Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Import auto verzekeren

Het importeren van auto’s naar Nederland wordt steeds populairder. Zo zijn auto’s in het buitenland vaak goedkoper maar ook zijn bepaalde modellen alleen in het buitenland te verkrijgen. Echter mag je hier niet meteen de weg mee op. Eerst moet je de verzekering regelen voor zowel de keuringsdag als daarna. Hoe kun je een import auto verzekeren? En hoe gaat het precies in zijn werk? Wij zetten een aantal tips over een import auto verzekeren voor je op een rij.

Autoverzekering vergelijken
Import auto verzekeren

Import auto verzekeren: zorg voor een geldig kenteken

Voor elke Nederlandse autobezitter is de WA autoverzekering verplicht. Deze autoverzekering kun je alleen afsluiten als je een geldig kenteken hebt. Zonder geldig kenteken mag je dus zowel in Nederland als het buitenland niet rijden.

Wil je een import auto verzekeren, dan moet deze eerst altijd gekeurd worden. Daarom mag je na aanschaf wel met je buitenlandse kenteken naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) rijden om je auto te laten keuren. Hierna is het buitenlandse kenteken niet meer geldig en heb je een Nederlands kenteken nodig. Dit kun je ook bij de RDW aanvragen.

Als je dus een afspraak maakt bij de RDW, vraag dan zowel de keuring aan als het kenteken. Het kenteken wat je die dag krijgt, heet een “eendagskenteken”. Heb je dit eendagskenteken – die zoals de naam al doet vermoeden slechts één dag geldig is – in je bezit en je auto is verzekerd, dan mag je de weg op.

Import auto verzekeren

Eendagskenteken verzekeren

Bij de RDW vraag je het eendagskenteken aan. Zodra je dit hebt ontvangen, kun je je import auto verzekeren met een WA autoverzekering. De WA+ of All Risk autoverzekering zijn dan nog niet mogelijk.

Is je auto gekeurd, dan kun je bij dezelfde verzekeraar je autoverzekering – indien je dit nodig vindt – omzetten naar een WA beperkt casco of All Risk autoverzekering. Meestal is het zo dat je het eendagskenteken aanvraagt bij de verzekeraar waar je je auto daarna ook wilt verzekeren.

In sommige gevallen is het zelfs zo dat de verzekeraars dit als eis stellen. Dit komt omdat alleen een eendagskenteken verzekeren voor een hoop verzekeraars niet rendabel is.

import auto verzekeren

Import auto verzekeren op chassisnummer

Wil je je import auto verzekeren, dan heb je bij sommige verzekeraars kans dat zij weigeren om een buitenlands kenteken of eendagskenteken te verzekeren. Veel importauto’s zijn namelijk niet gekeurd volgens een Nederlandse of Europese typegoedkeuring.

De aanvraag bij de RDW kan dan iets langer duren. Op basis van het chassisnummer kun je dan wel je auto voor vijftien dagen WA verzekeren. Dit wordt ook wel een importautoverzekering genoemd en is speciaal bedoeld om je geïmporteerde auto tijdelijk te verzekeren totdat deze een Nederlands kenteken toegewezen heeft gekregen de RDW.

Waar vind je het chassisnummer van je auto?

Het chassis is het frame waar de wielen van je auto aan bevestigd worden. Elk chassis heeft een uniek nummer en staat op het chassis zelf. Deze vind je meestal bij de rechter aandrijfas of voor de bijrijdersstoel. Ook in je autopapieren wordt het chassisnummer vermeld.

import auto verzekeren

Autoverzekeringen vergelijken

Helaas bieden wij geen verzekering voor een import auto aan. Zodra je een geldig Nederlands kenteken hebt kan dit wel. Kijk daarom alvast in onze vergelijker welke autoverzekeraar het beste bij jou past.

Autoverzekering vergelijken

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.974 reviews.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
1 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

g.b. flath

Star on Star on Star on Star on Star off
1 uur geleden

Nieuwe autoverzekering afsluiten ging heel gemakkelijk en snel.

"reinder"

Star on Star on Star on Star on Star off
4 uur geleden

prima site, goed geholpen

p. sibon

Star on Star on Star on Star on Star on
22 uur geleden

Makkelijk en snel een verzekering afgesloten.

  Meer beoordelingen

  Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik mijn geïmporteerde auto verzekeren in Nederland?

   Om een geïmporteerde auto te verzekeren in Nederland, dien je een autoverzekering af te sluiten bij een Nederlandse verzekeraar. Let wel op dat verzekeraars verschillende criteria kunnen hanteren voor geïmporteerde auto’s, waardoor het belangrijk is om de voorwaarden goed te vergelijken.

   Wat zijn de kosten van het verzekeren van een geïmporteerde auto?

   De kosten voor het verzekeren van een geïmporteerde auto in Nederland hangen af van verschillende factoren zoals de waarde van de auto, het bouwjaar, het type autoverzekering en het eigen risico. Het is daarom raadzaam om verschillende autoverzekeraars te vergelijken en offertes op te vragen om een idee te krijgen van de kosten.

   Kan ik een autoverzekering afsluiten voordat de auto in Nederland is?

   Ja, het is mogelijk om een autoverzekering af te sluiten voordat de auto in Nederland is. Je kunt hiervoor contact opnemen met een autoverzekeraar en de gegevens van de auto doorgeven, zoals het merk, model, bouwjaar en het kenteken (indien al bekend). Op basis van deze gegevens kan de verzekeraar een offerte uitbrengen en kun je de verzekering afsluiten voordat de auto in Nederland is. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar mogelijk aanvullende informatie nodig heeft voordat de verzekering daadwerkelijk ingaat.

   Moet ik extra documenten hebben voor het verzekeren van een geïmporteerde auto?

   Ja, bij het verzekeren van een geïmporteerde auto zijn vaak extra documenten nodig. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat de auto in het buitenland verzekerd is geweest voordat deze naar Nederland is gekomen. Ook kan het zijn dat er specifieke keuringsrapporten nodig zijn om aan te tonen dat de auto aan de Nederlandse regelgeving voldoet. Het is verstandig om hierover contact op te nemen met de verzekeraar of een gespecialiseerd importbedrijf.

   Zijn er speciale regels voor het verzekeren van een geïmporteerde auto?

   Over het algemeen gelden dezelfde regels voor het verzekeren van een geïmporteerde auto als voor een auto die in Nederland is gekocht. Echter, soms kunnen er aanvullende voorwaarden of regels zijn, afhankelijk van de herkomst van de auto en het land waar deze is geïmporteerd. Het is daarom verstandig om hierover navraag te doen bij de verzekeraar of een gespecialiseerd importbedrijf.


  Terug naar boven