Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Als je net een auto in je bezit hebt, dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Dit is echter wel een van de factoren die meespelen bij het bepalen van de hoogte van je autoverzekeringspremie. Hoe sluit je voordelig een autoverzekering zonder schadevrije jaren af en waar moet je op letten? Wij geven je tips en uitleg.

Autoverzekering vergelijken

Definitie schadevrije jaren

Onder schadevrije jaren verstaan we de jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij de verzekeraar. Elk jaar dat je geen schade laat dekken, bouw je één schadevrij jaar op. Claim je echter wel schade, dan verlies je meteen vijf schadevrije jaren. Deze jaren waarbij je geen schade rijdt, zijn een van de factoren waar de verzekeraar naar kijkt als de premie voor je autoverzekering wordt bepaald.

Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Opbouw autoverzekering zonder schadevrije jaren

Per schadevrij jaar klim je een trede op de bonus-malusladder. Deze ladder bepaalt hoeveel premiekorting je krijgt op je autoverzekering bij een bepaald aantal schadevrije jaren. De bonus-malusladder verschilt per verzekeraar. Dit betekent dus hoe meer jaren je zonder schade rijdt, hoe lager je premie wordt

Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Tips voor korting autoverzekering zonder schadevrije jaren

 • 1

  Maak een vergelijking van autoverzekeringen zonder schadevrije jaren

  Als je naar de Nederlandse autoverzekeringen kijkt, dan is er niet één specifieke verzekeraar die bij alle factoren – dus leeftijd, woonplaats, het type auto dat je rijdt, schadevrije jaren – het voordeligst uitpakt. Anders zou iedereen wel bij deze ene maatschappij verzekerd zijn. Maak daarom een vergelijking tussen meerdere autoverzekeraars. Hoe uitgebreider hoe beter. En helemaal als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

  Plaats je gegevens daarom in onze vergelijker en je ziet in één oogopslag een vergelijkingsoverzicht van alle autoverzekeringen die het beste bij je passen. Zo weet je snel bij welke verzekeraar je jouw auto het goedkoopst mogelijk kunt verzekeren tegen de gunstigst mogelijke verzekeringsvoorwaarden.

 • 2

  Betaal je premie jaarlijks in plaats van maandelijks

  De meeste mensen kiezen ervoor om de premie van hun autoverzekering maandelijks te betalen in plaats van jaarlijk. Logisch, want een jaarbetaling is een groot geldbedrag. Houd er echter wel rekening mee dat verzekeraars vaak een toeslag hanteren op premies die maandelijks worden betaald. De reden hiervoor is dat een maandbetaling voor verzekeraars meer risico met zich meebrengt. Mocht je het geld dus wel beschikbaar hebben, overweeg dan om je autoverzekering voor een heel jaar in één keer te voldoen. Hiermee kun je tot enkele procenten op je totaalpremie besparen.

 • 3

  Kijk welke dekking voor jou het gunstigst is

  Als je een autoverzekering zonder schadevrije jaren wilt afsluiten dan heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, WA Beperkt Casco, of All Risk autoverzekering.
  Als je auto ouder dan 5 jaar oud is, dan is alleen de WA – de goedkoopste van de drie dekkingen en verplicht voor elke Nederlandse autobezitter – waarschijnlijk genoeg. Dan heb je niet per se een All Risk autoverzekering nodig, waarmee je een stuk duurder uit bent.

 • 4

  Kijk of een hoger eigen risico voor jou handig is

  Soms kan een hoger eigen risico best voordelig uitpakken. De premie van je autoverzekering wordt dan namelijk lager. Als je geen vrijwillig eigen risico hebt, dan wordt je autoverzekeringspremie automatisch hoger. Mocht je kiezen voor een hoger eigen risico en je rijdt schade, dan moet je de schade wel deels zelf betalen in plaats van dat de verzekeraar dit doet. Echter heb je de afgelopen maanden met een lagere premie dit schadebedrag wel uitgespaard.

  Mocht je helemaal niet te maken krijgen met schuldschades, dan pakt een hoger eigen risico helemaal voordelig uit voor je autoverzekering zonder schadevrije jaren. Maak dus altijd zelf de overweging of je dit wilt of niet.

Goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren

De goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is dus niet meteen te bepalen. De premie die autoverzekeraars berekenen, hangt naast de schadevrije jaren af van nog meer factoren.

Maak daarom altijd een vergelijking van autoverzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens. Zo kun je kijken wat voor jou de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is.

Autoverzekering vergelijken

Factoren

 • icoon

  Leeftijd

  Jongeren en ouderen betalen vaak een hogere premie, omdat verzekeraars hen als risicogroep zien.

 • icoon

  Woonplaats

  In een dorp is er minder kans op ongelukken en de verzekeraar ziet dit dan ook als minder risico. Hierdoor wordt je autoverzekeringspremie weer lager;

 • icoon

  Type auto dat je rijdt

  Met een kleine auto richt je bijvoorbeeld minder schade aan dan met een dikke Mercedes.

Advies van onze expert

“Een autoverzekering zonder schadevrije jaren afsluiten is gewoon mogelijk, iedere bestuurder begint namelijk op 0 schadevrije jaren. Je betaalt alleen wel een hoge premie. Gelukkig ontvang je meer korting naarmate je meer schadevrije jaren opbouwt. Ben je op zoek naar de beste deal? In onze vergelijker kun je gemakkelijk zien welke autoverzekering de laagste premie heeft voor jouw auto.”

Jerry,

Expert autoverzekeringen

autoverzekeringen expert Jerry

Negatieve schadevrije jaren – Kun je je hiermee verzekeren?

Het kan zijn dat je schade claimt en dat dit leidt tot een negatief aantal schadevrije jaren. Als je je auto wilt verzekeren met negatieve schadevrije jaren, dan is er sprake van een negatieve registratie, ook wel malusregistratie genoemd.

Als je een malusregistratie hebt, dan word je niet automatisch door elke autoverzekeraar geaccepteerd. Ook via Autoverzekering.nl is het niet mogelijk om online een autoverzekering af te sluiten als je negatieve schadevrije jaren hebt. Maar je kunt ons wel bellen, zodat we samen je persoonlijke situatie kunnen bekijken.

Autoverzekeringen vergelijken

Om een voordelige autoverzekering zonder schadevrije jaren af te sluiten, is het dus belangrijk dat je een goede en uitgebreide vergelijking maakt. Geef jouw gegevens door in onze vergelijker en kijk welke autoverzekering zonder schadevrije jaren het beste bij je past.

Autoverzekering vergelijken

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.660 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.660 reviews.

z.k. kapica

Star on Star on Star on Star on Star off
7 dagen geleden

It was easy and I did not wait for so long

cmo

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Super snel en de goedkoopste en beste verzekering er tussen kunnen kiezen. Mooi zou zijn als er ook gekozen kan worden voor opzeggen.

m.a. ermis

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Zeer snel afgehandeld en goed geinformeerd over het polis

z.k. kapica

Star on Star on Star on Star on Star off
7 dagen geleden

It was easy and I did not wait for so long

cmo

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Super snel en de goedkoopste en beste verzekering er tussen kunnen kiezen. Mooi zou zijn als er ook gekozen kan worden voor opzeggen.

m.a. ermis

Star on Star on Star on Star on Star on
7 dagen geleden

Zeer snel afgehandeld en goed geinformeerd over het polis

  Meer beoordelingen

  Veelgestelde vragen

   Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder schadevrije jaren?

   Ja, je kunt een autoverzekering afsluiten zonder schadevrije jaren. Echter, het ontbreken van schadevrije jaren kan resulteren in een hogere premie, omdat je geen no-claimkorting ontvangt. Naarmate je schadevrije jaren opbouwt, zal je premie waarschijnlijk dalen.

   Wat zijn de gevolgen als ik geen schadevrije jaren heb?

   Als je geen schadevrije jaren hebt, zijn de gevolgen voornamelijk financieel: je ontvangt geen no-claimkorting op je autoverzekering, wat leidt tot een hogere premie. Naarmate je schadevrije jaren opbouwt door schadevrij te rijden, zal je premie waarschijnlijk afnemen.

   Hoe kan ik toch een autoverzekering afsluiten zonder schadevrije jaren?

   Om een autoverzekering af te sluiten zonder schadevrije jaren:

   1. Vergelijk aanbiedingen van verschillende verzekeraars.
   2.  

   3. Kies een verzekeraar met een acceptabel premiebedrag voor jouw situatie.
   4.  

   5. Sluit de verzekering af en verstrek de benodigde documenten.

   Houd er rekening mee dat je premie hoger zal zijn zonder schadevrije jaren, maar na verloop van tijd kan je premie dalen als je schadevrije jaren opbouwt.

   Wat zijn de voorwaarden voor een autoverzekering zonder schadevrije jaren?

   De voorwaarden voor een autoverzekering zonder schadevrije jaren variëren per verzekeraar, maar enkele algemene aspecten zijn:

   • Hogere premie: Zonder schadevrije jaren ontvang je geen no-claimkorting, wat resulteert in een hogere premie.
   • Beperkte keuze: Sommige verzekeraars zijn terughoudend om bestuurders zonder schadevrije jaren te verzekeren, wat de keuzemogelijkheden kan beperken.
   • Raadpleeg de specifieke polisvoorwaarden bij de verzekeraar om te weten wat van toepassing is op jouw situatie.

   Is een autoverzekering zonder schadevrije jaren duurder?

   Ja, een autoverzekering zonder schadevrije jaren is doorgaans duurder, omdat je zonder schadevrije jaren geen no-claimkorting ontvangt. Het ontbreken van schadevrije jaren kan resulteren in een hogere premie, omdat verzekeraars een hoger risico zien. Naarmate je schadevrije jaren opbouwt, zal je premie waarschijnlijk afnemen.

   Welke verzekeraars kun je bij ons vergelijken?

   Op Autoverzekering.nl kun je ruim 20 autoverzekeraars vergelijken op prijs en polisscore. Op onze autoverzekeraars pagina vind je een uitgebreid overzicht van

   Is mijn auto direct verzekerd?

   Of je direct verzekerd bent, hangt af van je persoonlijke situatie en de verzekeraar waarbij je de autoverzekering afsluit. Nadat je via onze vergelijker een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, nog in behandeling is of is afgewezen. Is je aanvraag geaccepteerd, dan kun je direct verzekerd de weg op. Wanneer je aanvraag nog in behandeling is, kun je alleen verzekerd de weg op als jouw nieuwe verzekeraar een voorlopige dekking aanbiedt. In de bevestigingsmail staat of dit het geval is. Bij een afgewezen aanvraag ben je niet verzekerd en zul je een andere verzekeraar moeten kiezen. Je kunt hiervoor opnieuw een vergelijking maken en een autoverzekering afsluiten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

   Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een autoverzekering?

   Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking, premie, eigen risico, eventuele aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden. Vergeet daarnaast niet om je oude autoverzekering op te zeggen nadat je een nieuwe autoverzekering hebt aangevraagd. Je kunt dit gemakkelijk doen met onze gratis opzegservice.

   Kan ik niet beter een verzekering direct bij de autoverzekeraar afsluiten?

   Doordat autoverzekeraars het liefst zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan, ontstaat er extra concurrentie. Alleen de goedkoopste komt bovenaan. Voor jou is die strijd gunstig, want zo profiteer jij van de laagste premies. Bovendien hebben we op Autoverzekering.nl exclusieve deals en bieden we je daar bovenop de laagsteprijsgarantie. Hierdoor vind je nergens anders een betere aanbieding!

   Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

   Er zijn verschillende scenario’s waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we je aan om je huidige autoverzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Meer informatie over de verschillende momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen lees je op onze opzeggen pagina.

  Bronvermelding en expertise

  Geschreven door: Jerry
  Laatste update: 09-08-2023

  Over autoverzekeringsexpert Jerry

  Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet Jerry precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

  Bronnen

  Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • ​Rijksoverheid
  • Verbond van Verzekeraars
  • RDW