Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Mercedes autoverzekering

Heb je een Mercedes-Benz? Dan wil je natuurlijk wel dat je auto goed verzekerd is. Voor veel mensen is verzekeren een lastige klus. Wij helpen je graag om dit makkelijker te maken. Daarom vind je hier hoe je eenvoudig de beste autoverzekering voor je Mercedes vindt.

Over Mercedes-Benzmercedes autoverzekering

Mercedes-Benz, vaak afgekort tot Mercedes of Benz is in 1926 in Duitsland opgericht. Mercedes-Benz is het resultaat van een fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. De naam Mercedes is ontstaan door Emil Jellinek. Hij was erg succesvol in het verkopen van de eerste Daimlers. na de fusie van Benz en Daimler, kreeg het nieuwe merk de naam van de dochter van Emil Jellinek: Mercédès.

Eerste auto ooit

De Benz-Patent-Motorwagen wordt gezien als de eerste auto ooit. In de 18e eeuw werden er al stoomauto’s geproduceerd, maar deze Benz was de eerste die aangedreven werd door een benzine verbrandingsmotor. De eerste autorit ooit staat op naam van Bertha Benz, vrouw van oprichter Karl Benz. Samen met haar twee kinderen reed ze bijna honderd kilometer van Mannheim naar Pforzheim.

Mercedes modellen

Mercedes-Benz heeft door de jaren heen al vele modellen gemaakt. Dit zijn enkele van de bekendste modellen die Mercedes geproduceerd heeft.

 • Mercedes-Benz A-Klasse
 • Mercedes-Benz E-Klasse
 • Mercedes-Benz C-Klasse
 • Mercedes-Benz S-Klasse
 • Mercedes-Benz Vito
 • Mercedes-Benz V-Klasse
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz Sprinter

Beveiligingseisen

Bij duurdere auto’s letten autoverzekeraars vaak op de beveiliging van een auto. Autoverzekeraars hebben vaak verschillende minimum beveiligingseisen. Meestal zijn duurdere auto’s standaard beter beveiligd dan goedkopere auto’s.

Dekkingen

In Nederland is het verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Deze dekking vergoedt schade die jij bij een andere auto aanricht. Autobezitters van een duurdere auto, zoals een Mercedes, kiezen vaak voor een uitgebreidere dekking zoals de WA beperkt casco of Allrisk. Bij de WA beperkt casco dekking wordt naast de WA dekking ook schade als gevolg van brand, ruitbreuk of diefstal. Kies je voor Allrisk? Dan krijg je na een ongeval door eigen schuld de schade aan je eigen Mercedes vergoed.

Autoverzekering voor Mercedes

Als je een Mercedes-Benz hebt, ben je waarschijnlijk niet alleen op zoek naar de goedkoopste autoverzekering, maar ook vooral naar de autoverzekering met de beste dekking. Op Autoverzekering.nl kun je meer dan 40 autoverzekeringen vergelijken. Hier vergelijk je niet alleen op basis van de hoogte van de premie, maar ook de kwaliteit van de polisvoorwaarden. Zo vind je in enkele minuten de beste deal voor je Mercedes autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

 • 25 maart 2019, 00:27 Dhr. A. uit Tiel.
 • 24 maart 2019, 23:57 Mevr. M. uit 's-gravenhage.
 • 24 maart 2019, 23:53 Dhr. H. uit Oldenzaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.