Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie

Mannen zijn de grootste heethoofden in het verkeer: meer dan een derde maakt ruzie met medeweggebruikers. Dit is een van de resultaten uit ons onderzoek onder ruim duizend Nederlanders met een rijbewijs. Daarnaast bekent 16 procent van de ondervraagden ooit met te veel drank op achter het stuur te hebben gezeten. Lees hier de bevindingen van het onderzoek.

In het oosten stappen mensen het vaakst met alcohol op achter het stuur

Wanneer iedereen zich aan het bezatten is, kan het erg lastig zijn om het de hele avond bij cola te houden. Hoeveel mensen kunnen zich inhouden en hoeveel komen  in de verleiding om dat extra biertje te nemen terwijl ze daarna nog moeten rijden? Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de mannen weleens achter het stuur is gekropen met wettelijk te veel alcohol in hun bloed. Maar hoe scoren vrouwen als het aankomt op rijden onder invloed? Hiernaast vind je de exacte verdeling tussen mannen en vrouwen over de verschillende Nederlandse regio’s.

mannen roekeloos in verkeer

Mannen maken het vaakst ruzie met medeweggebruikers

Op internet zie je tegenwoordig steeds meer (dashcam) video’s waarin automobilisten met elkaar op de vuist gaan. Vaak gaat het om Russische en Amerikaanse bestuurders, maar hoe zit het eigenlijk met Nederlandse weggebruikers? Maken wij ook veel ruzie met medebestuurders of zijn we daar te nuchter voor? Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders ruziemaakt in het verkeer. De grootste heethoofden zijn mannen, zij blijken twee keer zo vaak betrokken te zijn bij verkeersruzies als vrouwen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen over de verschillende leeftijdscategorieën vind je hiernaast.

mannen roekeloos verkeer

Noodzakelijke reparaties aan de auto worden uitgesteld

Niets is vervelender dan een auto die voor een reparatie in de garage staat, terwijl je hem juist hard nodig hebt. Uit het onderzoek blijkt dat een tiende van de Nederlanders weleens noodzakelijke reparaties aan zijn auto heeft uitgesteld. Opvallend is dat het percentage mannen dat zich hieraan schuldig maakt twee keer zo hoog ligt als het percentage vrouwen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen over de verschillende leeftijdscategorieën vind je hiernaast. 

mannen meest roekeloos verkeer

Vrouwen rijden veiliger dan mannen

In 2017 daalde voor het eerst in drie jaar tijd het aantal verkeersdoden, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Je zou verwachten dat we met zijn allen dus voorzichtiger zijn gaan rijden, maar is dit ook echt zo? Driekwart van de ondervraagden zegt altijd voorzichtig te rijden. Volgens het onderzoek zijn vrouwen als chauffeur iets voorzichtiger dan mannen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen over de verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast. 

roekeloos mannen verkeer

Een bijrijder maakt bestuurder voorzichtiger

Eerder zagen we dat driekwart van de Nederlanders voorzichtig rijdt wanneer ze alleen in de auto zitten. Maar welk effect hebben bijrijders op onze rijstijl? Worden we nog voorzichtiger als er anderen bij ons in de auto zitten? Uit het onderzoek blijkt dat dit bij de helft van de ondervraagden het geval is. Opvallend genoeg zegt tweederde van de jonge chauffeurs extra voorzichtig te rijden met anderen in de auto. Dit bijrijders-effect neemt overigens sterk af naarmate we ouder worden. Bekijk voor de exacte verdeling over de verschillende leeftijdsgroepen de visual hiernaast.

roekeloos in het verkeer mannen

Voor vragen of uitleg over dit onderzoek kan contact worden opgenomen met woordvoerder Willemijn Kuitenbrouwer, 020-5317678.

Terug naar boven