Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Wat is een no-claimbeschermer?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, kun je ervoor kiezen om er een no-claimbeschermer bij te nemen. Dit is een aanvullende autoverzekering, waarmee je één keer per jaar een schade kunt claimen, zonder dat je no-claim korting omlaag gaat. Hoe werkt de no-claimbeschermer precies in en wat voor invloed heeft het op je schadevrije jaren? Autoverzekering.nl legt het je uit.

Autoverzekering vergelijken

Wat is een no-claimbeschermer?

Als je een autoverzekering afsluit, kun je er een no-claimbeschermer bij nemen. Als je een autoverzekering met no-claimbeschermer afsluit, hoef je niet te vrezen dat je premie stijgt als je een keer schade claimt. Bij een schadeclaim blijf je dezelfde premie betalen. Houd er wel rekening mee dat je bij de meeste verzekeraars niet onbeperkt schades kan blijven claimen zonder een verhoging van de premie.

Een no-claimbeschermer is een aanvullende autoverzekering en niet noodzakelijk. Je bent dus niet verplicht om deze af te sluiten.

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren?

Je hebt een autoverzekering met no-claimbeschermer en je dient een schadeclaim in. Wat gebeurt er dan precies met je schadevrije jaren? Met een no-claimbeschermer wordt alleen je premie beschermd. Dus als je schade claimt, blijf je dezelfde premie betalen, maar lever je wel schadevrije jaren in. Wanneer je naar een andere verzekeraar overstapt, heb je daardoor alsnog minder schadevrije jaren dan voorheen. De no-claimbeschermer geldt namelijk alleen bij de verzekeraar bij wie deze is afgesloten.

Wat kost de no-claimbeschermer?

Voor een no-claimbeschermer betaal je gemiddeld € 5 per maand meer. De prijs kan per autoverzekeraar natuurlijk verschillen. De meeste autoverzekeraars bieden de no-claimbeschermer tegen bepaalde voorwaarden aan. Zo is het vaak niet mogelijk om onbeperkt schade te blijven claimen zonder een premieverhoging.

Moet ik een no-claimbeschermer nemen?

Je moet natuurlijk zelf de voor- en nadelen van een no-claimbeschermer afwegen. In één geval heeft de no-claim beschermer weinig zin. Als je al op de hoogste trede van de bonus-malusladder staat, heb je weinig aan de beschermer. De meeste autoverzekeraars bieden al een bonusbescherming als je de maximale korting krijg. Je mag dan schade claimen zonder dat dit effect heeft op je premie. Dit is vaak maximaal één schade per jaar.

Autoverzekering vergelijken

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Gebruik dan onze handige vergelijker voor een overzicht van alle autoverzekeraars. Vergelijk en ontdek hoe je binnen een paar minuten honderden euro’s op je autoverzekering bespaart!

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 29-02-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Dit zijn de verschillende aanvullende autoverzekeringen op een rijtje:

 • Ongevallen inzittendenverzekering
  Wanneer jij en/of je medepassagiers betrokken raken bij een verkeersongeluk, dan ben je met deze verzekering voor een vast bedrag verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden.
 • Schadeverzekering inzittenden
  Wanneer jij en/of je medepassagiers betrokken raken bij een verkeersongeluk, ben je met deze verzekering verzekerd voor de werkelijk geleden schade. Dit geldt voor zowel materiële schade als letselschade.
 • Pechhulpverzekering
  De pechhulpverzekering biedt hulp en assistentie om je weer op weg te helpen wanneer je pech hebt. Dit gebeurt meestal door een professionele hulpdienst.
 • No-claimbeschermer
  Met een no-claimbeschermer kun je schade claimen zonder dat dit direct invloed heeft op je no-claim korting.
 • Rechtsbijstand
  Deze verzekering helpt je met juridische kosten als je betrokken raakt bij een conflict over een verkeersongeval.

Met de no-claimbeschermer behoud je jouw premiekorting na schade. De no-claimbeschermer is een aanvullende verzekering en is niet noodzakelijk. Je bent dus niet verplicht om deze af te sluiten.

Wanneer je een no-claimbeschermer hebt afgesloten en schade claimt, blijft je opgebouwde korting gelijk. Het nadeel is dat je schadevrije jaren wel dalen. De no-claimbeschermer geldt alleen bij de verzekeraar bij wie deze is afgesloten. Stap je over naar een andere verzekeraar? Dan krijg je dus waarschijnlijk een hogere premie.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven