Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Dure auto verzekeren

Een dure auto verzekeren kan soms best lastig zijn. Er zijn een aantal aanbieders die exclusief dure auto’s verzekeren, maar er is gelukkig ook steeds meer beweging op de reguliere verzekeringsmarkt. Waar moet je op letten bij een dure auto verzekeren en wat zijn de mogelijkheden? Wij zetten alle informatie op een rij.

Wat is een dure auto?

Verzekeraars verstaan onder een dure auto een auto met een cataloguswaarde (de officiële nieuwprijs van de wagen) van meer dan zeventigduizend tot tachtigduizend euro. Meestal komen de wagens van de automerken Jaguar, Porsche, Maserati, BMW, Audi en Mercedes snel boven zo’n bedrag uit.
dure auto verzekeren

Waarom sommige verzekeraars geen dure auto verzekeren

Wil je een dure auto verzekeren, dan kun je niet bij elke verzekeraar terecht. Want hoe duurder de auto, hoe hoger het risico voor de verzekeraar. Dure auto’s zijn zeer in trek bij criminelen. Wordt je dure auto gestolen, dan is dit een hoog schadebedrag voor de verzekeraar. Dit is de reden waarom sommige verzekeraars geen autoverzekering voor een dure auto willen afsluiten. Andere autoverzekeraars willen wel een dure auto verzekeren, maar eisen hierbij een goed beveiligingssysteem: meestal een SCM-beveiligingsklasse drie in combinatie met klasse vier en vijf.

Beveiligingseisen voor een dure auto

Ga je een dure auto verzekeren, dan betekent beveiligingssysteem klasse drie dat je auto een alarmsysteem moet hebben met automatische blokkering en hellingdetectie (klasse drie). Klasse vier betekent dat er een voertuigvolgsysteem in je auto moet zitten met een automatische activering. De automatische activering is klasse vijf. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Soms zit er al een “af-fabriek” in je auto. Dit betekent dat op het moment dat de auto uit de fabriek komt, het beveiligingssysteem er al in zit. Soms staat het beveiligingssysteem meteen gelijk aan een SCM-klasse drie beveiligingssysteem maar dit is niet altijd zo. De klasse vier en vijf moet je sowieso los aanschaffen.

Dure auto met nieuwwaarderegeling

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken voor je dure auto, kijk dan naar de mogelijkheid voor een nieuwwaarderegeling. Hier kun je veel geld bij schade mee besparen. Nieuwe auto’s dalen snel in waarde en daarom is dit een aantrekkelijke regeling. Als je namelijk een autoverzekering afsluit met een nieuwwaarderegeling, dan vergoedt je verzekeraar een bedrag uit dat gelijk staat aan het nieuwwaardebedrag van dezelfde auto.

Houd er rekening mee dat je een nieuwwaarderegeling alleen kunt afsluiten als je de eerste eigenaar van je auto bent. In de meeste gevallen geldt een nieuwwaarderegeling één tot drie jaar. Hoe de regeling precies werkt, verschilt per verzekeraar. Ben je niet de eerste eigenaar? Kijk dan eens naar een aanschafwaarderegeling. Hierbij krijg je het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar als je auto total loss wordt verklaard.

Cabriolet verzekeren is duurder

Een cabrio is natuurlijk een dure auto. Wil je een exclusieve cabrio verzekeren, dan betaal je vaak een hogere premie voor je autoverzekering en stellen verzekeraars hogere eisen aan de beveiliging van je cabriolet. Een cabrio is vanwege de cabriokap namelijk gevoeliger voor diefstal. Deze kun je sneller opensnijden en dieven hebben zo makkelijk toegang tot je auto. Voor de cabriokap hanteren autoverzekeraars meestal een verhoogd eigen risico. Ook kan de verzekeraar als voorwaarde stellen dat je je cabriolet in een afgesloten garage stalt.

Dure auto verzekeren als beginnend bestuurder

Onder de 24 jaar word je door verzekeraars als beginnend bestuurder gezien. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor een dure auto verzekeren beperkt. Verzekeraars zien jongeren onder deze leeftijd wegens weinig rijervaring als een hoog risico. Daarom betaal je als beginnend bestuurder vaak een hoge premie voor je autoverzekering. Maar het kan ook zijn dat je op voorhand al geweigerd wordt door verzekeraars voor een autoverzekeringspremie. Maar maak altijd een goede vergelijking als je je dure auto wilt verzekeren, je komt altijd ergens uit waar dit mogelijk is.

Waar kan ik een dure auto verzekeren?

Tegenwoordig zijn er diverse gespecialiseerde autoverzekeraars op de markt die zich uitsluitend richten op dure auto’s verzekeren. Je betaalt echter wel zo’n 150% meer premie dan bij een standaard autoverzekeraar. Gelukkig komt er de laatste tijd steeds meer beweging in de verzekeringsmarkt en gaan ook reguliere autoverzekeraars zich richten op de categorie ‘dure auto’s’.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je geen ‘dure’ auto verzekeren, maar wel autoverzekeringen vergelijken voor je auto? Zet dan je gegevens in onze vergelijker en vind de autoverzekering die het beste bij je past.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 23 nov. 2020, 22:59 Mevr. G. uit Zwijndrecht.
  • 23 nov. 2020, 22:58 Mevr. B. uit Nieuw-buinen.
  • 23 nov. 2020, 22:50 Dhr. S. uit Tilburg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.