitschade
  • checkmark Stormschade en brandschade
  • checkmark Schade door eigen toedoen
  • checkmark Vandalisme
  All risk vergelijken

  Aanvullende autoverzekeringen

  Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA beperkt casco of all risk) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s. Hier lees je wat deze dekkingen precies inhouden.

  1. Schadeverzekering inzittenden (SVI)
   Een SVI verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
  2. Ongevallenverzekering
   Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
  3. Pechhulp
   Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.
  4. Rechtsbijstand
   Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.
  5. No-claimbeschermer
   Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

  Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.

  Speciale regelingen

  Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

  Voor- en nadelen van elektrische auto’s

  Voordelen elektrische auto's:

  • checkmark De brandstofkosten zijn lager.
  • checkmark Je onderhoudskosten zijn lager.
  • checkmark De motor trekt sneller op.
  • checkmark Je auto stoot minder CO2 uit.
  • checkmark Je veroorzaakt minder geluidsoverlast.

  Nadelen elektrische auto's:

  • cross Er zijn nog te weinig oplaadpunten.
  • cross Opladen duurt langer dan tanken.
  • cross Reparatiekosten voor elektrische auto's zijn vaak hoger.

  Elektrische auto verzekeren en vergelijken

  Autoverzekeringen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen in prijs en dekking. Door een autoverzekering te vergelijken ontdek je eenvoudig welke autoverzekering voor jouw elektrische auto de beste is. Vraag je de verzekering online aan en accepteert de autoverzekeraar je aanvraag direct? Dan kun je meteen verzekerd de weg op.

  Vergelijk gemakkelijk autoverzekeringen voor je elektrische auto op prijs én kwaliteit.

  Veelgestelde vragen

   Welke verzekeraars kun je bij ons vergelijken?

   Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars die we vergelijken.

   Hoe werkt het overstapproces?

   De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen.

   Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf.

   Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

   Waar moet ik op letten bij het verzekeren van mijn elektrische auto?

   Bij het afsluiten van een verzekering voor je elektrische auto zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Zo zijn de aanschafkosten en de repartiekosten van een elektrische auto een stuk hoger dan bij andere type auto’s.  Je kunt je tegen deze kosten verzekeren met een ruime basisdekking zoals een all risk verzekering. Daarnaast kun je ook overwegen om een pechhulpdekking af te sluiten, zodat je met pech niet voor hoge, onverwachte kosten komt te staan. Let hierbij wel op dat je niet bij iedere verzekeraar verzekerd bent voor een lege accu. Lees dus goed de polisvoorwaarden door, voordat je een verzekering afsluit.

   Als laatste kun je ook overwegen om je laadpaal te verzekeren. Je kunt dit via een woon- of opstalverzekering doen.

   Kan ik een speciale verzekering afsluiten voor mijn elektrische auto?

   Ja, bij autoverzekeraar ZLM kun je een autoverzekering speciaal voor elektrische auto’s afsluiten. Het is echter niet noodzakelijk om een speciale autoverzekering voor elektrische auto’s af te sluiten. Je kunt ook een reguliere autoverzekering voor je elektrische auto afsluiten. Dat kan gemakkelijk via onze 100% onafhankelijke vergelijker.

   Welke dekking heb ik nodig voor mijn elektrische auto?

   We raden je aan om te kiezen voor een all risk verzekering. Aangezien de reparatiekosten van een elektrische auto een stuk hoger zijn, is een ruimere dekking geen overbodige luxe.

   Is mijn laadkabel verzekerd?

   Laadkabels zijn vaak standaard als accessoire meeverzekerd bij een WA beperkt casco en All risk autoverzekering. Bij beschadiging van de laadkabel geldt meestal wel een eigen risico. Bekijk de polisvoorwaarden van je verzekering om erachter te komen of jouw laadkabel ook via jouw dekking verzekerd is.

   Valt de laadpaal ook onder de dekking van de autoverzekering?

   Nee, een laadpaal valt niet onder de dekking van je autoverzekering, maar onder de dekking van een opstalverzekering of woonverzekering. Als je jouw laadpaal wil verzekeren, dan kun je het beste contact opnemen met je woonverzekeraar. Heb je een huurwoning? Dan valt de laadpaal onder het huurdersbelang van de inboedelverzekering.

   Kan ik een autoverzekering voor mijn Tesla via Autoverzekering.nl afsluiten?

   Ja, dat is mogelijk! Vul je gegevens in onze vergelijker in, kies je gewenste dekking en bekijk het overzicht aan autoverzekeringen die je voor jouw Tesla kunt afsluiten.

  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  8 minuten 07-03-2024

  Over onze expert

  Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Terug naar boven