Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Tweede auto verzekeren

Als je een tweede auto koopt, heb je ook een tweede autoverzekering nodig. Op deze verzekering kun je met een tweede (gezins-)autoregeling soms korting ontvangen op je premie. Sommige autoverzekeraars bieden deze korting namelijk aan als je beide auto’s bij deze verzekeraar onderbrengt. Om in aanmerking te komen voor deze korting, gelden er verschillende voorwaarden. Lees hieronder alles wat er te weten valt over een tweede auto verzekeren.

Premiekorting

De korting die je ontvangt, is meestal gelijk aan de korting die je op de verzekering van de andere auto ontvangt vanwege je opgebouwde schadevrije jaren. Het aantal schadevrije jaren draag je echter niet over. De tweede auto bouwt zelf schadevrije jaren op, maar ontvangt ook de korting van de eerste auto. Heb je op de eerste auto geen schadevrije jaren? Dan zul je ook geen korting krijgen op je tweede auto.

Wat als ik schade rijd met de tweede auto?

Schade die je rijdt met de eerste auto, heeft alleen invloed op het aantal schadevrije jaren van de eerste auto. Als je met je tweede auto schade rijdt, heeft dat geen invloed op de schadevrije jaren van zowel de eerste als tweede auto en behoud je de premiekorting. Pas als je met de tweede auto overstapt naar een nieuwe verzekeraar, is het aantal schadevrije jaren van de tweede auto van belang. De verzekeraar houdt dit aantal jaren wel bij.

Voorwaarden tweede auto verzekeren: autoregeling

Verzekeraars stellen bepaalde voorwaarden waaraan je dient te voldoen voordat je gebruik kunt maken van de tweede autoregeling. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de premiekorting? Check dan welke voorwaarden je verzekeraar precies hanteert. De volgende voorwaarden gelden bij de meeste verzekeraars bij de tweede auto verzekeren:

  • Je mag de afgelopen 1 of 2 jaar geen schade hebben gereden;
  • Je auto mag geen hoge waarde hebben;
  • Bestuurders moeten ouder dan 24 jaar zijn;
  • Je moet de auto op je eigen naam of op naam van je partner verzekeren;
  • Je mag de auto niet op naam van je kind verzekeren.

Vergelijk autoverzekeringen

Het wil niet zeggen dat de verzekeraar van de eerste auto de meest voordelige verzekering voor de tweede auto is, ondanks de korting door de tweede autoregeling. Maak daarom voordat je een nieuwe verzekering afsluit altijd eerst een vergelijking en voorkom dat je onnodig te veel betaalt. Via Autoverzekering.nl vergelijk je gemakkelijk verschillende autoverzekeraars in één overzicht. Ga na of de meest voordelige autoverzekering uit de vergelijker voordeliger is dan de verzekering met de tweede autoregeling.

Autoverzekering vergelijken

Zojuist overgestapt

  • 24 nov. 2020, 13:59 Dhr. T. uit Musselkanaal.
  • 24 nov. 2020, 13:51 Dhr. van D. uit Dronten.
  • 24 nov. 2020, 13:50 Dhr. S. uit Oisterwijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.