Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Vind eenvoudig het polisnummer van je autoverzekering

Op elk polisblad van een autoverzekering staat een polisnummer. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat dat nu precies voor nummer is? Waarom is het belangrijk en wat kun je er allemaal mee? We zetten het voor je op een rij.

Wat is het polisnummer van je autoverzekering?

Het polisnummer is een uniek identificatienummer voor je autoverzekering. Dat geldt trouwens niet alleen voor autoverzekeringen, maar voor alle verzekeringen is het polisnummer hét identificatienummer. Het polisnummer helpt je verzekeraar om jouw specifieke polis te identificeren. Dat is onder andere handig om snel je gegevens te kunnen vinden tussen alle andere verzekeringscontracten.

Naast het identificeren van een specifieke polis, gebruikt men het polisnummer vaak bij het indienen van claims of het communiceren met de verzekeringsmaatschappij of andere betrokkenen over de polis.

Het polisnummer stelt de verzekeringsmaatschappij in staat om snel de juiste informatie te vinden en te verwerken met betrekking tot de desbetreffende polis. Het polisnummer kan er verschillend uitzien, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type verzekering. Over het algemeen bestaat het uit cijfers, soms ook letters of beide.

polisnummer polisblad

Waar vind ik het polisnummer?

Je polisnummer vind je altijd op het polisblad van je verzekering. Het is meestal niet moeilijk te vinden en vaak staat het bovenaan. Daarnaast zie je het polisnummer ook op correspondentie zoals brieven of facturen van de verzekeringsmaatschappij.

Op het polisblad staan de belangrijkste gegevens van de polis vermeld en het polisnummer is daar één van. Andere belangrijke gegevens op het polisblad zijn bijvoorbeeld de verzekeraar, verzekeringnemer, ingangsdatum, premie en nog veel meer.

polisnummer polisblad

Wat is het verschil tussen polisnummer en groene kaart nummer?

Niet alleen op polisbladen, maar ook op de bekende groene kaart vind je het polisnummer. Deze kaart bevat informatie over je dekking en voertuig, en dus ook je polisnummer.

Het polisnummer is specifiek gekoppeld aan je autoverzekering en wordt gebruikt om je polis te identificeren bij je verzekeraar. Aan de andere kant is het groene kaart nummer een uniek nummer dat wordt gebruikt om je voertuig te identificeren en te bewijzen dat het verzekerd is. Hoewel ze allebei belangrijk zijn, dienen ze verschillende doeleinden.

Waar kun je de nummers vinden?

Het polisnummer vind je op het polisblad van jouw autoverzekering. Het groene kaart nummer staat op de groene kaart, bij punt 4. De nummers lijken voor een deel op elkaar. Het polisnummer is namelijk onderdeel van het groene kaart nummer. Het groene kaart nummer begint met een landcode, vervolgens een code van de verzekeraar en daarna het polisnummer van je autoverzekering.

Het belang van het polisnummer

Het polisnummer van je autoverzekering is onmisbaar bij het afhandelen van verzekeringszaken, zoals het indienen van claims, het wijzigen van dekkingen of het opvragen van informatie. Door te weten waar je je polisnummer kunt vinden en het belang ervan te begrijpen, ben je goed voorbereid en kun je adequaat reageren op eventuele verzekeringsbehoeften, vragen of problemen die zich voordoen.

Bij verzekeringsmaatschappijen kan het polisnummer ook dienen als toegangscode voor online portals of apps, waar je als verzekerde je polisgegevens kunt bekijken, claims kunt indienen of andere administratieve taken uitvoeren.

Kortom, je polisnummer is een cruciaal onderdeel van je verzekering en het kennen ervan of het polisnummer van je autoverzekering opzoeken kan je veel kopzorgen besparen. Je hoeft het natuurlijk niet uit je hoofd te leren, maar zorg ervoor dat je het weet te vinden en bewaar het op een veilige plek voor toekomstig gebruik.

Vind de beste deal voor jouw auto

Nu je weet waarom het polisnummer belangrijk is en waar je het kunt vinden, is het misschien een mooi moment om eens kritisch naar je autoverzekering te kijken. Heb je nog wel de beste en meest voordelige autoverzekering voor jouw situatie? Ga daarom naar onze autoverzekeringvergelijker en zie hoeveel je kunt besparen op je autoverzekering.

beste autoverzekering

Veelgestelde vragen

  Waarom is het polisnummer belangrijk?

  Het polisnummer is belangrijk omdat het wordt gebruikt om jouw verzekering te identificeren bij de verzekeringsmaatschappij. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het indienen van claims, het wijzigen van dekkingen en voor andere administratieve doeleinden.

  Kan ik het polisnummer gebruiken voor andere doeleinden dan het indienen van claims?

  Ja, het polisnummer kan ook worden gebruikt bij het contact opnemen met je verzekeraar voor vragen over je verzekering, het doorgeven van wijzigingen in je persoonlijke gegevens of het opvragen van informatie over je dekking.

  Wat moet ik doen als ik mijn polisnummer niet kan vinden?

  Als je niet weet wat je polisnummer is of het niet kan achterhalen, kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je het nummer verstrekken of je informeren over waar je het kunt vinden op je documenten of online account.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 18-04-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Terug naar boven