Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Auto direct verzekeren

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Je auto direct verzekeren is bij Autoverzekering.nl zeker mogelijk. Logisch ook, want anders zou je bij je aanschaf van een nieuwe auto niet direct de weg op kunnen. Als je met je nieuw aangekochte auto direct weg wil rijden bij de garage vandaan is het van belang dat je direct je autoverzekering in orde maakt.

Als je via onze vergelijker een autoverzekering hebt gekozen en hebt aangevraagd krijg je binnen enkele minuten een e-mail met een bevestiging of je auto direct verzekerd is. Als de verzekeraar jou heeft goedgekeurd ben je ook direct verzekerd en kan je dus direct wegrijden met je nieuwe auto. Soms kan het voorkomen dat je eerst je verzekering moet activeren via e-mail.  Mocht het zo zijn dat je je auto direct wil verzekeren maar dat je niet geaccepteerd wordt door de verzekeraar, ben je dus niet verzekerd. Dit betekent dat je dus ook niet de weg op mag.

De verschillende dekkingen

Bij je auto direct verzekeren heb je ook te maken met de drie verschillende dekkingen die je kunt kiezen. Het is verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. WA+ en Allrisk autoverzekeringen zijn een stuk uitgebreider, maar hier betaal je dan ook een hogere maandelijkse premie voor. Het is wel handig als je direct je auto wil verzekeren dat je vooraf een keuze gemaakt hebt in welke dekking bij de auto past, zo heeft de auto direct de dekking die je wil. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de dagwaarde van de auto zo laag is dat het niet waard is om de auto uitgebreider dan met een WA-verzekering te verzekeren.

Auto direct verzekeren in het weekend

Ook in het weekend kan jij gewoon je auto direct verzekeren. Logischerwijs kopen veel mensen hun nieuwe auto in het weekend als ze niet aan het werk zijn en tijd hebben om naar een autogarage te gaan. Het direct verzekeren op zaterdag en ook op zondag is geen enkel probleem. Via onze vergelijker zie je direct welke autoverzekeraar voor jou de beste verzekering aanbiedt en kan je binnen enkele minuten verzekerd zijn.

Direct rijden na het kopen van een auto

Als je net een auto gekocht hebt is het logisch dat je meteen de weg op wil om ermee te rijden. Hiervoor moet je wel je auto direct verzekeren, want anders rijd je onverzekerd op de weg en dat is illegaal. Belangrijk is dus om de e-mail goed te lezen die je gekregen hebt na je aanvraag bij de autoverzekeraar. Hierin staat of je een voorlopige dekking krijgt, wat betekent dat je dus direct de weg op mag.

Zojuist overgestapt

  • 26 okt. 2020, 01:21 Mevr. M. uit 's-gravenhage.
  • 25 okt. 2020, 23:57 Dhr. B. uit Hoogvliet rotterdam.
  • 25 okt. 2020, 23:39 Dhr. S. uit Vriescheloo.