Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering afsluiten

Bereken je premie eenvoudig binnen 30 seconden

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:
De beoordeling van Autoverzekering.nl door onze klanten:

Is het gelukt om via onze vergelijker een autoverzekering te vinden die aansluit bij je persoonlijke situatie én de goedkoopste optie voor jou is? Zie jij alle voordelen in van je potentiële autoverzekering? Dan is het tijd voor de volgende stap: je autoverzekering afsluiten. Via de vergelijker is het in de meeste gevallen mogelijk om direct je autoverzekering af te sluiten. Wij leggen je uit welke twee mogelijkheden er zijn bij het afsluiten van je autoverzekering. Zo weet jij precies waar je aan toe bent als je de gekozen autoverzekering wilt afsluiten.

Twee mogelijkheden voor je autoverzekering afsluiten

1. Je gekozen autoverzekering wordt aangeboden door het onafhankelijke Autoverzekering.nl

Het is je gelukt een autoverzekering te vinden die goedkoop is én goed aansluit op jouw persoonlijke situatie. Je gaat er maandelijks of jaarlijks op vooruit en bespaart straks tientallen of zelfs honderden euro’s. De voordelen zijn helemaal helder voor je. Dan is het moment daar:  het daadwerkelijk aanvragen van je autoverzekering. Via de vergelijker is het ook nog direct mogelijk om je autoverzekering af te sluiten. Als je de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering hebt voltooid, houden wij je op de hoogte van het aanvraagproces via e-mail.

2. De gekozen autoverzekering wordt niet aangeboden door Autoverzekering.nl

Wij willen je altijd een zo compleet mogelijk overzicht bieden van alle autoverzekeringen met de meest aantrekkelijke premies. Hierdoor kan het wel zo zijn dat een autoverzekering niet bij ons kan worden afgesloten, ondanks dat deze wel werd getoond in de vergelijker. In dat geval sturen wij je door naar de site van de verzekeraar. Zo kun je alsnog de autoverzekering afsluiten die jij hebt uitgekozen en goed bij je past.

 

Autoverzekering afsluiten

Mijn autoverzekering is afgesloten

Is het afsluiten van je autoverzekering gelukt? Wanneer je via ons bent overgestapt of een nieuwe autoverzekering hebt afgesloten via de website, ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Tevens zal via deze mail de rest van het aanvraagproces worden afgehandeld.

Acceptatie of afwijzing aanvraag

De aanbieder van je autoverzekering zal van ons een verzekeringsaanvraag voor jou ontvangen. Deze aanvraag wordt dan door de verzekeraar beoordeeld aan de hand van databases als Roy Data, het Centraal Informatie Systeem (CIS), Experian en Forum, omdat je waarschijnlijk een nieuwe klant bent. De databases en handelsinformatiebureaus brengen zoveel mogelijk informatie over jou bijeen. Verzekeraars kunnen zo zien of het afsluiten van een jouw autoverzekering mogelijk risicovol is bij hen.

Afsluiten autoverzekering: op wat word je gecontroleerd?

Voordat verzekeraars je accepteren word je gecontroleerd op risicogebieden, bijvoorbeeld door middel van je postcode en in enkele gevallen zelfs je huisnummer. Woon je in een wijk met voornamelijk sociale huurwoningen, dan kan het bijvoorbeeld zomaar zo zijn dat je meer betaalt voor het afsluiten van je autoverzekering.

De verzekeraar checkt ook of je niet geschorst of zelfs geroyeerd ben geweest, of je niet teveel schade geclaimd hebt, of je de rekeningen op tijd hebt betaald, of je geen rijontzegging hebt gehad of strafblad, en of je niet lange tijd onverzekerd bent geweest. Als dit allemaal niet het geval is, dan zal je aanvraag waarschijnlijk gewoon geaccepteerd worden door de verzekeraar en ontvangen wij hier bericht over. Mocht je toch niet geaccepteerd worden door de verzekeraar dan stellen wij jou daar ook van op de hoogte. In beide gevallen sturen wij je de uitkomst per e-mail toe.

 

Zojuist overgestapt

  • 19 nov. 2018, 08:26 Mevr. van der W. uit Echt.
  • 19 nov. 2018, 08:17 Mevr. K. uit Naaldwijk.
  • 19 nov. 2018, 08:17 Mevr. K. uit Beverwijk.