Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autodiefstalcheck

Maak nu gebruik van onze gratis autodiefstalcheck en bekijk hoeveel risico jouw auto loopt om gestolen te worden. Naast een analyse van de risicoklasse ontvang je ook handige tips om het risico op diefstal omlaag te brengen.

Goed om te weten: je kunt de checker alleen gebruiken voor auto’s die jonger zijn dan 10 jaar.

Waarvoor kun je de autodiefstalcheck gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om gebruik te maken van de autodiefstalcheck. We lichten ze hieronder toe:

Wel gebruiken

 • checkmark Risicoklasse auto checken: wil je weten of je huidige- of toekomstige auto een hoog risico loopt om gestolen te worden? Doe dan de autodiefstalcheck. Hieruit komt naar voren hoe hoog het risico is op autodiefstal en hoe vaak het automodel in de afgelopen 12 maanden is gestolen.
 • checkmark Beveiligingsadvies: naast een indicatie van de risicoklassen ontvang je ook gratis advies over de beveiligingsmaatregelen die je zelf kunt nemen om autodiefstal te voorkomen. Naar aanleiding van het advies ben je vrij om zelf contact op te nemen met een inbouwstation die de geadviseerde beveiligingssystemen kan inbouwen.
 • checkmark Inschatting premie maken: ben je van plan om een auto te kopen, maar wil je eerst weten hoe duur het is om dit specifieke model te verzekeren? Hoe hoger het risico op diefstal hoe hoger je premie waarschijnlijk zal uitvallen. Verzekeraars baseren de hoogte van je premie onder andere op de kans op autodiefstal. Heeft jouw gewenste auto een hoog risico om gestolen te worden? Dan zal je premie waarschijnlijk hoger uitvallen dan bij een auto met een lager risico.

Niet gebruiken

 • cross Controle tweedehands auto: je bent van plan om een tweedehands auto te kopen, maar je wilt eerst de auto historie controleren om er zeker van te zijn dat hij niet gestolen is. Je bent dus op zoek naar een database of een tool waarmee je kan controleren of dit het geval is. Met onze tool kun je dit helaas nog niet checken. Je kunt hiervoor wel terecht op de website van de RDW en daar een kentekencheck doen.
 • cross Je auto is ouder dan 10 jaar. De autodiefstalcheck werkt alleen voor auto's die 10 jaar of jonger zijn.

Meest gestolen auto’s van 2022


Merk en model Aantal Diefstalrisico 1 op: Percentage teruggevonden
Toyota RAV 4 465 78 34%
Volkswagen Golf 290 1136 50%
Volkswagen Polo 297 965 46%
Toyota Auris 193 300 73%
Fiat 500 174 711 25%
Mazda CX-5 162 246 24%
Toyota C-HR 118 240 28%
Ford Focus 105 1657 40%
BMW 3-serie 104 1196 45%
Renault Clio 101 1679 57%
Bron: Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.

Bekijk met welke dekking je verzekerd bent tegen diefstal

WA-verzekering

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA verzekering vergelijken

WA + beperkt casco

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
WA + vergelijken

All risk

Hiervoor ben je verzekerd:
 • checkmark Schade aan anderen
 • checkmark Diefstal of inbraak
 • checkmark Ruitschade
 • checkmark Stormschade en brandschade
 • checkmark Schade door eigen toedoen
 • checkmark Vandalisme
All risk vergelijken

Advies van onze expert

“Ben je van plan om een auto te kopen en heb je verschillende opties op het oog? Dan kun je naast de autodiefstalchecker ook gebruik maken van onze vergelijker om te kijken hoeveel premie je gaat betalen voor deze auto’s. Zo kan je een verzekering vinden die niet alleen aansluit bij jouw behoeften, maar ook voldoende dekking biedt tegen diefstal. Je hoeft hiervoor alleen je kenteken en persoonlijke gegevens in te vullen, wij geven we daarna gratis advies over welke dekking je het beste kunt kiezen. Vervolgens zie je in het overzicht hoeveel premie je bij verschillende verzekeraars gaat betalen voor jouw gewenste auto’s.”

Jerry,

Expert autoverzekeringen

Jerry Poel, expert autoverzekeringen
Vergelijk autoverzekeringen en bespaar gemiddeld €265 per jaar
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.940 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.940 reviews.

wiwi

Star on Star on Star on Star on Star on
7 uur geleden

Snel en snel

dick van leeuwen dvl automoti

Star on Star on Star on Star on Star off
2 dagen geleden

om te beginnen de prijs!! de rest moet ik nog ervaren natuurlijk, maar het voelt redelijk goed!

tamer

Star on Star on Star on Star on Star on
3 dagen geleden

Super snel afgehandeld

wiwi

Star on Star on Star on Star on Star on
7 uur geleden

Snel en snel

dick van leeuwen dvl automoti

Star on Star on Star on Star on Star off
2 dagen geleden

om te beginnen de prijs!! de rest moet ik nog ervaren natuurlijk, maar het voelt redelijk goed!

tamer

Star on Star on Star on Star on Star on
3 dagen geleden

Super snel afgehandeld

  Meer beoordelingen

  Tips tegen autodiefstal

  • icoon

   Parkeer op een veilige plek met voldoende verlichting

   Om diefstal te voorkomen, kun je het beste parkeren op een veilige, drukbezochte of verlichte plek, bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. Vermijd dus verlaten en donkere parkeerplaatsen.

  • icoon

   Maak gebruik van een stuurslot

   Gebruik bij het parkeren van je auto altijd het ingebouwde stuurslot. Dit doe je door je stuur een fractie te draaien, nadat je de sleutel uit het contact hebt gehaald. Ook kun je de wielen van je auto in de richting van de stoep te draaien. Zo wordt het wegslepen van je auto een stuk lastiger.

  • icoon

   Beveilig je auto met een alarmsysteem

   Als je een alarmsysteem laat inbouwen, zorg dan dat deze voldoet aan de eisen van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Je autoverzekeraar kan dit als voorwaarde stellen.

  • icoon

   Keyless entry-system? Let op je sleutel!

   Autodieven kunnen met hightech apparatuur een keyless entry systeem op afstand (binnen 6 meter van je auto) ontgrendelen. Met een sleutelhoesje van metaalfolie kun je dit voorkomen.

  • icoon

   Installeer een GPS tracker

   Met een GPS tracker kun je precies zien waar je auto zich bevindt. Je koopt ze online al vanaf € 70.


  Veelgestelde vragen

   Hoe check ik of een auto gestolen is?

   Als je een tweedehands auto gaat kopen dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de auto die je gaat kopen niet gestolen is. Met een kentekencheck van de RDW kun je dit controleren. Ga hiervoor naar de RDW kentekencheck, voer daar het kenteken van de auto in en vraag de gegevens van de auto op.

   Welke factoren beïnvloeden het diefstalrisico van een auto?

   Er zijn verschillende factoren die het diefstalrisico van je auto kunnen beïnvloeden, zoals het merk en model van de auto, de populariteit van het voertuig bij autodieven, de regio waarin je woont en de beveiligingsmaatregelen die je hebt genomen.

   Wat moet ik doen als mijn auto gestolen is?

   Als je auto is gestolen, is het belangrijk om direct aangifte te doen bij de politie. Door aangifte te doen, wordt de diefstal geregistreerd in het kentekenregister van de RDW. Zolang je auto als gestolen geregistreerd staat, bent je niet verantwoordelijk voor de verplichtingen die normaal gesproken bij het voertuig horen, zoals de motorrijtuigenbelasting, WA-verzekering en de apk.

   Geef de autodiefstal ook direct door aan je verzekeraar, die kan je autoverzekering dan tijdelijk voor je stopzetten. Als je auto gestolen is weet je niet of je deze ooit nog terug zult zien. Hierdoor wachten verzekeraars 20-30 dagen voordat ze het geld uitkeren.

   Tot die tijd zit je vaak zonder auto. Bij sommige verzekeraars heb je dan recht op vervangend vervoer of krijg je een gedeelte vergoed. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van je dekking. Wil je weten of je hier recht op hebt? Bekijk dan de polisvoorwaarden van je verzekering.

   Met welke autoverzekering ben ik verzekerd tegen diefstal?

   Met een WA + beperkt casco of een allrisk dekking ben je verzekerd tegen autodiefstal. Ben je op zoek naar de beste autoverzekering voor jouw auto? Neem dan eens een kijkje in onze vergelijker, ontvang gratis advies over welke dekking bij jouw auto past en profiteer van onze laagsteprijsgarantie.

   Bieden autoverzekeringen een vergoeding als mijn auto gestolen wordt?

   Ja, veel autoverzekeringen bieden een vergoeding als je auto gestolen wordt. De specifieke dekking en vergoedingsvoorwaarden kunnen variëren tussen verzekeringsmaatschappijen en polissen, dus het is belangrijk om de details van je eigen autoverzekering te controleren.

   In het geval van diefstal zal de verzekeraar meestal een vergoeding bieden op basis van de dagwaarde van je auto op het moment van de diefstal (tenzij je een nieuwwaarderegeling hebt afgesloten).

   Sommige verzekeringen bieden ook dekking voor eventuele schade die is veroorzaakt door de diefstal, zoals schade aan het interieur van de auto of andere persoonlijke eigendommen die in de auto zijn achtergelaten.

   Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden van je autoverzekering grondig doorleest om te begrijpen welke vergoedingen en dekkingen er specifiek gelden in geval van diefstal.


  Bronvermelding en expertise

  Geschreven door: Jerry
  Gepubliceerd op: 05-06-2023
  Laatste update: 05-06-2023

  Over autoverzekeringsexpert Jerry

  Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet Jerry precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

  Bronnen

  Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • ​Rijksoverheid
  • Verbond van Verzekeraars
  • Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.
  • RDW
  Terug naar boven