Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Auto schorsing opheffen: hoe doe je dat?

Heb je jouw auto tijdelijk geschorst en wil je nu weer de weg op? Je auto schorsing opheffen is dan de eerste stap. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt doen, zowel online als bij een RDW-loket. We beantwoorden ook de veelgestelde vragen over dit onderwerp, zodat je goed voorbereid de weg weer op kunt.

Hoe kan ik mijn auto schorsing opheffen?

Er zijn twee manieren om de schorsing van je auto op te heffen: online via de website van de RDW of bij een RDW-loket. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten welke methode het beste bij jou past. In beide gevallen is de opheffing gratis en gaat deze direct in.

Online schorsing opheffen

Schorsing auto opheffen kan online. Het voordeel van online opheffen is dat deze service 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar is. Volg deze stappen om de schorsing van je auto op te heffen:

  • Ga naar de website van de RDW: www.rdw.nl.
  • Klik op de homepage op ‘Schorsing opheffen’.
  • Kies voor schorsing stopzetten met je DigiD, eHerkenning of je RCW-certificaat.

Je ontvangt 2 e-mails van de RDW, bij de tweede e-mail is je schorsing opgeheven.
Je kunt nu weer de weg op, maar vergeet niet dat je auto nu ook weer een autoverzekering (minimaal WA) en een geldige apk moet hebben.

Schorsing opheffen bij een loket

Als je liever persoonlijk geholpen wordt of geen toegang hebt tot internet, kun je de schorsing auto opheffen bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of bij een RDW-balie. Dit moet je meenemen: een origineel geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de bijbehorende tenaamstellingscode of het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs (bij een papieren kentekenbewijs). Een medewerker heft je schorsing op en je krijgt daar een papieren bewijs van. Ook hier geldt: het opheffen gaat per direct in en je moet zorgen dat je auto verzekerd is en apk-gekeurd.

Vergelijk autoverzekeringen

Nu je weet hoe je auto schorsing opheffen in zijn werk gaat, is het tijd om weer te genieten van het rijden. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en verzekeringen op orde hebt voordat je weer de weg op gaat. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je autoverzekering. Check daarom eerst de prijzen en dekkingen van autoverzekeringen met onze vergelijker.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 07-03-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, zodra je de schorsing opheft, ben je verplicht om je auto opnieuw te verzekeren. Zorg ervoor dat je dit regelt voordat je weer de weg op gaat. Heb je namelijk geen geldige verzekering, dan kan dat niet alleen leiden tot een boete, maar ook tot financiële risico’s als je betrokken raakt bij een ongeval. Neem daarom direct contact op met je verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat je volledig gedekt bent.

Ja, na het opheffen van de schorsing ben je weer verplicht om wegenbelasting te betalen. De Belastingdienst stuurt automatisch een nieuwe aanslag.

Als je jouw auto wilt schorsen, dan kun je kiezen uit een periode van 1, 2 of 3 jaar schorsen. Wil je na een tijdje toch eerder de schorsing opheffen? Dat kan, haal de auto uit de schorsing op de hierboven beschreven manier.

Het opheffen van een auto schorsing kost niets. Het laten schorsen van je auto, het opnieuw verzekeren van je auto en/of laten keuren van je auto kost natuurlijk wel geld.

Ja, als je vergeet je auto opnieuw te verzekeren na het opheffen van de schorsing, loop je het risico op een boete. Zorg er daarom voor dat je verzekering direct na het opheffen van de schorsing actief is, om boetes en mogelijke problemen bij ongevallen te voorkomen.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven