Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Automerken

Wil je weten welke verzekering het beste bij jouw auto past? Autoverzekering.nl helpt je graag met het kiezen van een autoverzekering. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie over automerken verzameld, zodat jij een goede keuze kunt maken. Hieronder vind je een overzicht van de automerken.

Overzicht automerken

Kia logo
Audi logo
BMW logo
Citroën logo
Fiat logo
Ford logo
Honda logo
Hyundai logo
Mercedes logo
Nissan logo
Opel logo
Peugeot logo
Porsche logo
Renault logo
Seat logo
Suzuki logo
Skoda autoverzekering
Tesla logo
Toyota logo
Volkswagen logo
Volvo logo

Automerken: verschil in verzekeringen tussen automerken

De hoogte van de premie die je betaalt voor je autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • je leeftijd;
  • je woonplaats;
  • het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd;
  • het vermogen de auto;
  • het gewicht van de auto;
  • schadeverleden van je auto;
  • de leeftijd van de auto.

Daarnaast is het soort automerk ook van invloed op de premie van je autoverzekering.  Om de hoogte van de premie te bepalen, kijkt je verzekeraar naar het risico op schade. Hoe groter de kans is dat jouw auto schade oploopt, hoe hoger de premie. Een auto die zwaarder weegt en wat groter is, veroorzaakt meestal meer schade bij een aanrijding. Hierdoor is de premie voor zo’n zwaardere en grotere auto vaak hoger.

Je ziet dit ook terug in de verschillende automerken. Zo betaal je voor een Tesla vaak een hogere premie per maand dan voor bijvoorbeeld een Kia.

Waarom zijn sommige automerken duurder om te verzekeren dan anderen?

Verzekeraars baseren de hoogte van premies op basis van statistieken. Hoe hoger het risico op schade aan een auto hoe meer premie je moet betalen. Autoverzekeraars kijken niet alleen naar het gewicht en het vermogen van een auto, maar ook naar het schadeverleden van een auto.

Een Volkswagen Golf is bijvoorbeeld een van de meest gestolen auto’s in Nederland. Hierdoor is de premie die je voor een Volkswagen Golf betaalt vaak hoger dan voor bijvoorbeeld een Kia.

Tesla voorbeeld

Een ander voorbeeld is een Tesla auto. Tesla-rijders claimen veel meer schade dan andere bestuurders. Men vermoedt dat dit komt doordat bestuurders veel meer rekenen op de hulpmiddelen die aanwezig zijn.

Als een bestuurder onverwachts zelf in moet grijpen dan is het vaak al te laat. Ook horen andere weggebruikers de elektrische auto niet aankomen, waardoor er sneller ongelukken gebeuren. Verder veroorzaakt een Tesla meer schade aan andere auto’s doordat de elektrische auto zwaarder is dan gemiddeld.

De reparatiekosten van een Tesla zijn bovendien een stuk hoger dan bij een gemiddelde auto. Dit heeft te maken met de technische complexiteit van elektrische voertuigen.

Al deze factoren hebben invloed op de hoogte van de premie die je moet betalen voor je autoverzekering. Als je in het bezit bent van een Tesla betaal je vaak een hogere premie dan voor een ander automerk.

Verschil verzekering via merkdealer en Autoverzekering.nl

Als je een autoverzekering direct bij de merkdealer afsluit, dan betaal je hier gemiddeld meer premie voor dan bij een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die je ergens anders kunt afsluiten. Daarnaast sturen de verzekeraars van de autoverzekering die je bij de merkdealer afsluit je voor elke reparatie naar de merkdealer. Wanneer je jouw auto bij een andere merkdealer wilt laten repareren dan betaal je tot wel €500 meer aan eigen risico. Ook kun je bij een merkdealer vaak niet terecht voor objectief advies over welke autoverzekering het beste bij je auto past.

Het is daarom verstandiger om je autoverzekering online af te sluiten. Via Autoverzekering.nl kun je dit gemakkelijk en snel doen. Wij zijn 100% onafhankelijk en geen onderdeel van een verzekeraar. Je kunt bij ons autoverzekeringen vergelijken op basis van prijs én kwaliteit. Ga nu naar onze vergelijker en bespaar gemiddeld €265 per jaar.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
4 minuten 07-03-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verzekeraars die we vergelijken.

Op Autoverzekering.nl kun je je gegevens in onze vergelijker invullen en krijg je een overzicht van verschillende autoverzekeringen met bijbehorende premies en voorwaarden te zien. Het vergelijken gebeurt op basis van de gegevens die je invult: kenteken, postcode, leeftijd, aantal schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en de dekking die je kiest.

Autoverzekering.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het daarnaast ook een stukje makkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.

Autoverzekering.nl is 100% onafhankelijk. Dit wil zeggen dat wij op geen enkele manier verbonden zijn aan een autoverzekeraar en jou dus de eerlijkste, goedkoopste en dus beste autoverzekering kunnen tonen.

De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen.

Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf. Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen.

Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven