Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Schadevrije jaren buitenland

Heb je schadevrije jaren opgebouwd in het buitenland? Nederlandse autoverzekeraars zijn niet verplicht deze mee te nemen in de berekening van je premie. Toch kan het in veel gevallen wel. Met een verklaring van de buitenlandse verzekeraar kun je de Nederlandse verzekeringsmaatschappij vragen of ze hier rekening mee houden. Uiteindelijk bepaalt de autoverzekeraar zelf of ze dit mee laten tellen in de premie die je moet betalen.

Autoverzekering vergelijken

Vraag je oude verzekeraar om een Engelstalige verklaring

Zorg dat je bij de aanvraag van je nieuwe autoverzekering een royementsverklaring mee kunt sturen. Deze kun je aanvragen bij je oude verzekeraar. Met de verklaring geeft de verzekeraar aan hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Zorg het liefst voor een Engelstalige verklaring. Dan is de kans groter dat je schadevrije jaren meetellen. Een Duitse verklaring wordt soms ook geaccepteerd.

Het land kan het verschil maken voor je Nederlandse autoverzekering

Of je schadevrije jaren meetellen hangt ook af van het land waarin je ze hebt opgebouwd. Jaren uit bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, België of Luxemburg tellen vrijwel altijd. Bij andere landen bepaalt de verzekeraar op basis van de situatie of, en zo ja, hoeveel jaren meetellen.

Schadevrije jaren buitenland

Schadevrije jaren uit het buitenland? Houd hier rekening mee:

  • Verzekeraars bepalen zelf of ze schadevrije jaren uit het buitenland meenemen.
  • Vraag je oude verzekeraar om een Engelstalige verklaring.
  • Stuur bij je aanvraag de verklaring direct mee.
Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
2 minuten 29-04-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Nee, verzekeraars zijn niet verplicht om deze jaren mee te nemen in de berekening van je premie. In veel gevallen is het wel mogelijk. Vraag een verklaring aan je buitenlandse verzekeraar waarin het aantal schadevrije jaren wordt bevestigd. Stuur bij de aanvraag van je nieuwe autoverzekering direct deze verklaring mee. Aan de hand hiervan bepaalt de verzekeraar of en hoeveel schadevrije jaren er worden meegenomen in de berekening. Sommige verzekeraars nemen ook maar een beperkt aantal jaren mee.

Jouw autoverzekering geldt ook in het buitenland en biedt dekking in de landen die vermeld staan op de groene kaart. Deze groene kaart ontvang je van de verzekeraar als je een verzekering voor je auto afsluit en toont aan dat je verzekerd bent. Kijk op deze kaart om te zien in welke landen je auto verzekerd is.

Verzekeraars accepteren schadevrije jaren uit bijvoorbeeld België, Luxemburg, Frankrijk of Duitsland vrijwel altijd. Bij andere landen bekijkt de verzekeraar het specifieke geval. Probeer de verklaring altijd in het Engels te sturen, dan is de kans groter dat de verzekeraar akkoord gaat.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven