Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
07-11-2023

Winnaars Autoverzekeraar van het Jaar Award 2023: FBTO en Allianz Direct

FBTO en Allianz Direct zijn verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. De winnaars hebben daarvoor de bijbehorende Autoverzekeraar van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen van Autoverzekering.nl.

5 minuten 14-11-2023
Jerry Poel
Expert Autoverzekeringen

Autoverzekering.nl houdt sinds 2020 ieder jaar een panelonderzoek onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op die punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit. Voor iedere basisdekking geldt dat de autoverzekeraar met het hoogste rapportcijfer een Autoverzekeraar van het Jaar Award ontvangt.

Beste autoverzekeraars van 2023

Dit is alweer het vierde jaar op rij dat we de Autoverzekering van het Jaar Award uitreiken. Vorig jaar waren de winnaars nog: InShared (beste WA- verzekering), VWPFS (beste Beperkt Casco verzekering) en Allianz Direct (beste All Risk verzekering). Dit jaar zijn de grote winnaars:

  • Allianz Direct: beste WA-verzekering
  • FBTO: beste WA-beperkt casco verzekering
  • FBTO: beste All Risk verzekering

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 als rapportcijfer en voor zijn allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. Allianz Direct scoort bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6. In de diagram hieronder zie je de rapportcijfers per type dekking op een schaal van 1 tot 10.

<iframe src="https://e.infogram.com/c3c495b9-97a7-462f-a746-903ca7ddf5c7?src=embed" title="Autoverzekeraar van het Jaar 2023" scrolling="no" frameborder="0" style="height:680px;width:100%;max-width:550px;border:none;" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe><span style="font-size: 14px;"><br>Bron: <a href="https://www.autoverzekering.nl/">Autoverzekering.nl</a>

Letselschadedekking inzittenden meest belangrijk

Uit ons onderzoek blijkt dat ruim een derde van de consumenten nog nooit is overgestapt naar een andere verzekeraar. Vier op de tien mensen die wel switchten deden dat om geld te besparen. In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89 procent dit belangrijk.

Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88 procent vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. 87 procent vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84 procent van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Beter inzicht voor beide partijen

Autoverzekering.nl startte in 2020 met de Autoverzekeraar van het Jaar Awards. Enerzijds om autoverzekeraars te laten zien wat autobezitters belangrijk vinden aan hun verzekering en anderzijds om autobezitters te helpen een keuze te maken die het beste bij hun persoonlijke (financiële) situatie en wensen past.

“Het verschil tussen de verzekeraar met het hoogste cijfer en de verzekeraar met het laagste cijfer is groot. Er is dus nog genoeg ruimte voor verbetering van de polisvoorwaarden voor veel verzekeraars.”
Jerry Poel
Expert Autoverzekeringen

Winnaar WA-verzekering: Allianz Direct

Allianz Direct scoort zeer goed op zijn WA-dekking, blijkt uit het onderzoek. De verzekeraar biedt als een van de weinigen ook op zijn WA-dekking vervangend vervoer aan bij schade van de auto. Zowel in Nederland (volgens 74 procent belangrijk) als in het buitenland (volgens 69 procent belangrijk). Ook op andere punten scoort de verzekeraar bovengemiddeld goed.

Uitreiking Autoverzekeraar van het Jaar Award Allianz Direct
*Uitreiking Autoverzekeraar van het Jaar Award WA-verzekering Allianz Direct. Van links naar rechts: Ron Adams (Tribe Lead Marketing & Sales), Thijs Daamen (Chapter Lead Online), Nalya van Nieuwenhuizen (Productmanager) en Jerry Poel (Head of online insurances).

“Wij zijn super blij met deze award en het geweldige rapportcijfer van een 9,6. Een mooie beloning voor al het harde werk voor onze klanten! We blijven natuurlijk doorgaan door de beste service, prijs en product te bieden zodat we ooit de ultieme 10 scoren.”
— Ron Adams, Tribe Lead Marketing & Sales Allianz Direct

Winnaar WA-beperkt casco en All risk: FBTO

FBTO scoort ten opzichte van andere verzekeraars erg hoog op punten als de dekking van letselschade, schade aan ruiten en diefstal van de auto. Zowel bij de WA-beperkt casco als allriskverzekering. Zoals het onderzoek laat zien, zijn dit punten die consumenten erg belangrijk vinden.

Uitreiking Autoverzekeraar van het Jaar Award FBTO
*Uitreiking Autoverzekeraar van het Jaar Awards WA-beperkt casco en All Risk FBTO. Van links naar rechts: Jerry Poel (Head of online insurances), Martijn Kindt (Product Owner), Harmen Vollmuller (Commercieel Directeur Autoverzekering.nl)

“Bij FBTO kijken wij altijd hoe onze verzekeringen nog beter kunnen. Onze klanten helpen ons hierbij! We zijn daarom ook bijzonder trots (Grutsk zeggen we bij FBTO) op dit resultaat wat we samen met onze klanten hebben kunnen behalen.”
— Martijn Kindt, Product Owner FBTO
Jerry Poel
Expert Autoverzekeringen
5 minuten 14-11-2023

Over autoverzekeringsexpert Jerry

Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet Jerry precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

Terug naar boven
Terug naar boven