Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering geweigerd of afgewezen?

Is jouw aanvraag voor een autoverzekering afgewezen? Maak dan eerst opnieuw een vergelijking en kies een andere verzekeraar. Heb je al meerdere keren geprobeerd om een autoverzekering aan te vragen, maar is elke aanvraag afgewezen? In dat geval is de Vereende jouw beste optie. De Vereende is een autoverzekeringsmaatschappij die doorgaans sneller bereid is om jou te verzekeren. Je kunt nu eenvoudig een offerte voor een autoverzekering bij de Vereende aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen. Na het invullen van dit formulier ontvang je een offerte van de Vereende op jouw e-mailadres.

Offerte aanvragen

Waarmee kunnen we je helpen?

Mijn aanvraag is afgewezen

Verzekeraars kijken naar verschillende factoren in je verleden om te bepalen hoe groot de kans is dat je een vergoeding claimt of je betalingen niet kunt voldoen. Hoe groter de kans, hoe hoger je premie. Pas als de kans echt hoog is, zal de verzekeraar je aanvraag afwijzen.

Hoe nu verder?

Alle autoverzekeraars hanteren andere criteria voor hun risicoanalyse. Bij sommige verzekeraars kun je daarom een nieuwe aanvraag doen bij een andere verzekeraar. Over het algemeen zijn de grotere verzekeraars minder streng in hun acceptatiebeleid: Ohra, Univé, Centraal Beheer en Nationale Nederlanden. Wij raden daarom aan om opnieuw een vergelijking te maken en een autoverzekering bij een andere verzekeraar aan te vragen als je de eerste keer bent afgewezen. Ben je meerdere keren afgewezen? Lees dan verder om te erachter te komen wat je dan het beste kunt doen.

Autoverzekering geweigerd

Als je een autoverzekering aanvraagt, zul je in de meeste gevallen niet direct een voorlopige dekking krijgen. Dit betekent dat je niet verzekerd bent totdat je geaccepteerd bent door je verzekeraar. Dit kan enkele werkdagen duren. Rijden zonder verzekering is strafbaar. Je riskeert hiermee een boete van 400 euro.

Autoverzekering geweigerd? Je kunt toch verzekerd autorijden

Stel dat ook de vier grote verzekeraars je aanvraag voor een autoverzekering weigeren, dan kun je je verzekeren bij de Vereende. Dit is een maatschappij opgericht door verzekeraars. Deze maatschappij verzekert mensen die voor individuele verzekeraars een te groot risico zijn. Je betaalt bij de Vereende meer premie vanwege het hogere risico. Hoe hoog deze premie is, is afhankelijk van een paar zaken. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte bij de Vereende aan.

Top 8 redenen waarom je autoverzekering geweigerd wordt

1. Te vaak geclaimd

Alle Nederlandse verzekeraars kunnen in de centrale database van Roy Data zien of je vaak een claim hebt ingediend. Ze kijken dan uitsluitend naar schades waar juridische bijstand bij komt kijken, zoals diefstal of ruitschade. Als je vaak hebt geclaimd gaan verzekeraars ervan uit dat je dit in de toekomst ook zult doen.

2. Als de registratie niet klopt

Denk je dat de registratie in de database niet klopt? Dien dan een verzoek in bij het CIS om het in te zien. Als het niet klopt, kun je een correctieverzoek doen, waarna het CIS de nieuwe gegevens doorgeeft aan de verzekeraar.

3. Te lang niet betaald

Veruit een van de belangrijkste redenen voor afwijzing is het niet voldoen aan je betalingsverplichting. In eerste instantie schorst een verzekeraar je verzekering, maar als het echt te lang duurt, wordt je verzekering opgezegd. Dit wordt geregistreerd en is voor alle verzekeraars zichtbaar. Hierdoor zullen de meeste verzekeraars je nieuw aangevraagde autoverzekering weigeren.

4. Een rijontzegging

Als je vaak ernstige verkeersovertredingen begaat kan dat je een rijontzegging opleveren en dat heeft nog lang gevolgen voor je autoverzekering. Tot wel 8 jaar later zal je aanvraag hierom worden geweigerd.

5. Een strafblad

Zelfs wanneer de reden voor een strafblad niets met je rijgedrag te maken heeft, zullen verzekeraars je aanvraag vaak afwijzen als je er een hebt. Zij vinden namelijk dat dit iets over je zegt en het risico op schade vergroot.

6. Pas kort een rijbewijs maar wel een snelle auto

Als jonge bestuurder val je sowieso al in een zogeheten risicogroep. Jonge bestuurders rijden gemiddeld vaak schade en hebben beperkte rijervaring. Een sportieve auto vinden verzekeraars dan ook niet zo’n goed idee. Kijk daarom altijd of je de auto kunt verzekeren voordat je hem koopt.

7. Lang je auto niet verzekerd

In Nederland is een autoverzekering altijd verplicht, ook als je er niet mee rijdt. Heb je de auto lange tijd onverzekerd gelaten, dan zullen verzekeraars je aanvraag afwijzen.

8. Een lang verblijf in het buitenland

Een lang verblijf in het buitenland is een van de belangrijkste redenen om een auto niet te verzekeren. Ga je zelf naar het buitenland en wil je jouw auto gedurende die tijd niet verzekeren? Laat dan het kenteken laten schorsen bij de RDW. Als je terugkomt in Nederland kun je de auto opnieuw verzekeren.

Advies van onze expert

“In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Mocht je bij alle verzekeraars geweigerd worden dan kan je altijd nog terecht bij De Vereende. Hier betaal je een stuk hogere premie, maar je kan wel verzekerd de weg op!”

Jerry,

Expert autoverzekeringen

autoverzekeringen expert Jerry
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.887 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.887 reviews.

f. madi

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

zeer snel en goed geregeld

abraham

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Prima, snel en correct

janos

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Alles was duidelijk en snel.

f. madi

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

zeer snel en goed geregeld

abraham

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Prima, snel en correct

janos

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Alles was duidelijk en snel.

  Meer beoordelingen

  Veelgestelde vragen

   Wat zijn de redenen voor een verzekeraar om een autoverzekering te weigeren?

   De verzekeraar kijkt voornamelijk naar het verleden van de bestuurder. Ziet hij redenen om te denken dat jij veel schade claimt of niet betaald, dan kan jij geweigerd worden.

   Wat kan ik doen als mijn autoverzekering wordt geweigerd?

   Als je autoverzekering wordt geweigerd kan je gewoon een nieuwe aanvraag indienen bij een andere verzekeraar. Wel is de kans aanwezig dat andere verzekeraars gebruik maken van het zelfde datasysteem (CIS) en jij daardoor voor het zelfde probleem staat.

   Hoe kan ik voorkomen dat mijn autoverzekering wordt geweigerd?

   Probeer niet onnodig vaak schade te claimen bij de verzekeraar. Dit heeft uiteraard ook nog eens invloed op je eigen risico. Voldoe daarnaast netjes aan je betalingen, richting de verzekeraar. Want vergeet niet, alles wordt genoteerd!

   Wat doet Autoverzekering.nl voor jou?

   Autoverzekering.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het daarnaast ook een stukje makkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.

   Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een autoverzekering?

   Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking, premie, eigen risico, eventuele aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden. Vergeet daarnaast niet om je oude autoverzekering op te zeggen nadat je een nieuwe autoverzekering hebt aangevraagd. Je kunt dit gemakkelijk doen met onze gratis opzegservice.

   Wat is Stichting CIS en waar kan ik het voor gebruiken?

   Stichting CIS is een stichting die alle verzekeringsgegevens bewaart voor verzekeraars. Dankzij deze database is er inzicht in:

   • Beëindigingen van polissen door het niet meer betalen van premie
   • Ontzegging rijbevoegdheid
   • Alle schademeldingen
  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  5 minuten 23-05-2024

  Over onze expert

  Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Terug naar boven