Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Sistercar

Als je twee auto’s hebt dan is het mogelijk dat je schade aanricht met je ene auto aan de andere auto. Je kunt dan aanspraak maken op de sistercar-clausule. Autoverzekering.nl legt je uit wat deze clausule inhoudt en wanneer deze van toepassing is.

Wat houdt de sistercar-clausule in?

Ben je in het bezit van twee auto’s en veroorzaakt de ene auto schade aan de andere auto? Dan is het lastig om de schade te claimen met je autoverzekering. In de wet staat namelijk dat je niet aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die je toebrengt aan een eigendom van jezelf. Met de sistercar-clausule kun je de schade alsnog vergoed krijgen.

Waar moet je op letten met de sistercar-clausule?

De sistercar-clausule geldt alleen als beide auto’s op jouw naam staan. Je hoeft niet voor beide auto’s dezelfde verzekeraar te hebben. Staat er één auto op jouw naam en de andere auto op naam van je partner? Dan is de clausule niet van toepassing. Sistercar

Houd er rekening mee dat niet alle autoverzekeraars een sistercar-clausule aanbieden. Wil je weten of jouw verzekeraar de clausule heeft opgenomen? Check dan de polisvoorwaarden.

Voorbeeld

De sistercar-clausule leidt vaak tot verwarring, daarom helpt Autoverzekering.nl je met het overzichtelijk maken van de mogelijkheden in de onderstaande tabel. In dit voorbeeld geldt in alle gevallen dat je rijdend in auto 1 op de parkeerplaats langs de openbare weg schade hebt veroorzaakt aan auto 2.

Autoverzekering auto 1 met sistercar-clausule?Schade auto 1 vergoed?Autoverzekering auto 2 met sistercar-clausule?Schade auto 2 vergoed?
NeeAlleen als de auto all risk verzekerd is.NeeNee
JaAlleen als de auto all risk verzekerd is.NeeJa
NeeAlleen als de auto all risk verzekerd is.JaNee
JaAlleen als de auto all risk verzekerd is.JaJa

Autoverzekering vergelijken

Wil je graag een autoverzekering waarbij de verzekeraar de clausule heeft opgenomen? Op Autoverzekering.nl kun je verschillende verzekeraars vergelijken en de verzekering kiezen die het beste bij je past.

Zojuist overgestapt

  • 4 juli 2020, 14:07 Dhr. D. uit Rotterdam.
  • 4 juli 2020, 13:53 Dhr. B. uit Bruinisse.
  • 4 juli 2020, 13:53 Dhr. Van S. uit Oostzaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.