Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Als je net een auto in je bezit hebt, dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Dit is echter wel een van de factoren die meespelen bij het bepalen van de hoogte van je autoverzekeringspremie. Hoe sluit je voordelig een autoverzekering zonder schadevrije jaren af en waar moet je op letten? Wij geven je tips en uitleg.

Autoverzekering vergelijken

Definitie schadevrije jaren

Onder schadevrije jaren verstaan we de jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij de verzekeraar. Elk jaar dat je geen schade laat dekken, bouw je één schadevrij jaar op. Claim je echter wel schade, dan verlies je meteen vijf schadevrije jaren. Deze jaren waarbij je geen schade rijdt, zijn een van de factoren waar de verzekeraar naar kijkt als de premie voor je autoverzekering wordt bepaald.

Opbouw autoverzekering zonder schadevrije jaren

Sluit je een autoverzekering af zonder schadevrije jaren, dan begin je onderaan de zogenaamde bonus-malusladder. Je hebt nog geen no-claimkorting opgebouwd en betaalt hierdoor de volledige premie.

Hoe breng je daar verandering in? Dat is simpel: veilig rijden en proberen zo lang mogelijk geen schade te claimen. Heeft jouw auto dan ook een kleine beschadiging en is de reparatie niet duur? Overweeg dan om de reparatiekosten zelf voor je rekening te nemen. Zo behoud je je schadevrije jaren en wordt de korting op je premie steeds een stukje groter.

De bonus-malusladder verschilt per verzekeraar. Dit betekent dus hoe meer jaren je zonder schade rijdt, hoe lager je premie wordt

Tips voor korting autoverzekering zonder schadevrije jaren

  1. Maak een vergelijking van autoverzekeringen zonder schadevrije jaren
   Als je naar de Nederlandse autoverzekeringen kijkt, dan is er niet één specifieke verzekeraar die bij alle factoren – dus leeftijd, woonplaats, het type auto dat je rijdt, schadevrije jaren – het voordeligst uitpakt. Anders zou iedereen wel bij deze ene maatschappij verzekerd zijn. Maak daarom een vergelijking tussen meerdere autoverzekeraars. Hoe uitgebreider hoe beter. En helemaal als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Plaats je gegevens in onze vergelijker en je ziet in één oogopslag een vergelijkingsoverzicht van alle autoverzekeringen die het beste bij je passen. Zo weet je snel bij welke verzekeraar je jouw auto het goedkoopst mogelijk kunt verzekeren tegen de gunstigst mogelijke verzekeringsvoorwaarden.

 

  1. Betaal je premie jaarlijks in plaats van maandelijks
   De meeste mensen kiezen ervoor om de premie van hun autoverzekering maandelijks te betalen in plaats van jaarlijks. Logisch, want een jaarbetaling is een groot geldbedrag. Houd er echter wel rekening mee dat verzekeraars vaak een toeslag hanteren op premies die maandelijks worden betaald. De reden hiervoor is dat een maandbetaling voor verzekeraars meer risico met zich meebrengt. Mocht je het geld dus wel beschikbaar hebben, overweeg dan om je autoverzekering voor een heel jaar in één keer te voldoen. Hiermee kun je tot enkele procenten op je totaalpremie besparen.

 

  1. Kijk welke dekking voor jou het gunstigst is
   Als je een autoverzekering zonder schadevrije jaren wilt afsluiten dan heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, WA beperkt casco, of all risk autoverzekering.Als je auto ouder dan 5 jaar oud is, dan is alleen de WA – de goedkoopste van de drie dekkingen en verplicht voor elke Nederlandse autobezitter – waarschijnlijk genoeg. Dan heb je niet per se een all risk autoverzekering nodig, waarmee je een stuk duurder uit bent.

 

 1. Kijk of een hoger eigen risico voor jou handig is
  Soms kan een hoger eigen risico best voordelig uitpakken. De premie van je autoverzekering wordt dan namelijk lager. Als je geen vrijwillig eigen risico hebt, dan wordt je autoverzekeringspremie automatisch hoger. Mocht je kiezen voor een hoger eigen risico en je rijdt schade, dan moet je de schade wel deels zelf betalen in plaats van dat de verzekeraar dit doet. Echter heb je de afgelopen maanden met een lagere premie dit schadebedrag wel uitgespaard.Mocht je helemaal niet te maken krijgen met schuldschades, dan pakt een hoger eigen risico helemaal voordelig uit voor je autoverzekering zonder schadevrije jaren. Maak dus altijd zelf de overweging of je dit wilt of niet.

Goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren

De goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is dus niet meteen te bepalen. De premie die autoverzekeraars berekenen, hangt naast de schadevrije jaren af van nog meer factoren.

 • Leeftijd
  Jongeren en ouderen betalen vaak een hogere premie, omdat verzekeraars hen als risicogroep zien.
 • Woonplaats
  In een dorp is er minder kans op ongelukken en de verzekeraar ziet dit dan ook als minder risico. Hierdoor wordt je autoverzekeringspremie weer lager;
 • Type auto dat je rijdt
  Met een kleine auto richt je bijvoorbeeld minder schade aan dan met een dikke Mercedes.

Maak daarom altijd een vergelijking van autoverzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens. Zo kun je kijken wat voor jou de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren is.

“Een autoverzekering zonder schadevrije jaren afsluiten is gewoon mogelijk, iedere bestuurder begint namelijk op 0 schadevrije jaren. Je betaalt alleen wel een hoge premie. Gelukkig ontvang je meer korting naarmate je meer schadevrije jaren opbouwt. Ben je op zoek naar de beste deal? In onze vergelijker kun je gemakkelijk zien welke autoverzekering de laagste premie heeft voor jouw auto.”
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Negatieve schadevrije jaren – Kun je je hiermee verzekeren?

Het kan zijn dat je schade claimt en dat dit leidt tot een negatief aantal schadevrije jaren. Als je je auto wilt verzekeren met negatieve schadevrije jaren, dan is er sprake van een negatieve registratie, ook wel malusregistratie genoemd.

Als je een malusregistratie hebt, dan word je niet automatisch door elke autoverzekeraar geaccepteerd. Ben je meermaals afgewezen? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk nog wel bij de Vereende terecht. Deze verzekeraar richt zich op risico’s en schades die door veel andere autoverzekeraars niet worden gedekt.

Autoverzekeringen vergelijken

Om een voordelige autoverzekering zonder schadevrije jaren af te sluiten, is het belangrijk dat je een goede en uitgebreide vergelijking maakt. Geef jouw gegevens door in onze vergelijker en kijk welke autoverzekering zonder schadevrije jaren het beste bij je past.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
5 minuten 15-04-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt een autoverzekering afsluiten zonder schadevrije jaren. Het nadeel is alleen dat het ontbreken van schadevrije jaren kan resulteren in een hogere premie, omdat je geen no-claimkorting ontvangt. Naarmate je weer schadevrije jaren opbouwt, zal je premie waarschijnlijk dalen. Daarnaast zul je niet door elke verzekeraar geaccepteerd worden.

Ja, een autoverzekering zonder schadevrije jaren is duurder, omdat je zonder schadevrije jaren geen no-claimkorting ontvangt. Het ontbreken van schadevrije jaren kan resulteren in een hogere premie, omdat verzekeraars een hoger risico zien. Als je weer schadevrije jaren opbouwt, zal de premie dalen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking, premie, eigen risico, eventuele aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden. Vergeet daarnaast niet om je oude autoverzekering op te zeggen nadat je een nieuwe autoverzekering hebt aangevraagd. Je kunt dit gemakkelijk doen met onze gratis opzegservice.

Er zijn verschillende scenario’s waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we je aan om je huidige autoverzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Meer informatie over de verschillende momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen lees je op onze opzeggen pagina.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 
Terug naar boven