Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Schadegarant

Heb je schade aan je auto en wil je weten of je terecht kan bij Schadegarant? Autoverzekering.nl legt je uit wat de voordelen zijn van een herstelbedrijf en welke stappen je moet doorlopen.

Autoverzekering vergelijken

Wat is schadegarant?

Schadegarant is een stichting waarbij partijen zijn aangesloten die autoschades voor verzekerden willen laten herstellen. Het gaat hierbij om autoverzekeringsmaatschappijen, auto(schadeherstel)bedrijven, assurantieadviseurs en gevolmachtigd agenten.

Voordelen aangesloten herstelbedrijven

Als je met je auto naar een herstelbedrijf gaat dat aangesloten is bij je verzekeraar dan heeft dat een aantal voordelen:

 • Je hoeft geen kosten voor te schieten
 • Er geldt een lager risico bij een aangesloten herstelbedrijf
 • In veel gevallen heb je recht op vervangend vervoer
 • Je hebt garantie op de reparatie

De voordelen hangen af van de soort schade die je auto heeft, je autoverzekeraar en je type autoverzekering. Voor blikschade gelden er bijvoorbeeld weer andere regelingen dan voor ruitschade. Meestal kun je de informatie hierover in de polisvoorwaarden terugvinden.

Tips bij schade en het kiezen van een garage:

 1. Check of je bij schade terecht kunt
  Heb je autoschade? Zoek dan eerst uit of je via je verzekeraar bij een herstelbedrijf terecht kan. Dit kun je ook vinden op de groene kaart van je autoverzekering.
 2. Check welke garage is aangesloten
  Als je wilt overstappen naar een andere verzekeraar dan kun je beter eerst bekijken of je met je nieuwe polis bij jouw gewenste garage terecht kunt.
 3. Maak gebruik van vrije keuze optie
  Wil je altijd zelf kunnen kiezen bij welke garage je je auto laat repareren? Sommige verzekeraars hebben een extra module of polis met vrije keuze. Je zult hier meestal wel extra geld voor moeten betalen.

Schadegarant en zelf betalen

Voordat je de reparatie zelf betaalt is het handig om eerst het schadebedrag bij je verzekeraar na te vragen. Als dit meevalt dan kun je overwegen om de reparatie zelf te betalen. Vervolgens kun je offertes aanvragen van verschillende herstelbedrijven.

Heb je de schade zelf veroorzaakt? Het claimen van schade kost je dan schadevrije jaren, waardoor je meer premie gaat betalen. Het maakt hierbij niet uit hoe hoog de schadekosten zijn.

Is mijn herstelbedrijf Schadegarant of Glasgarant?

Autoverzekering.nl heeft een tabel voor je samengesteld waarin je het schadeherstelbedrijf kunt vinden dat bij jouw verzekeraar is aangesloten:

VerzekeraarBlikschadeRuitschade
AudiAudiAudi
ABN AMROSchadegarantGlasgarant
AegonAegonAegon
Allianz DirectAllianz DirectAllianz Direct
a.s.r.SchadegarantGlasgarant
Avéro AchmeaAvéro AchmeaAvéro Achmea
Centraal BeheerCentraal BeheerCentraal Beheer
FBTOFBTOFBTO
InsharedInsharedInshared
Nationale NederlandenSchadegarantGlasgarant
NeerlandseRISKRISK
OHRASchadegarantGlasgarant
RhionSchadegarantGlasgarant
SEATSEATSEAT
SkodaSkodaSkoda
UnivéUnivéUnivé
VolkswagenVolkswagenVolkswagen

Autoverzekering vergelijken

Ben je niet tevreden over de herstelbedrijven die zijn aangesloten bij je verzekering? Op Autoverzekering.nl kun je je autoverzekering vergelijken en gemakkelijk een verzekering kiezen die het beste bij je past.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
5 minuten 05-06-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Heeft je auto schade? Voordat je naar je plaatselijke garagebedrijf gaat, kun je het beste eerst contact opnemen met je verzekeraar om te vragen waar je het beste terecht kunt. Het is mogelijk dat je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met herstelbedrijven. Bij deze herstelbedrijven krijg je korting op het eigen risico of hoef je zelfs helemaal geen eigen risico te betalen. De meeste verzekeraars werken samen met Schadegarant en Glasgarant.

Tijdens het repareren van de schade aan je auto heb je vaak recht op vervangend vervoer. Dit is in veel gevallen gratis. Je zult wel even moeten informeren of er een leenauto beschikbaar is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een breng- en haalservice.

De aangesloten herstelbedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar. Ze maken gebruik van een systeem dat is ingesteld op gemak, snelheid en zo laag mogelijke kosten.

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking, premie, eigen risico, eventuele aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden. Vergeet daarnaast niet om je oude autoverzekering op te zeggen nadat je een nieuwe autoverzekering hebt aangevraagd. Je kunt dit gemakkelijk doen met onze gratis opzegservice.

De eerste stap is je gegevens invullen in onze vergelijker. Daarna kun je de basisdekking van je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, in onze vergelijker geven we je gratis advies. Daarna kun je beginnen met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen. Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de verzekeraar die hebt gekozen, kun je de autoverzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf. Tijdens het aanvraagproces zul je nog wat extra informatie moeten invullen. Bijvoorbeeld of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten, wat de gegevens van de hoofdbestuurder zijn en nog een aantal slotvragen. Daarna kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je vervolgens een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

Terug naar boven