Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekeraars

Op zoek naar de beste verzekeraar voor jouw auto? Via Autoverzekering.nl kun je jouw huidige verzekeraar vergelijken met een meerderheid van alle autoverzekeraars in Nederland. Bekijk in het onderstaande overzicht welke verzekeraars je via ons kunt vergelijken.

19 Aanbieders

Welke autoverzekeraars kun je via Autoverzekering.nl vergelijken?

Hieronder vind je een overzicht van alle autoverzekeraars die je bij ons 100% onafhankelijk kunt vergelijken.

ABN AMRO autoverzekering AEGON autoverzekering Allianz Direct autoverzekering ASR Autoverzekering Audi Car Insurance | Audi autoverzekering Avéro Achmea autoverzekering Centraal Beheer autoverzekering DutchInsurance FBTO autoverzekering Ik kies zelf van a.s.r. InShared autoverzekering Nationale Nederlanden autoverzekering Neerlandse autoverzekering OHRA autoverzekering Rhion autoverzekering SEAT autoverzekering Škoda autoverzekering Univé autoverzekering Volkswagen autoverzekering
“Verschillende autoverzekeraars hanteren verschillende polisvoorwaarden. Ook zijn er verschillen tussen de contractsduur van bijvoorbeeld 1 dag tot minimaal 1 jaar. Check dus goed wat je belangrijk vindt bij het kiezen van een verzekeraar.”
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Duurzame autoverzekeraars

Verzekeraars beleggen met jouw verzekeringspremie. Niets mis mee zou je zeggen. Toch kan het belangrijk zijn om te controleren waar jouw verzekeraar allemaal in investeert. Door middel van je premie draag je namelijk indirect bij aan de investeringen van jouw autoverzekeraar.

Het kan voorkomen dat jouw verzekeraar in bedrijven investeert die bijvoorbeeld grote milieuschade veroorzaken. Als je niet achter zulk soort investeringen staat, dan is het wel zo fijn om te weten hoe de beleggingen van verzekeraars scoren op dergelijke onderwerpen. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) doet onderzoek naar de duurzaamheid van deze beleggingen.

Beoordelingen verzekeraars

De verzekeraars worden beoordeeld op vier kernonderdelen:

  1. De verantwoordelijkheid bij bestuur en senior management voor verantwoord beleggen;
  2. Het verantwoord beleggingsbeleid;
  3. Het implementeren van het beleid;
  4. Transparant zijn over beleid en implementatie.

Bovenstaande vier punten vormen kernonderdelen voor de score van de verzekeraars. Deze score is gebaseerd op 50 verschillende vragen. Elk van deze vragen kan punten opleveren, waarbij elk kernonderdeel kan rekenen op een maximale score van 5 punten. De zwaarst wegende factor is het implementeren van het beleid, dat maar liefst 50% bijdraagt aan de eindscore. De score op het vlak van implementatie wordt berekend door de scores per beleggingscategorie (bijvoorbeeld aandelen of obligaties) te vermenigvuldigen met het percentage van de totale beleggingen in die categorie. De overige drie kernonderdelen samen zijn goed voor de resterende 50% van de score, wat het totaal op 100% brengt. Voor een diepgaand inzicht in de onderzoeksmethodologie verwijzen we je naar het rapport van VBDO.

Autoverzekeraars die wij niet vergelijken

Via onze vergelijker kun je gemiddeld 18 autoverzekeraars vergelijken. Onderstaande verzekeraars worden niet in onze vergelijking meegenomen, omdat zij bijvoorbeeld niet meer actief zijn of geen premies beschikbaar hebben gesteld.

Waarom Autoverzekering.nl?

Prijs-kwaliteitverhouding

Wij willen dat jij de goedkoopste autoverzekering vindt met de best passende dekking. Niet alleen prijs, maar ook kwaliteit is belangrijk. In onze vergelijker geven we aan hoe goed de polisvoorwaarden zijn van de gekozen autoverzekeraar, in vergelijking met de voorwaarden van andere verzekeraars.

Niet goed, geld terug

Wij willen dat jij tevreden bent over de autoverzekering die je via ons afsluit. Twijfel je toch? Dan heb je bij ons altijd 14 dagen bedenktijd waarbinnen je de verzekering nog kunt annuleren.

Goed bereikbaar

Wij zijn op alle werkdagen tussen 9.00 uur en 17.30 uur  bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren bij het vergelijken en afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Ook nadat je een verzekering via ons hebt afgesloten, kun je nog bij ons terecht.

Direct verzekerd

Via Autoverzekering.nl sluit je direct online een nieuwe autoverzekering af. Vaak zie je daarbij gelijk of de nieuwe verzekeraar je aanvraag accepteert. Heeft de verzekeraar je geaccepteerd? Dan ontvang je een voorlopige dekking waarmee je direct verzekerd de weg op kunt.

Autoverzekering.nl als contactpersoon

Voor veel autoverzekeraars doet Autoverzekering.nl dienst als tussenpersoon. Naast dat wij autoverzekeringen voor je vergelijken, kun je bij ons ook terecht met al je vragen over de autoverzekering. Wil je bijvoorbeeld  schade melden of een wijziging aanbrengen aan je autoverzekering? Dan kun je hiervoor contact met ons opnemen in plaats van met de verzekeraar zelf.

Je autoverzekeraar als contactpersoon

In onze vergelijker wordt ook een groot aantal verzekeringen aangeboden waarmee je direct contact hebt met de autoverzekeraar, dus zonder onze tussenkomst. Met wie jij contact op kunt nemen als je vragen hebt, wordt vermeld in de bevestigingsmail van de aanvraag van je nieuwe autoverzekering.

Autoverzekeraars vergelijken

Door je huidige autoverzekeraar te vergelijken, kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Per verzekeraar bestaan er grote verschillen in premies en dekkingen voor je auto. In onze vergelijker kun je de verzekeraars op prijs en kwaliteit vergelijken. Zo vind je eenvoudig de beste autoverzekering voor jouw situatie.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
4 minuten 14-05-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven