Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Automerken

Wil je weten welke verzekering het beste bij jouw auto past? Autoverzekering helpt je graag met het kiezen van een autoverzekering. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie over automerken verzameld, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Bekijk hier een overzicht van de verschillende automerken:

Automerken: Verschil in verzekeringen tussen automerken

De hoogte van de premie die je betaalt voor je autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van die factoren is het het automerk van je auto. Zo betaal je voor een Tesla vaak een hogere premie per maand dan voor bijvoorbeeld een Kia. Ook de kleur van je auto kan invloed hebben op de hoogte van je premie. Doordat donkere auto’s slechter zichtbaar zijn, is de kans groter dat er een ander voertuig tegenaan rijdt.

Waarom zijn sommige automerken duurder om te verzekeren dan anderen?

Verzekeraars baseren de hoogte van premies op basis van statistieken. Hoe hoger het risico op schade aan een auto hoe meer premie je moet betalen. Verzekeraars kijken niet alleen naar het gewicht en het vermogen van een auto, maar ook naar het schadeverleden van een auto. Een Volkswagen Golf is bijvoorbeeld een van de meest gestolen auto’s in Nederland. Hierdoor is de premie die je voor een Volkswagen Golf betaalt vaak hoger dan voor bijvoorbeeld een Kia.

Tesla voorbeeld

Een ander voorbeeld is een Tesla auto. Tesla-rijders claimen veel meer schade dan andere bestuurders. Men vermoedt dat dit komt doordat bestuurders veel meer rekenen op de hulpmiddelen die aanwezig zijn. Als een bestuurder onverwachts zelf in moet grijpen dan is het vaak al te laat. Ook horen andere weggebruikers de elektrische auto niet aankomen, waardoor er sneller ongelukken gebeuren. Verder veroorzaakt een Tesla meer schade aan andere auto’s doordat de elektrische auto zwaarder is dan gemiddeld.

Daarnaast zijn de reparatiekosten van een Tesla een stuk hoger dan bij een gemiddelde auto. Dit heeft te maken met de technische complexiteit van elektrische voertuigen. Al deze factoren hebben invloed op de hoogte van de premie die je moet betalen voor je autoverzekering. Als je in het bezit bent van een Tesla betaal je vaak een hogere premie dan voor een ander automerk.

Verschil verzekering via merkdealer en Autoverzekering.nl

Als je een autoverzekering direct bij de merkdealer afsluit dan betaal je hier gemiddeld meer premie voor dan bij een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die je ergens ander kunt afsluiten. Daarnaast sturen de verzekeraars van de autoverzekering die je bij de merkdealer afsluit je voor elke reparatie naar de merkdealer. Wanneer je jouw auto bij een andere merkdealer wilt laten repareren dan betaal je tot wel €500 meer aan eigen risico. Ook kun je bij een merkdealer vaak niet terecht voor objectief advies over welke autoverzekering het beste bij je auto past.

Het is daarom verstandiger om je autoverzekering online af te sluiten. Via Autoverzekering.nl kun je dit gemakkelijk en snel doen. Wij zijn 100% onafhankelijk en geen onderdeel van een verzekeraar. Je kunt bij ons autoverzekeringen vergelijken op basis van prijs én kwaliteit. Ga nu naar onze vergelijker en bespaar tot wel €250 per jaar.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 23 nov. 2020, 18:02 Dhr. S. uit Vaassen.
  • 23 nov. 2020, 18:02 Dhr. R. uit Holten.
  • 23 nov. 2020, 17:59 Dhr. T. uit Siegerswoude.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.