Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Honda autoverzekering

Ben jij een Honda-rijder? Dan wil je deze wel op de beste manier verzekeren. Iedere auto in Nederland moet verplicht WA verzekerd zijn. Hoe je de goedkoopste deal voor jouw Honda autoverzekering vindt? Dat leggen we hier graag voor je uit.

Over Hondahonda autoverzekering

Honda is samen met Nissan, na Toyota een van de grootste automerken van Japan. Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Soichiro Honda en Takeo Fujisawa. Momenteel telt Honda meer dan 200.000 werknemers. Naast auto’s richt Honda zich ook op motoren en scooters.

Meeste schade

Opvallend feitje: Uit onderzoek is gebleken dat Honda-rijders het vaakst bij een ongeluk betrokken zijn. 7,1 op de 1000 Honda’s in Nederland zijn in 2014 betrokken geraakt bij een ongeval.

Honda modellen

Honda maakt al vele jaren auto’s. De meest bekende modellen staan hier op een rijtje:

 • Honda Accord
 • Honda Accord Tourer
 • Honda Civic
 • Honda Civic Tourer
 • Honda CR-V
 • Honda HR-V
 • Honda Jazz
 • Honda Insight

Dekkingen Honda autoverzekering

Je hebt de keuze uit 3 basisdekkingen, oplopend in prijs en uitgebreidheid van de dekking:

 • WA: Iedere auto in Nederland moet verplicht minimaal WA verzekerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de schade aan de tegenpartij wordt vergoed in het geval dat jij schade veroorzaakt. Schade bij je eigen auto wordt bij een WA dekking nooit vergoed.Deze dekking wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Deze vergoedt hetzelfde als wat de WA dekking vergoedt, plus inbraak, diefstal en ruit- brand- of stormschade.
 • WA+: Deze dekking wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Deze vergoedt hetzelfde als wat de WA dekking vergoedt, plus inbraak, diefstal en ruit- brand- of stormschade.
 • Allrisk: Dit is de meest uitgebreide vorm en heet ook wel WA + volledig casco. Hierbij wordt naast alle bovengenoemde gevallen ook schade aan de eigen auto vergoed wanneer je zelf schuld bent. Ook dekt een allrisk verzekering alle vormen van vandalisme.

Welke Honda autoverzekering moet ik kiezen?

De leeftijd van de auto is vaak een belangrijke factor om te bepalen hoe je jouw Honda wilt verzekeren. Voor nieuwe auto’s, tot ongeveer 4 jaar oud, adviseren wij vaak een allrisk dekking. Bij auto’s tussen de 4 en de 8 jaar oud is een WA+ dekking vaak de beste optie. Wanneer je Honda ouder dan 8 jaar is, is de restwaarde erg laag. Daarom volstaat een WA verzekering.

Autoverzekeringen vergelijken

Als je jouw keuze voor de dekking gemaakt hebt, is het tijd om de goedkoopste autoverzekering met deze dekking te vinden. Vul je auto- en persoonsgegevens in in onze vergelijker en je krijgt een overzicht van alle autoverzekeraars. Hier kun je eenvoudig vergelijken op kwaliteit van de polisvoorwaarden en de hoogte van de premie. Daarna kun je eventuele aanvullende dekkingen kiezen.

Autoverzekering vergelijken

Binnen enkele minuten verzekerd de weg op

Heb je het beste pakket voor jouw Honda samengesteld? Dan kun je dit simpel en snel afsluiten. In de meeste gevallen hoor je direct of je geaccepteerd bent door je verzekeraar en kun je direct verzekerd de weg op.

Zojuist overgestapt

 • 14 aug. 2020, 19:18 Mevr. R. uit Midsland.
 • 14 aug. 2020, 19:15 Dhr. G. uit Stein.
 • 14 aug. 2020, 19:03 Dhr. G. uit Rijswijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.