Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Bedenktijd autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt opzeggen dan is het belangrijk om te weten hoeveel dagen bedenktijd je hebt. Hieronder lees je de belangrijkste informatie over de bedenktijd van je autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Hoeveel dagen bedenktijd heb ik?

Je hebt 14 dagen bedenktijd nadat je de polis van je autoverzekering hebt ontvangen. Je verzekeraar stuurt de polis van je autoverzekering op per post of per e-mail.

Wil je jouw autoverzekering opzeggen? In dat geval kun je de autoverzekering binnen de 14 dagen bedenktijd kosteloos en zonder opgave van reden annuleren. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze autoverzekering opzeggen of autoverzekering wijzigen pagina’s.

Wettelijke bedenktijd

De bedenktijd (ook wel afkoelperiode, herroepingsrecht of zichttermijn genoemd) is wettelijk vastgelegd. Als je een aankoop op afstand doet heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Deze termijn verstrijkt in beginsel 14 dagen na de dag waarop je de dienst hebt gekocht. Koop op afstand houdt in dat je niet naar een winkel gaat, maar via internet, telefoon, fax of bestelbon iets koopt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je de betreffende aanbieder via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

14 dagen bedenktijd

Voor de wettelijke bedenktijd van verzekeringen geldt dat de 14 dagen bedenktermijn ingaat vanaf de dag van ontvangst van het polisblad en de voorwaarden.

Annuleren binnen de bedenktermijn

Wil je een bestelling op Autoverzekering.nl annuleren binnen de bedenktermijn? Neem dan contact op met de aanbieder bij wie je het contract heeft afgesloten. Voor de juiste contactgegevens verwijzen wij je naar de bevestigingsmail en/of de website van de betreffende aanbieder.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan terug. Je wordt terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt gedaan. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.

Let op: er kunnen uitzonderingen op het herroepingsrecht van toepassing zijn. Kijk voor meer informatie hierover in de bevestigingsmail en/of op de website van de betreffende aanbieder.

Je bent alleen gehouden de eventuele abonnementskosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

Bedenktermijn zakelijke aanvragen

De wet Koop op afstand is in het leven geroepen om consumenten te beschermen. Aanbieders zijn niet verplicht om een bedenktermijn te hanteren voor zakelijke aanvragen.

Voorbeeld bedenktijd autoverzekering

In dit voorbeeld ontvang je de polis van je autoverzekering op 30 december. Je autoverzekering zou op 1 januari ingaan. Is het dan nog mogelijk om je autoverzekering binnen de bedenktijd op te zeggen?

Ja, je kunt je autoverzekering gewoon opzeggen. De bedenktijd van 14 dagen (na het ontvangen van je polis) is namelijk nog niet verlopen in dit voorbeeld. Als je voor het einde van de bedenktijd je autoverzekering opzegt dan stopt je autoverzekering in dit geval per 1 januari. Je hoeft dan niets te betalen.

Houd er rekening mee dat je in die periode niet verzekerd bent geweest. Je verzekering wordt namelijk vanaf de startdatum opgezegd. Hierdoor zal de verzekeraar eventuele schade aan je auto niet vergoeden.

Autoverzekering vergelijken

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Maak dan een vergelijking op Autoverzekering.nl en vind de autoverzekering die het beste bij je past.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 25-03-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Je krijgt 14 dagen bedenktijd wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten.

Wil je de verzekering die je hebt afgesloten via Autoverzekering.nl annuleren? Neem dan contact op met de verzekeraar bij wie je het contract hebt afgesloten. Kijk voor de contactgegevens in de bevestigingsmail en/of de website van de betreffende verzekeraar.

De bedenktijd van 14 dagen gaat in zodra je de polis van je autoverzekering hebt ontvangen. Je kunt deze per post ontvangen, maar ook per e-mail. Dit verschilt per verzekeraar.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven