Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering berekenen

 • Bereken je premie eenvoudig binnen 30 seconden.
 • Bekijk direct welke autoverzekering het goedkoopste is.
 • Vergelijk en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Vul in en bereken je premie
Autoverzekering berekenen

Heb je een nieuwe autoverzekering nodig? Of denk je dat je huidige autoverzekering goedkoper kan? Via de vergelijkingsmodule van Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk je autoverzekering berekenen. In slechts enkele stappen vergelijk je meerdere autoverzekeringen in Nederland. Vul je gegevens in en kies de beste verzekering voor jouw auto.

Autoverzekering berekenen

Je autoverzekering berekenen in juli 2024

  Premie autoverzekering p/m Dekking autoverzekering Eigen risico
OHRA €32,89 WA €0,00
FBTO €34,50 WA €0,00
Inshared €35,46 WA €0,00
FBTO €37,03 WA beperkt casco €0,00
Inshared €37,79 WA beperkt casco €135,00
OHRA €37,84 WA beperkt casco €0,00
Inshared €52,10 Allrisk €135,00
Allianz Direct €54,21 Allrisk €0,00
ASR €54,24 Allrisk €150,00

*Deze maandpremies zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Kia Rio 1.2 (bouwjaar 2014, nieuwprijs €16.440) voor een 50-jarige bestuurder uit Amersfoort. De bestuurder rijdt 10.000 kilometer per jaar en heeft 5 schadevrije jaren.

Autoverzekering berekenen? Houd dit bij de hand:

 • icoon

  Aantal schadevrije jaren

  Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, kun je terugvinden op je polis of factuur. Je bouwt alleen schadevrije jaren op als je een auto op jouw naam hebt staan. Heb je een jaar zonder schade gereden? Dan krijg je er een extra schadevrij jaar bij. Stel dat je wel schade hebt gereden en de schade door je verzekeraar wordt vergoed, dan verlies je 5 schadevrije jaren.  Ook als je langer dan 1 jaar geen autoverzekering hebt, vervallen doorgaans je schadevrije jaren.

 • icoon

  Aantal kilometers per jaar

  Misschien weet jij niet hoeveel kilometers per jaar je rijdt. In dat geval kun je een schatting maken. Door bijvoorbeeld het aantal kilometers van en naar je werk op te tellen en te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Gebruik je de auto ook in het weekend of op vakantie? Neem deze kilometers dan ook mee in je schatting.

 • icoon

  Kenteken

  Je hebt ook het kenteken van je auto nodig om een vergelijking te maken.

Advies van onze expert

“Er zijn een hoop factoren die van invloed zijn op de hoogte van je premie. Een aantal bekende zijn onder andere leeftijd, type auto en schadevrije jaren. Maar wist je ook dat zelfs je huisnummer toevoeging van invloed kan zijn? Maak daarom altijd een vergelijking als jouw persoonlijke situatie wijzigt. Zo weet je zeker dat je nog de beste deal hebt.”

Jerry,

Expert autoverzekeringen

autoverzekeringen expert Jerry

Hoe werkt het?

Voor het maken van een goede berekening van de premie van de verzekering voor jouw auto dien je een aantal stappen in onze vergelijker te doorlopen. Met ons stappenplan kost dit je minder dan drie minuten. Dit is dé manier om jouw autoverzekering te berekenen in vijf stappen.

Autoverzekering vergelijken

Zo kan je in 5 stappen de premie van jouw autoverzekering berekenen:

 • 1

  Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum.

 • 2

  Vul het aantal schadevrije jaren in.

 • 3

  Geef de gewenste dekking aan: WA, WA+ of Allrisk.

 • 4

  Vul in hoeveel kilometers jij per jaar rijdt.

 • 5

  Bekijk het overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen.

Basisdekking autoverzekering

WA-verzekering

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA verzekering vergelijken

WA + beperkt casco

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA + vergelijken

All risk

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
All risk vergelijken

Aanvullende autoverzekeringen

Met een aanvullende verzekering kun je de basisdekking van je autoverzekering (WA, WA+ beperkt casco of Allrisk) verder uitbreiden. Aanvullende verzekeringen zijn dus extra opties die je kunt toevoegen aan je autoverzekering om jezelf extra te beschermen tegen verschillende risico’s. Hier lees je wat deze dekkingen precies inhouden.

 1. Schadeverzekering inzittenden (SVI)
  Een SVI verzekert de schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het kan gaan om letselschade, maar ook om materiële schade aan bijvoorbeeld kleding of bagage. Een SVI dekt ook de kosten voor medische behandeling, revalidatie en eventuele arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
 2. Ongevallenverzekering
  Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit bedrag wordt uitgekeerd ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
 3. Pechhulp
  Pechhulp biedt hulp bij autopech, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.
 4. Rechtsbijstand
  Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.
 5. No-claimbeschermer
  Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

Het afsluiten van aanvullende dekkingen kan voordelig zijn als je extra bescherming wilt tegen verschillende risico’s. De kosten van aanvullende dekkingen kunnen echter variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je kiest. Het is dus belangrijk om verschillende aanvullende dekkingen te vergelijken, voordat je besluit om een aanvullende dekking af te sluiten.

Speciale regelingen

Naast de bovengenoemde standaard aanvullende verzekeringen bieden sommige verzekeraars ook speciale regelingen aan. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Je verzekeraar vergoedt dan de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Dit kan een hogere uitkering opleveren dan de dagwaarde van de auto. Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kun je een aanschafwaarderegeling overwegen. Je krijgt dan bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Heeft je auto dure accessoires zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak? Dan kun je deze aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

Autoverzekering berekenen

Hoe wordt mijn premie berekend?

De premie voor een autoverzekering is voor iedere persoon anders. Bij het berekenen van de premie voor jouw autoverzekering houden verzekeraars namemlijk rekening met verschillende factoren:

 • Leeftijd;
 • Woonplaats;
 • Type auto;
 • Dagwaarde of oorspronkelijke waarde auto;
 • Beveiliging van de auto;
 • Aantal schadevrije jaren;
 • Gewenste dekking.

Je kunt eenvoudig de premie van je autoverzekering berekenen door een vergelijking te maken. Je ziet dan direct een overzicht van de goedkoopste verzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens.

Autoverzekering berekenen

Voorbeelden van autoverzekeringen berekenen

Zoals hierboven staat is de premie van je autoverzekering afhankelijk van een aantal factoren. Daarom is de premie per persoon verschillend. Om een indicatie te geven staan hieronder drie voorbeelden van premies voor drie verschillende situaties.

Voorbeeld berekening 1

De bestuurder van een Volkswagen Polo uit 2012 komt uit Groningen en is 23 jaar oud. Hij rijdt 6.000 km per jaar en heeft 0 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 66,74
WA+: € 84,43
Allrisk: € 122,79

Voorbeeld berekening 2

De bestuurder van een Kia Rio uit 2014 komt uit Amersfoort en is 53 jaar oud. Hij rijdt 10.000 km per jaar en heeft 5 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 29,55
WA+: € 31,08
Allrisk: € 46,83

Voorbeeld berekening 3

De bestuurder van een Ford Focus uit 2018 komt uit Delft en is 41 jaar oud. Hij rijdt 14.000 km per jaar en heeft 10 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 22,09
WA+: € 27,45
Allrisk: € 34,14

Autoverzekering berekenen

Vergelijk op prijs en kwaliteit

Het vinden van de juiste autoverzekering kan lastig zijn. Natuurlijk wil je een verzekering met een lage premie, maar het is net zo belangrijk om te controleren wat er voor die lage premie wordt gedekt. Daarom is het verstandig om verschillende autoverzekeringen te vergelijken op basis van diverse factoren.

Via Autoverzekering.nl kun je snel en gemakkelijk de resultaten sorteren op verzekeraar, eigen risico, polisvoorwaarden of premie. Zo krijg je een duidelijk overzicht van alle beschikbare verzekeringen en kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Autoverzekering berekenen
Autoverzekering berekenen

Waarom Autoverzekering.nl?

 • Vergelijken op prijs en kwaliteit
 • In 5 minuten verzekeren
 • Extra service en altijd bereikbaar
 • Geheel onafhankelijk
Autoverzekering berekenen
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
2 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

  Meer beoordelingen

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars die we vergelijken.

  Op Autoverzekering.nl kun je je gegevens in onze vergelijker invullen en krijg je een overzicht van verschillende autoverzekeringen met bijbehorende premies en voorwaarden te zien. Het vergelijken gebeurt op basis van de gegevens die je invult: kenteken, postcode, leeftijd, aantal schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en de dekking die je kiest.

  De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen.

  Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen.

  Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf.

  Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen.

  Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

  Er zijn verschillende scenario’s waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we je aan om je huidige autoverzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd.

  Meer informatie over de verschillende momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen lees je op onze autoverzekering opzeggen pagina.

  Als je een tweede auto wil verzekeren dan heb je eigenlijk twee opties:

  1. Je maakt een vergelijking en sluit een aparte autoverzekering af voor je tweede auto.
  2. Of je maakt gebruik van de tweede auto regeling van je huidige autoverzekeraar. Sommige autoverzekeraars geven namelijk korting als je beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar onze tweede auto verzekeren pagina.

  Wat voor jou de beste optie is, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Voor vragen hierover kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   

  Het laatste nieuws

  Een schat aan informatie

  Wij delen onze expertise met jou

  Kennis over autoverzekeringen? Die hebben wij wel! Doordat we al sinds 2014 actief zijn op de autoverzekeringsmarkt, weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het vergelijken van een auto verzekering. En deze schat aan informatie delen we maar al te graag met jou. We zijn namelijk een veelgevraagd expert op het gebied van autoverzekeringen, waardoor we een groot aantal persberichten en onderzoeken op ons naam hebben staan. Hieronder vind je daar een (gedeeltelijk) overzicht van.

  Onze persberichten:

  Expertise Autoverzekering.nl
  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  14 minuten 01-07-2024

  Over onze expert

  Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Terug naar boven