Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
test

Schadeverzekering inzittenden

Nieuw bij Autoverzekering.nl: onze eigen schadeverzekering inzittenden! Hiermee zijn jij en je medepassagiers voor slechts €3,99 verzekerd voor schade en letsel dat je oploopt als gevolg van een ongeval. Lees verder voor meer informatie of bereken direct je premie.

Bereken je premie

Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Een schadeverzekering voor inzittenden is een aanvullende verzekering die schade dekt die je als autobestuurder of inzittende kan oplopen bij een verkeersongeval. Het maakt hierbij niet uit wie er verantwoordelijk was voor verkeersongeval.

Een inzittendenverzekering dekt bijvoorbeeld de medische kosten die je moet maken nadat je gewond bent geraakt door een auto-ongeluk. Naast deze vergoeding van letselschade, ben je met een schadeverzekering voor inzittenden ook verzekerd voor beschadigde spullen die je in je auto had liggen tijdens het ongeval.

Hieronder hebben we kort voor je opgesomd waar je wel en niet voor verzekerd bent met deze dekking.

Autoverzekering.nl schadeverzekering inzittenden

Waarvoor ben je verzekerd?

Je bent verzekerd voor:

 • checkmark Smartengeld
 • checkmark Beschadiging van eigendommen van inzittenden
 • checkmark Medische kosten en kosten bij overlijden
 • checkmark Beschadiging van lijfgoederen
 • checkmark Schade als je in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt.
 • checkmark Ook als je zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.

Je bent niet verzekerd voor:

 • cross Een ongeval dat is veroorzaakt met opzet of goedvinden, dan wel door roekeloosheid
 • cross Een ongeval ten aanzien van verzekerden die buiten de cabine of niet op de wettelijk toegestane plaatsen worden vervoerd, zoals in de bagageruimte.
 • cross Tijdens de voorbereiding voor- of door deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten en wedstrijden.
 • cross Schade aan de auto, caravan of aanhanger

Waarom een inzittendenverzekering via Autoverzekering.nl?

 • Laagste premie €3,99

  Voor slechts €3,99 per maand zijn jij en je medepassagiers verzekerd voor materiële en letselschade als gevolg van een ongeval.

 • Verzekerd bedrag van €1.250.000

  Bij materiële en letselschade door een ongeval ben je ruim verzekerd.

 • Iedereen in je auto verzekerd

  Met onze schadeverzekering inzittenden zijn de autobestuurder en medepassagiers verzekerd.

Vergelijk autoverzekeringen en sluit direct een schadeverzekering inzittenden af

Voorwaarden

In de polisvoorwaarden en op de verzekeringskaart vind je de belangrijkste informatie over onze schadeverzekering inzittenden.


Veelgestelde vragen

  Heb ik een schadeverzekering voor inzittenden nodig?

  Of je deze verzekering nodig hebt, hangt helemaal af van het risico dat je bereid bent om te nemen. Zitten er vaak vrienden, familieleden of kennissen in je auto? Bijvoorbeeld als je een uitstapje maakt met z’n allen of iedere week naar een sportvereniging rijdt? Dan is deze dekking wel aan te raden. Met een schadeverzekering voor inzittenden zijn jij en je medepassagiers namelijk verzekerd voor de schade die ontstaat na een ongeval. Hierbij gaat het niet alleen om materiële schade, maar ook om letselschade (medische kosten) als jij of de andere inzittenden gewond zijn geraakt. Deze medische kosten kunnen hoog oplopen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van blijvend letsel. Dan is het wel zo fijn als je hiervoor goed verzekerd bent. Gelukkig kun je al voor €3,99 een schadeverzekering inzittenden via Autoverzekering.nl afsluiten.

  In welke landen geldt deze dekking?

  Deze verzekering biedt een wereldwijde dekking. Dit betekent dat deze dekking geldt in alle landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan, met uitzondering van de landen die zijn doorgestreept.

  Moet ik voor een tweede autoverzekering ook een inzittendenverzekering aanvragen?

  Dit is niet verplicht, maar wel handig. Een inzittenverzekering kun je maar voor één auto afsluiten. Als je voor je tweede auto de dekking ook wil hebben, dan zul je hiervoor een aparte schadeverzekering voor inzittenden moeten afsluiten.

  Wat is de looptijd van de schadeverzekering voor inzittenden?

  De looptijd van de schadeverzekering inzittenden is één jaar.  Aan het eind van het verzekeringsjaar wordt je verzekering automatisch verlengd voor één jaar, tenzij deze is opgezegd. Je kunt de verzekering na afloop van het eerste verzekeringsjaar op elk gewenst moment opzeggen tegen het einde van een kalendermaand met een opzegtermijn van een maand.

  Met wie moet ik contact opnemen in geval van schade?

  We hopen het natuurlijk niet, maar het kan voorkomen dat je bij een ongeval betrokken raakt en materiële of letselschade hebt. In dat geval kun je met onze klantenservice contact opnemen. Zij helpen je graag.

  Terug naar boven