Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Vervangend vervoer

Als je schade aan je auto hebt dan wil je natuurlijk weten of je recht hebt op vervangend vervoer. Op deze pagina lees je 5 situaties wanneer je hier in aanmerking voor komt en waar je er meer informatie over kunt vinden.

Autoverzekering vergelijken

1) Vervangend vervoer bij diefstal

Als je auto gestolen is weet je niet of je deze ooit nog terug zult zien. Hierdoor wachten verzekeraars 20-30 dagen voordat ze het geld uitkeren. Tot die tijd zit je vaak zonder auto. Bij sommige verzekeraars heb je dan recht op vervangend vervoer of krijg je een gedeelte vergoed. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van je dekking. Wil je weten of je hier recht op hebt? Bekijk dan de polisvoorwaarden van je verzekering.

Diefstal

2) Vervangend vervoer bij total loss

Is je auto total loss total loss verklaard? Je krijgt dan van de verzekeraar een vergoeding. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van je verzekering en de manier waarop de schade is veroorzaakt. Het duurt vaak een tijdje voordat dit door de verzekeraar is uitgezocht. In de tussentijd kun je vaak gebruikmaken van vervangend vervoer. De verzekeraar vergoedt een vervangende auto in veel gevallen voor een periode van drie tot vier weken. Als je de auto langer nodig hebt dan kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Vervangend vervoer

3) Vervangend vervoer bij pech

Als je pechhulp hebt afgesloten als aanvullende verzekering dan zal de pechhulpservice je auto ter plekke proberen te repareren. Wanneer dit niet mogelijk is dan wordt je auto meegenomen naar de garage. Of je hier recht op hebt hangt af van de pechhulpservice. Lees de polisvoorwaarden door om erachter te komen of je recht hebt op de pechhulpservice.

Vervangend vervoer bij pech

4) Leenauto via schadehersteller

Wordt je auto door een schadeherstelbedrijf gerepareerd? Je kunt dan ander vervoer krijgen van het schadeherstelbedrijf. Dit hangt af van je dekking en de afspraken die jouw verzekeraar heeft gemaakt met het schadeherstelbedrijf. Als je gebruik wilt maken van de service dan kun je bij je autoverzekeraar checken bij welke schadeherstellers je terecht kunt.

Leenauto schadeherstelbedrijf

5) Ander vervoer in het buitenland

Als je pech hebt in het buitenland dan kun je ook vervangend vervoer regelen. Of dit wordt vergoed hangt af van je verzekeraar.

Buitenland
Vergelijk autoverzekeringen en bespaar gemiddeld €265 per jaar!
Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.752 reviews.

Klanten over Autoverzekering.nl

Met een gemiddelde van 9,2 op basis van 1.752 reviews.

cem kizak

Star on Star on Star on Star on Star on
1 dag geleden

The process was easy so far.

kirsten

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Snel en makkelijk af te sluiten. Overzichtelijke site en duidelijke info over de verzekering

a.l. sawaf

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Extreme snelheid en aandacht bij het uitvoeren van procedures. Bedankt

cem kizak

Star on Star on Star on Star on Star on
1 dag geleden

The process was easy so far.

kirsten

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Snel en makkelijk af te sluiten. Overzichtelijke site en duidelijke info over de verzekering

a.l. sawaf

Star on Star on Star on Star on Star on
2 dagen geleden

Extreme snelheid en aandacht bij het uitvoeren van procedures. Bedankt

  Meer beoordelingen

  Veelgestelde vragen

   Komt vervangend vervoer standaard bij mijn autoverzekering?

   Nee, vervangend vervoer is niet standaard inbegrepen bij elke autoverzekering. Het hangt af van het type verzekering en de dekking die je kiest. Bij sommige aanvullende dekkingen, zoals pechhulp of een allrisk-verzekering, kan vervangend vervoer inbegrepen zijn. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je autoverzekering of informeer bij je verzekeraar om te weten of vervangend vervoer in jouw specifieke situatie is inbegrepen.

   Hoe werkt vervangend vervoer bij een autoverzekering?

   Vervangend vervoer bij een autoverzekering houdt in dat je recht hebt op een tijdelijke vervangende auto als je eigen auto niet bruikbaar is door schade, een ongeval of pech. De dekking en voorwaarden variëren per verzekeraar en polis. Over het algemeen moet je contact opnemen met je verzekeraar of pechhulpdienst als je auto niet meer rijdt. Zij regelen dan, indien gedekt, een vervangende auto voor de duur van de reparatie of het herstel van je eigen auto. Controleer je polisvoorwaarden voor specifieke details en eventuele beperkingen.

   Zijn er kosten verbonden aan vervangend vervoer bij een autoverzekering?

   Afhankelijk van de dekkingen en voorwaarden van je polis kunnen er kosten verbonden zijn aan vervangend vervoer. Wanneer vervangend vervoer is inbegrepen in je dekking, zijn er meestal geen extra kosten voor het gebruik van een vervangende auto. Echter, brandstofkosten en eventuele verkeersboetes zijn vaak voor eigen rekening. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over eventuele kosten of beperkingen.

   Welke voorwaarden zijn er verbonden aan vervangend vervoer bij een autoverzekering?

   De voorwaarden voor vervangend vervoer bij een autoverzekering variëren per verzekeraar en polis. Enkele veelvoorkomende voorwaarden zijn:

   • Type dekking: Vervangend vervoer is vaak inbegrepen bij aanvullende dekkingen, zoals pechhulp of allrisk-verzekeringen.
   • Geldigheidsduur: Er kan een maximale periode zijn waarin je recht hebt op een vervangende auto, bijvoorbeeld een aantal dagen of weken.
   • Oorzaak van de schade: Vervangend vervoer kan beperkt zijn tot bepaalde situaties, zoals ongevallen, diefstal of pech.
   • Beschikbaarheid: De beschikbaarheid van een vervangende auto kan afhangen van de voorraad bij het verhuurbedrijf of de reparateur.
   • Type vervangende auto: Verzekeraars kunnen beperkingen opleggen aan het type of de klasse van de vervangende auto.

   Raadpleeg je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar voor specifieke informatie over de voorwaarden en beperkingen van vervangend vervoer in jouw situatie.

   Kan ik zelf kiezen wat voor vervangend vervoer ik krijg bij mijn autoverzekering?

   Over het algemeen kun je niet zelf kiezen wat voor vervangend vervoer je krijgt bij je autoverzekering. De verzekeraar of het verhuurbedrijf zal doorgaans een vervangende auto aanbieden die vergelijkbaar is met je eigen auto qua grootte en klasse. Echter, de beschikbaarheid van een specifiek type auto kan afhangen van de voorraad bij het verhuurbedrijf. Je kunt altijd je voorkeur aangeven, maar het is geen garantie dat je precies het gewenste type auto krijgt. Raadpleeg je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar voor meer informatie.

  Terug naar boven