Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering afsluiten

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

Is het gelukt om via onze vergelijker een autoverzekering te vinden die aansluit bij je persoonlijke situatie én de goedkoopste optie voor jou is? Dan is het tijd voor de volgende stap: je autoverzekering afsluiten. Via de vergelijkingsmodule van Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk je autoverzekering afsluiten. In slechts enkele stappen vergelijk je meerdere autoverzekeringen in Nederland. Vul je gegevens in en sluit de beste verzekering voor je auto af.

Je autoverzekering afsluiten? Dit heb je nodig

Om je autoverzekering af te sluiten is het makkelijk als je van tevoren de volgende gegevens paraat hebt:

 • Aantal schadevrije jaren
  Op je polis of je factuur kan je het aantal schadevrije jaren terugvinden die je tot nu toe opgebouwd hebt. Hiervoor is het wel van belang om te weten dat je alleen schadevrije jaren opbouwt als je een auto op jouw eigen naam hebt staan. Rijd je een jaar zonder schade? Dan krijg je een extra schadevrije jaar erbij. Als je wel schade rijdt en deze wordt vergoed door de verzekeraar verlies je 5 schadevrije jaren. Je schadevrije jaren vervallen doorgaans als je langer dan 1 jaar geen autoverzekering hebt.
 • Aantal kilometers per jaar
  Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt is van belang tijdens het afsluiten van je autoverzekering. Als je niet weet hoeveel dit is kun je een schatting maken, bijvoorbeeld door het aantal kilometers van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. De kilometers die je rijdt in het weekend of op vakantie moeten hier natuurlijk ook bijgeteld worden.
 • Kenteken

Zo kan je in 5 stappen jouw autoverzekering afsluiten:

 1. Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum.
 2. Vul het aantal schadevrije jaren in.
 3. Geef de gewenste dekking aan: WA, WA+ of Allrisk (zie autoverzekering dekkingen voor verschillen)
 4. Vul in hoeveel kilometers jij per jaar rijdt.
 5. Bekijk het overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen.

Deze stappen dien je te doorlopen om je autoverzekering af te sluiten en om ervoor te zorgen dat er een goede berekening wordt gemaakt voor de verzekering. Als je bovenstaand stappenplan volgt kost dit je minder dan drie minuten. Dit is de manier om jouw autoverzekering af te sluiten in vijf stappen.

Autoverzekering vergelijken

Mijn autoverzekering is afgesloten

Is het afsluiten van je autoverzekering gelukt? Wanneer je via ons bent overgestapt of een nieuwe autoverzekering hebt afgesloten via de website, ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Tevens zal via deze mail de rest van het aanvraagproces worden afgehandeld.

Via onze vergelijker kun je zowel autoverzekeringen afsluiten die direct via ons af te sluiten zijn als verzekeringen welke doorgestuurd worden naar de verzekeraars zelf. Dit doen wij om zo volledig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Als je een autoverzekering hebt afgesloten via onze website houden wij jou op de hoogte van het aanvraagproces via e-mail.

Afsluiten autoverzekering: waar word je op gecontroleerd?

Verzekeraars accepteren jou als klant niet zomaar. Je wordt gecontroleerd op een aantal punten, bijvoorbeeld of je in een risicogebied woont. Soms gaat het zelfs zo ver dat autoverzekeraars behalve op basis van je postcode ook verschil maken tussen de huisnummers. De verzekeraar checkt ook of je niet geschorst of zelfs geroyeerd ben geweest, of je niet teveel schade geclaimd hebt, of je de rekeningen op tijd hebt betaald, of je geen rijontzegging hebt gehad of strafblad, en of je niet lange tijd onverzekerd bent geweest. Als dit allemaal niet het geval is, dan zal je aanvraag waarschijnlijk gewoon geaccepteerd worden door de verzekeraar en ontvangen wij hier bericht over. Mocht je toch niet geaccepteerd worden door de verzekeraar dan stellen wij jou daar ook van op de hoogte. In beide gevallen sturen wij je de uitkomst per e-mail toe.

Waarom via Autoverzekering.nl?

Autoverzekering afsluiten

 • Vergelijken op prijs en kwaliteit
 • In 5 minuten verzekeren
 • Extra service en altijd bereikbaar
 • Geheel onafhankelijk

Vragen of advies?

Heb je nog vragen of ontvang je graag persoonlijk advies bij het afsluiten van je autoverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bereikbaar.

Veelgestelde vragen over autoverzekering afsluiten

Wanneer kan ik een autoverzekering afsluiten?

Afhankelijk van de situatie kan je in principe altijd een autoverzekering afsluiten. Wel kan je te maken hebben met een latere ingangsdatum. Wanneer je een autoverzekering kan afsluiten is afhankelijk van of je al een autoverzekering hebt of niet. Dit zijn de twee situaties:
1. Als je een nieuwe auto koopt moet je natuurlijk direct verzekerd zijn, want anders mag je de weg niet op. Dan kan je de verzekering dus afsluiten op het moment dat de auto op jouw naam is gezet.
2. Als je al een autoverzekering hebt en je wilt overstappen, heb je te maken met het huidige contract van de verzekering die in de meeste gevallen eenjarig is en daarna maandelijks opzegbaar is. Binnen het eerste jaar kan je ook een andere autoverzekering afsluiten als je jouw huidige auto verkoopt (en een andere auto koopt) en wanneer de autoverzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden verandert. Let er op dat je wel het huidige contract beëindigd of laat beëindigen.

Ben ik direct verzekerd?

Na het aanvragen van een autoverzekering via Autoverzekering.nl krijg je binnen enkele minuten een e-mail met de bevestiging of je direct verzekerd bent of niet. Ben je gewoon goedgekeurd door de verzekeraar dan ben je ook direct verzekerd en kan je dus ook direct wegrijden met je nieuwe auto. In sommige gevallen moet je deze wel eerst zelf via mail activeren. Als je een e-mail krijgt met de mededeling dat je niet geaccepteerd bent door de verzekeraar ben je niet verzekerd, ook niet met een voorlopige dekking.

Mag ik direct de weg op?

Dit is afhankelijk van de bevestigingsmail die je krijgt na het aanvragen van je autoverzekering. Je mag direct de weg op als je autoverzekering geaccepteerd is en er staat dat je verzekerd bent. Bij sommige autoverzekeraars moet je eerst jouw profiel activeren voordat je verzekerd bent en voordat je dus de weg op mag. Als je een e-mail krijgt met de mededeling dat je geweigerd bent door de verzekeraar mag je dus niet direct de weg op, omdat je niet verzekerd bent.

Welke gegevens heb ik nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je een aantal gegevens nodig. Aan de hand van deze gegevens worden de maandelijkse premies opgemaakt dus het is belangrijk dat je hier eerlijk over bent. De gegevens die nodig zijn:
– Kenteken
– NAW-gegevens
– Geboortedatum
– Schadevrije jaren + kilometrage
– Soort dekking (WA, WA+, Allrisk)
– Meldcode van de auto

Zojuist overgestapt

 • 24 nov. 2020, 23:40 Dhr. M. uit Hasselt.
 • 24 nov. 2020, 23:13 Mevr. van W. uit Breda.
 • 24 nov. 2020, 23:00 Dhr. R. uit Tubbergen.