Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Dure auto verzekeren

Een dure auto verzekeren kan soms best lastig zijn. Er zijn een aantal aanbieders die exclusief dure auto’s verzekeren, maar om zeker te zijn van de beste en goedkoopste autoverzekering kan je het beste via ons een verzekering kiezen. Waar moet je op letten bij een dure auto verzekeren en wat zijn de mogelijkheden? Wij zetten alle informatie op een rij.

Autoverzekering vergelijken

Wat is een dure auto?

Verzekeraars verstaan onder een dure auto een auto met een cataloguswaarde (de officiële nieuwprijs van de wagen) van meer dan € 70.000 of € 80.000 euro. Meestal komen de wagens van de automerken Jaguar, Porsche, Maserati, BMW, Audi en Mercedes snel boven zo’n bedrag uit.

Waarom sommige verzekeraars geen dure auto verzekeren

Wanneer je een dure auto wil verzekeren, kun je niet bij elke verzekeraar terecht. Want hoe duurder de auto, hoe hoger het risico voor de verzekeraar. Dure auto’s zijn namelijk een populair doelwit van criminelen. Wordt je dure auto gestolen, dan zal de verzekeraar een hoog schadebedrag moeten betalen. Dit is de reden waarom sommige verzekeraars geen autoverzekering voor een dure auto willen afsluiten.

Andere autoverzekeraars willen wel een dure auto verzekeren, maar eisen hierbij een goed beveiligingssysteem: meestal een SCM-beveiligingsklasse drie in combinatie met klasse vier en vijf.

Beveiligingseisen voor een dure auto

Ga je een dure auto verzekeren? Dan is het handig om te weten wat de verschillende beveiligingssystemen betekenen. Beveiligingssysteem klasse drie houdt in dat je auto een alarmsysteem moet hebben met automatische blokkering en hellingdetectie (klasse drie). Klasse vier betekent dat er een voertuigvolgsysteem in je auto moet zitten met een automatische activering. De automatische activering is klasse vijf. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Soms zit er al een “af-fabriek” in je auto. Dit betekent dat op het moment dat de auto uit de fabriek komt, het beveiligingssysteem er al in zit. Soms staat het beveiligingssysteem meteen gelijk aan een SCM-klasse drie beveiligingssysteem, maar dit is niet altijd zo. De klasse vier en vijf moet je sowieso los aanschaffen.

Dure auto met nieuwwaarderegeling

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken voor je dure auto, kijk dan naar de mogelijkheid voor een nieuwwaarderegeling. Hier kun je veel geld bij schade mee besparen. Nieuwe auto’s dalen snel in waarde en daarom is dit een aantrekkelijke regeling. Als je namelijk een autoverzekering afsluit met een nieuwwaarderegeling, dan vergoedt je verzekeraar een bedrag uit dat gelijk staat aan het nieuwwaardebedrag van dezelfde auto.

Houd er rekening mee dat je een nieuwwaarderegeling alleen kunt afsluiten als je de eerste eigenaar van je auto bent. In de meeste gevallen geldt een nieuwwaarderegeling één tot drie jaar. Hoe de regeling precies werkt, verschilt per verzekeraar.

Ben je niet de eerste eigenaar? Kijk dan eens naar een aanschafwaarderegeling. Hierbij krijg je het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar als je auto total loss wordt verklaard.

Cabriolet verzekeren is duurder

Als je van plan bent om een cabriolet te verzekeren, moet je er rekening mee houden dat dit vaak nog duurder is dan het verzekeren van een “normale” dure auto. Verzekeraars vragen hogere premies voor de verzekering van exclusieve cabrio’s en stellen ook strengere eisen aan de beveiliging ervan. Dit komt omdat dieven gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot cabrio’s door snel de kap open te snijden.

Bovendien hanteren verzekeraars meestal een verhoogd eigen risico voor schade aan de cabriokap. Het kan zelfs een voorwaarde zijn van de verzekering dat de cabriolet in een afgesloten garage wordt gestald.

Dure auto verzekeren als beginnend bestuurder

Onder de 24 jaar word je door verzekeraars als beginnend bestuurder gezien. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor een dure auto verzekeren beperkt. Verzekeraars zien jongeren onder deze leeftijd wegens weinig rijervaring als een hoog risico.

Daarom betaal je als beginnend bestuurder vaak een hoge premie voor je autoverzekering. Maar het kan ook zijn dat je op voorhand al geweigerd wordt door verzekeraars voor een autoverzekeringspremie.

Waar kan ik een dure auto verzekeren?

Tegenwoordig zijn er diverse gespecialiseerde autoverzekeraars op de markt die zich uitsluitend richten op dure auto’s verzekeren. Je betaalt echter wel zo’n 150% meer premie dan bij een standaard autoverzekeraar.

Gelukkig komt er de laatste tijd steeds meer beweging in de verzekeringsmarkt en gaan ook reguliere autoverzekeraars zich richten op de categorie ‘dure auto’s’.

Verzekering vergelijken

Wil je een verzekering afsluiten voor een dure auto? Maak dan gebruik van onze vergelijker en bekijk een een overzicht van alle verzekeraars. Zo kun je gemiddeld wel €265 per jaar besparen!

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
4 minuten 29-05-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Het kost meer omdat dure auto’s vaak meer waard zijn en duurder zijn om te repareren als er iets mee gebeurt. Verzekeraars lopen dus meer risico en vragen daarom hogere premies.

Niet altijd, maar sommige verzekeraars kunnen het parkeren in een garage wel als voorwaarde stellen om een verzekering af te sluiten. Dit hangt af van het beleid van de verzekeraar.

Niet altijd. Hoewel duurdere auto’s vaak hogere premies hebben, betekent dit niet automatisch dat je een betere dekking krijgt. Het hangt af van de specifieke voorwaarden van je verzekering.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven