Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Goedkoopste autoverzekering van Nederland

Vul je gegevens in en bereken je premie

Powered by:

In Nederland zijn de meeste bewoners liever dubbel verzekerd dan helemaal niet verzekerd. Maar prijsbewust als we zijn, zijn we wel op zoek naar de verzekering met de laagste prijs. Vanzelfsprekend is iedereen die in het bezit is van een auto dus op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen met verschillende ‘autoverzekeringstypen’, bijvoorbeeld met verschillen in de voorwaarden en natuurlijk in de premies. De enige manier om écht de goedkoopste autoverzekering van Nederland te vinden is echter simpel: vergelijken!

Dekking van de autoverzekering en maandelijkse premie

Iedere Nederlander betaalt een ander bedrag voor hun autoverzekering. Dit komt omdat het van veel factoren afhankelijk is:  onder andere van je woonplaats, je schadeverleden, hoeveel je rijdt en natuurlijk van de auto die je wilt verzekeren. Een laatste punt wat het meest bepalend is voor jouw maandelijkse premie is natuurlijk de dekking die je wilt voor jouw autoverzekering. Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco en allrisk. Hierbij wordt bij de WA-verzekering alleen schade gedekt die jij aan anderen toebrengt, bij WA beperkt casco ook zaken als brandschade en diefstal aan je eigen auto en bij de all risk autoverzekering ook schade die je zelf veroorzaakt.

Goedkope autoverzekering

Wil jij dus de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dan moet je ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk schadevrije jaren hebt opgebouwd, je een goedkope auto rijdt en dat je kiest voor de goedkoopste WA-verzekering die er is op basis van jouw adres. Wil je er echt 100% zeker van zijn dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt kan het lonen om naar het Noorden van het land te verhuizen. Hier zijn relatief de autopremies vaak een stuk lager dan in de rest van het land. Goed om te realiseren is dat je met deze goedkope autoverzekering wel meer ‘risico’ loopt dan met een uitgebreidere dekking. Zolang je geen schade rijdt is dat helemaal niet erg, maar als je zelf een ongeluk veroorzaakt draai je zelf op voor alle kosten.

Zo vind je in 5 stappen de goedkoopste autoverzekering:

  1. Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum.
  2. Vul het aantal schadevrije jaren in.
  3. Geef de gewenste dekking aan: WA, WA+ of Allrisk (zie autoverzekering dekkingen voor verschillen)
  4. Vul in hoeveel kilometers jij per jaar rijdt.
  5. Bekijk het overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen.

Als je bovenstaand stappenplan volgt kost het vinden van de goedkoopste autoverzekering van Nederland je minder dan drie minuten.

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen van Nederland in november 2020

VerzekeraarPremie per maandDekking
FBTO€12,92WA
Ditzo€13,26WA
Centraal Beheer€14,07WA
Ohra€14,63WA
ABN Amro€14,79WA
Univé€15,48WA
Allianz Direct€15,69WA
ASR€16,64WA
Hema€16,71WA
Nationale Nederlanden€20,10WA

*Deze maandpremies zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Citroën C1 (bouwjaar 2010, nieuwprijs €8.715) voor een 60-jarige bestuurder uit Groningen. De bestuurder heeft 19 schadevrije jaren.

De goedkoopste autoverzekering heeft niet per se de hoogste kortingspercentages

Een hoog kortingspercentage op je autoverzekering klinkt aantrekkelijk, maar je kan zelf ook wel bedenken dat het niet om de korting gaat die je krijgt maar om de uiteindelijke maandelijkse premie die je moet betalen voor je goedkope autoverzekering. Deze premie kan namelijk net zo goed lager zijn bij een verzekeraar die minder korting aanbiedt op basis van schadevrije jaren. Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland is het verstandiger om te kijken naar de uiteindelijke premie die je moet betalen in plaats van naar de hoogte van de korting.

Vergelijken en de goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluiten

Als je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland is het altijd verstandig om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat je echt bij de allergoedkoopste zit. Belangrijk is hierbij te bedenken dat het zomaar zou kunnen dat dezelfde verzekering later goedkoper kan worden. Dit komt omdat autoverzekeringen continu veranderen van prijs, vanwege de vele aspecten waarmee de premie tot stand komt. Uit de prijsverschillen die je ziet tijdens je autoverzekering vergelijken zie je al dat er soms tientallen euro’s verschil zit in de maandelijkse premie bij verschillende autoverzekeraars bij dezelfde dekking.

Welke dekking en welke goedkope autoverzekering je uiteindelijk ook afsluit, het is van belang om jouw auto goed te verzekeren zonder daar een te hoge premie voor te betalen. Hierbij moet je bedenken dat het niet voor iedereen de ideale optie is om de goedkoopste autoverzekering van Nederland te kiezen. Uiteindelijk wil je voor jouw persoonlijke situatie de ideale balans tussen de maandpremie en het risico dat je daarbij loopt. Je wilt een zo voordelige mogelijke autoverzekering die precies aansluit op jouw individuele wensen.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Wat precies de allergoedkoopste autoverzekering van Nederland is, is onbekend omdat dit van te veel factoren afhankelijk is. Duidelijk is in ieder geval dat het gaat om een verzekering met een WA-dekking, de minimale dekking die verplicht is in Nederland. Deze verzekering biedt dekking voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Doordat deze goedkoopste dekking verplicht is worden alle verkeersdeelnemers in Nederland beschermd tegen schade na een aanrijding. De allerlaagste premie zal waarschijnlijk betaald worden door een bestuurder in het Noorden van Nederland, omdat daar de premies gemiddeld het goedkoopst zijn. Deze bestuurder zal niet veel rijden, een oudere auto bezitten, 20+ schadevrije jaren en een WA-dekking hebben.

Zojuist overgestapt

  • 25 nov. 2020, 00:32 Mevr. H. uit Rotterdam.
  • 25 nov. 2020, 00:03 Dhr. O. uit Wijk aan zee.
  • 24 nov. 2020, 23:40 Dhr. M. uit Hasselt.