Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Tijdelijke autoverzekering

Soms heb je tijdelijk een auto in je bezit, waardoor je een tijdelijke autoverzekering wilt afsluiten. Vaak is het dan onduidelijk wanneer je een autoverzekering moet afsluiten en hoe dit in zijn werk gaat. Autoverzekering.nl legt uit wat je in dat geval het beste kunt doen.

Hoe kan ik mijn auto tijdelijk verzekeren?

Wanneer je je auto tijdelijk wilt verzekeren dan zul je een normale autoverzekering moeten afsluiten. Er zijn alleen geen tijdelijke autoverzekeringen die je kunt afsluiten. Dit is echter geen probleem, omdat autoverzekeringen tegenwoordig dagelijks opzegbaar zijn. Je kunt de verzekering dan weer opzeggen wanneer je de auto verkoopt. De uitzondering op deze regel is wanneer je een eendagskenteken wilt aanvragen. Je leest meer informatie hierover op onze eendagskenteken pagina.

Tijdelijke autoverzekering voor eigen auto

Heb je een auto waar je zelden in rijdt? Bijvoorbeeld een mooie sportwagen waar je alleen tijdens de zomermaanden in rijdt? Het is dan natuurlijk vervelend als je elke keer een nieuwe verzekering moet aanvragen. Je kunt dan beter het kenteken schorsen. Hierdoor ben je niet meer verplicht om een autoverzekering voor je auto af te sluiten. Tijdelijke autoverzekeringHoud er rekening mee dat je tijdens de schorsing niet in je auto mag rijden.

Tijdelijke autoverzekering voor oldtimer

Ben je in het bezit van een oldtimer? Dan kom je misschien in aanmerking voor een oldtimerverzekering. Op onze pagina oldtimerverzekering lees je hier meer over.

Auto verkopen

Is je jaarcontract bij je verzekeraar nog niet afgelopen? En ben je van plan om je auto te verkopen? Geen probleem! Je kunt je autoverzekering gewoon stopzetten wanneer je je auto hebt verkocht. Doordat de auto niet meer op jouw naam staat na de verkoop, ben je niet langer verplicht om de auto te verzekeren.

Wil je hierna weer een andere auto kopen? Dan zul je deze auto moeten verzekeren. Autoverzekering.nl helpt je graag met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen.

Let op!

Als je zeker weet dat je een auto maar voor een bepaalde tijd zult gebruiken dan kun je het beste de goedkoopste autoverzekering afsluiten. Je kunt deze verzekering gewoon weer opzeggen nadat je je auto hebt verkocht.

Zojuist overgestapt

  • 5 juli 2020, 00:08 Dhr. F. uit Arnhem.
  • 4 juli 2020, 23:53 Dhr. D. uit Budel-dorplein.
  • 4 juli 2020, 23:51 Dhr. L. uit Bergeijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.