Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Elektrische auto verzekeren

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Het aantal elektrische voertuigen neemt met de jaren toe. Denk jij er ook over om een elektrische auto te kopen? Dan is het goed om te weten welke soorten elektrische auto’s er bestaan en hoe je een elektrische auto het beste kunt verzekeren.

Soorten elektrische auto’s

Er zijn drie typen elektrische auto’s te onderscheiden:

 1. Volledig elektrisch
  Deze auto heeft uitsluitend een elektrische motor en stoot daarom ook geen schadelijke stoffen uit tijdens het rijden. Je kunt en hoeft aan een volledig elektrische auto geen extra brandstof toe te voegen. Omdat de auto volledig elektrisch is, kun je geen lange afstanden rijden en dien je rekening te houden met oplaadpunten.
 2. Range extender
  Ook dit type rijdt volledig op elektriciteit. Voor het geval de stroom op raakt, heeft de auto een kleine brandstofmotor die de accu oplaadt. Je rijdt dus alsnog elektrisch. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de auto tankt.
 3. Plug-in hybride
  Een hybride auto heeft naast de elektrische motor ook een brandstofmotor. Omdat de accu wordt geladen via een stopcontact, noem je dit type een plug-in hybride auto. Je kunt met deze auto langere afstanden elektrisch rijden. Als de stroom op is, kun je verder rijden op de brandstofmotor.

Allrisk autoverzekering

Het duurste onderdeel van de elektrische auto is de accu. Vaak is het zo dat hoe groter de auto is, hoe groter de accu is. Als er iets aan de accu gerepareerd moet worden, zullen de kosten hoger liggen dan bij een gewone auto. In verband met de hoge reparatiekosten van een elektrische auto, is het verstandig om je auto te verzekeren met een volledige casco dekking.

Waar kun je de elektrische auto verzekeren?

Met een elektrische auto kun je doorgaans bij iedere autoverzekeraar terecht. Sommige autoverzekeraars bieden zelfs een speciale verzekering voor elektrische auto’s aan. Deze aparte verzekeringen bieden extra dekking. Bijvoorbeeld voor kosten bij schade aan de laadpaal die je thuis hebt of voor hulp om je naar een oplaadpunt te brengen als de accu van je auto leeg is.

Elektrische auto verzekeren: premieverschillen

Op dit moment zijn autoverzekeringen voor elektrische auto’s in het algemeen niet duurder dan autoverzekeringen voor niet-elektrische auto’s. Verzekeraars hebben nog onvoldoende informatie over het schadegedrag van bestuurders van elektrische auto’s. Stel dat na onderzoek blijkt dat met elektrische auto’s meer schade wordt gereden of de kosten voor schade hoger zijn, dan zal de autoverzekeringspremie ook verhoogd worden.

Voor- en nadelen van elektrische auto’s

Een elektrische auto heeft voor-en nadelen. Autoverzekering.nl heeft deze voor je op een rijtje gezet:

Voordelen elektrische auto’s:

Elektrische auto verzekeren

 • De brandstofkosten zijn lager;
 • Je onderhoudskosten zijn lager;
 • De motor trekt sneller op;
 • Je auto stoot minder CO2 uit;
 • Je veroorzaakt minder geluidsoverlast.

Nadelen elektrische auto’s:

 • Er zijn nog te weinig oplaadpunten.
 • Opladen duurt langer dan tanken.

Elektrische auto verzekeren en vergelijken

Autoverzekeringen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen in prijs en dekking. Door een autoverzekering te vergelijken ontdek je eenvoudig welke autoverzekering voor jouw elektrische auto de beste is. Vraag je de verzekering online aan en accepteert de autoverzekeraar je aanvraag direct? Dan kun je meteen verzekerd de weg op.

Zojuist overgestapt

 • 24 nov. 2020, 15:10 Dhr. B. uit Egmond aan zee.
 • 24 nov. 2020, 15:01 Dhr. van der M. uit Haaksbergen.
 • 24 nov. 2020, 14:56 Dhr. van G. uit Tiel.