Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
04-03-2024

Minder dan een derde van de Nederlanders rijdt op winterbanden

In de winter op winterbanden rijden is lang niet zo vanzelfsprekend als dat het klinkt. Uit eigen onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt dat slechts 29% van de Nederlanders op winterbanden rijdt in de winter.

2 minuten 04-03-2024
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

Amsterdam, 23 februari 2024 – Uit recent onderzoek van Autoverzekering.nl onder Nederlandse automobilisten, blijkt dat slechts 29% van de Nederlanders in de winter op winterbanden rijdt. 25% geeft de voorkeur aan zomerbanden tijdens het koudste seizoen. Daarnaast kiest 46% voor all-weather banden.

Grote regionale verschillen

Opmerkelijk is het grote verschil in het gebruik van winterbanden tussen de grote steden en de rest van het land. In de drie grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) rijdt slechts 8,5% op winterbanden, terwijl in Oost-Nederland (Overijssel, Gelderland, Flevoland) en het Zuiden (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) dit percentage oploopt tot 25,4%.

“Het is behoorlijk opvallend om te zien dat er toch nog een behoorlijke grote groep Nederlanders is die in de winter op zomerbanden rijdt. We weten vanuit onderzoek dat het veiliger is om op winterbanden te rijden in de winter. De remweg wordt onder de 8 graden namelijk een stuk korter met winterbanden ten opzichte van zomerbanden. All-weather banden zijn een goede tweede optie, goed om te zien dat daar ook een redelijk grote groep Nederlanders op rijdt.”
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Winterbanden bij jongeren

Het onderzoek toont ook een duidelijk verschil in gebruik van winterbanden tussen leeftijdsgroepen. Zo blijkt dat slechts 21,8% van de jongeren tussen de 18-34 jaar die een auto bezitten, op winterbanden rijdt in de winter. Dit tegenover 39% van de automobilisten boven de 34 jaar.

Bewustzijn rondom gebruik winterbanden

Dit onderzoek werpt licht op het belang van bewustzijn rondom het gebruik van winterbanden in Nederland. De veiligheid van de weggebruikers tijdens de wintermaanden kan significant verbeterd worden door de juiste keuze van banden. Autoverzekering.nl roept automobilisten op om bewuste keuzes te maken met betrekking tot hun banden, vooral tijdens de wintermaanden, om zo de veiligheid op de wegen te verhogen.

Geschreven door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
2 minuten 04-03-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Terug naar boven