Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Renault autoverzekering

Als je de eigenaar bent van een Renault personenauto, dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Om je te helpen bij het kiezen van de best passende autoverzekering voor je Renault, lichten we hier graag wat over toe.

Over Renaultrenault autoverzekering

Renault S.A. is een Franse fabrikant van personenauto’s, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam Régie Nationale des Usines Renault. Bijnaam van het Franse merk is dan ook ‘La Régie’. Een andere bijnaam is ‘Le Losange’, verwijzend naar het logo van Renault.

Renault modellen

Renault heeft sinds de oprichting in 1898 veel bekende automodellen geproduceerd. Hieronder een overzicht van de meest bekende modellen:

 • Renault Captur
 • Renault Clio
 • Renault Espace
 • Renault Kadjar
 • Renault Mégane
 • Renault Scenic
 • Renault Twingo

Dekkingen Renault autoverzekering

Je bent in Nederland verplicht om je Renault minstens tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Naast deze WA-verzekering bestaan er nog twee uitgebreidere dekkingen:

 1. WA-verzekering:
  Deze verzekering dekt schade die jij met je Renault aan anderen hebt toegebracht. Het gaat dan om de schade aan personen, voertuigen en eigendommen van een ander. Schade aan je eigen Renault wordt dus niet vergoed. Dit is de minst uitgebreide dekking die je kunt kiezen.
 2. WA+-verzekering:
  Dit wordt ook wel de WA beperkte casco verzekering genoemd. Hierbij wordt naast de schade die gedekt is met een WA-verzekering, ook schade aan je eigen Renault als gevolg van diefstal, brand, storm, ruitbreuk of een botsing met lopende dieren vergoed.
 3. Allrisk verzekering:
  Naast de dekking van een WA+ verzekering, wordt verder alle schade aan je eigen Renault vergoed. Ook de schade die door eigen schuld is ontstaan. Deze dekking wordt ook wel WA volledige casco genoemd. Dit is de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen.

Autoverzekering voor je Renault

Om de beste autoverzekering voor jouw Renault te vinden, kun je eenvoudig gebruik maken van onze autovergelijker. Vul in de vergelijker zowel je persoonlijke gegevens als de gegevens van je Renault in. Op basis hiervan wordt een top 3 van de beste autoverzekeringen voor jou getoond. Het is uiteraard ook mogelijk om het hele overzicht van autoverzekeraars te vergelijken. Kies vervolgens de autoverzekering die het beste bij je past en vraag deze direct online aan. Als de verzekeraar je aanvraag gelijk accepteert, kun je zo met de Renault de weg op.

Autoverzekering vergelijken

 

Zojuist overgestapt

 • 2 april 2020, 01:37 Dhr. V. uit Berkel en rodenrijs.
 • 2 april 2020, 01:20 Dhr. A. uit 's-gravenhage.
 • 2 april 2020, 01:16 Dhr. A. uit 's-gravenhage.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.