Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Aanvullende autoverzekeringen

 • Maak een vergelijking en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
 • Kies gemakkelijk een aanvullende autoverzekering.
 • Keuze uit o.a. autorechtsbijstand en schadeverzekering voor inzittenden.
Vul in en bereken je premie
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

  Meer beoordelingen

  Je kunt de basisdekking van je autoverzekering uitbreiden met aanvullende autoverzekeringen. Voor een aanvullende autoverzekering betaal je een extra premie, maar ontvang je ook in meerdere situaties een vergoeding of bijstand. Lees hieronder welke aanvullende verzekeringen je kunt afsluiten voor jouw auto en waar je je dan voor verzekert.

  Snel navigeren naar

  Aanvullende autoverzekeringen

  Verschillende aanvullende autoverzekeringen

  Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende autodekkingen:

  Schade-inzittenden verzekering

  Deze verzekering voor schade-inzittenden biedt vergoeding voor letselschade en schade aan eigendommen van passagiers en bestuurder. Bij blijvende invaliditeit en overlijden ontvang jij of je nabestaanden een vergoeding. Kosten die dan bijvoorbeeld vergoed worden, zijn: inkomstenderving, vervoerskosten, medische kosten, huishoudelijk hulp en kosten voor de uitvaart.

  Schade aan inzittenden wordt doorgaans gedekt door jouw eigen WA-verzekering of die van de tegenpartij, afhankelijk van wie er schuld aan het ongeval heeft. Ben jij de schuldige partij of is het niet duidelijk wie er schuld heeft? Dan wordt jouw eigen schade niet gedekt met een standaard dekking. In dat geval kun je via de schade-inzittenden verzekering aanspraak maken op een vergoeding.

  De meeste verzekeraars vergoeden een bedrag dat gelijk staat aan de daadwerkelijk geleden schade, tot een maximaal bedrag. Kijk op het polisblad van je aanvullende autoverzekering hoe hoog dit bedrag bij jou is.

  Aanvullende autoverzekeringen

  Advies van onze expert

  “Aanvullende dekkingen worden in ongeveer de helft van de gevallen gekozen bij het afsluiten van een autoverzekering. Vooral de verzekering voor schade-inzittenden is een veel gekozen dekking, deze dekking biedt een vergoeding voor letselschade en schade aan eigendommen van passagiers en bestuurder.”

  Jerry,

  Expert autoverzekeringen

  autoverzekeringen expert Jerry
  Aanvullende autoverzekering

  Ongevallen-inzittenden verzekering

  Tijdens een ongeluk kunnen zowel bestuurder als passagiers (blijvend) letsel oplopen, met grote financiële gevolgen. Met een verzekering voor ongevallen-inzittenden ontvang je in dit geval een vooraf vastgestelde vergoeding. Het maakt daarbij niet uit of de schade wel of niet door eigen schuld is veroorzaakt.

  De vergoeding ontvang je meestal als aanvulling op de vergoeding van een WA-autoverzekering. Bij invaliditeit ontvang je (een percentage van) het maximaal verzekerde bedrag voor invaliditeit. Bij overlijden ontvangen nabestaanden meestal een vast bedrag van bijvoorbeeld €15.000.

  Aanvullende autoverzekering
  aanvullende autoverzekeringen

  Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalbijstandsverzekering

  Als gevolg van een auto-ongeluk kun je te maken krijgen met juridische geschillen. Om in dergelijke situaties bijstand te ontvangen, kun je je hier aanvullend voor verzekeren. Hiervoor kun je kiezen uit twee verschillende aanvullende bijstandsverzekeringen.

  Met een verhaalbijstandsverzekering kun je denken aan juridische hulp bij geschillen over de schade aan je auto, kosten van huur van een vervangende auto en schade door vernieling of beschadigde eigendommen die zich op of in de auto bevonden op het moment van het ongeval.

  Met een rechtsbijstandsverzekering word je juridisch bijgestaan bij geschillen over strafvervolging, het aantekenen van beroep tegen invordering van je rijbewijs of auto, problemen rond schadevergoeding en bij een reparatie of aanschaf van je auto.

  aanvullende autoverzekeringen
  Aanvullende autoverzekeringen

  No-claimbeschermer

  Met deze aanvullende autoverzekering kun je jaarlijks één schadeclaim indienen die niet van invloed is op je no-claimkorting. Normaal gesproken heeft het claimen van schade tot gevolg dat je no-claimkorting omlaag gaat en je een hogere premie zult gaan betalen. Als je een no-claimbeschermer aanvullend hebt afgesloten, voorkom je dit. Je schadevrije jaren gaan wel omlaag. Bij een overstap naar een nieuwe autoverzekering kan dit nadelig zijn. Als gevolg van het verlaagd aantal schadevrije jaren kan je premie omhoog gaan.

  Aanvullende autoverzekeringen
  Aanvullende verzekeringen

  Pechhulp

  Het overkomt bijna iedereen weleens. Je auto start niet, of onderweg houdt je auto er ineens mee op. Dan is het wel zo fijn als je pechhulp krijgt. Er bestaan verschillende soorten pechhulp met verschillende opties. Denk hierbij aan pechhulp in het buitenland, pechhulp als je de straat niet uitkomt omdat je auto niet start of vervangend vervoer. Hier lees je meer informatie over pechhulp. Let erop dat je niet dubbel verzekerd bent voor pechhulp.

  Aanvullende verzekeringen

  Speciale regelingen

  Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

  In sommige situaties bieden de standaard autoverzekeringen onvoldoende dekking voor materiële en immateriële schade. Om te voorkomen dat je onderverzekerd bent, kun je er voor kiezen om een van bovenstaande aanvullende dekking af te sluiten.

  In sommige gevallen kun je met de aanvullende autoverzekeringen overlap hebben met andere verzekeringen. Heb je al een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten? Dan hoef je geen ongevallen-inzittenden verzekering af te sluiten.

  Bij een schadeverzekering inzittenden ontvang je een vergoeding voor de werkelijk geleden schade terwijl je bij de ongevallen-inzittenden verzekering alleen een vooraf vastgestelde vergoeding ontvangt.

  Heb je al een algemene rechtsbijstandsverzekering? Dan is het niet nodig om een aanvullende rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten. De algemene verzekering bevat vaak al rechtsbijstand voor verkeer. Check dit voor de zekerheid in je polisvoorwaarden.

  Aanvullende autoverzekeringen sluit je af bij je autoverzekering. Hiervoor moet je eerst een basisdekking hebben gekozen. Je kunt daarbij kiezen uit WA, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco.

  Gebruik onze vergelijker om snel de goedkoopste autoverzekering te vinden op basis van de gewenste dekking. Geef daarna aan welke aanvullende dekkingen je aan het gekozen pakket wilt toevoegen.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   

  Het laatste nieuws

  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  8 minuten 15-07-2024

  Over onze expert

  Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Terug naar boven