Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Gaan we ontspannen met de auto richting onze vakantiebestemming, of krijgen we het al Spaans benauwd bij de gedachte aan de scheurende auto’s op de Duitse Autobahn en invoegen op de Périphérique? Wij vroegen het aan ruim 1000 mensen en een derde bleek het spannend te vinden om in het buitenland te rijden.

Commentaar op de rijder kan je beter voor je houden

Veilig op onze vakantiebestemming aankomen willen we allemaal, maar goedbedoelde veiligheidsadviezen over iemands rijstijl kan je beter voor je houden. Van de ondervraagden geeft 61% aan het irritant te vinden om commentaar te krijgen van anderen in de auto. Toch kan een deel het niet laten om van zich te laten horen; 35% van de vrouwen geeft ongevraagd commentaar en 17% van de mannen maakt zich hier schuldig aan.

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocus2.appspot.com/5d0a570e4b06e"></iframe>

 

Mannen worden meer vertrouwd in de auto, maar rijden vaker schade

Een ander interessant resultaat uit het onderzoek is dat mannen over het algemeen worden gezien als de betere rijder. Moeten er lange stukken achter elkaar worden gereden of moet er gereden worden in het buitenland, dan wordt dit meer gezien als een kwaliteit van mannen dan van vrouwen. Vrouwen zijn daarentegen wel beter in het naleven van de verkeersregels.

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocus2.appspot.com/5d0a572080a14"></iframe>

 

Als het neerkomt op het rijden van schade, scoren mannen slecht: zij rijden de grootste schades. Zij hebben vaker een aanrijding met een ander voertuig en rijden vaker een auto total loss. Vrouwen zijn vaker verantwoordelijk voor kleinere schades die ontstaan door bijvoorbeeld te hard tegen een stoeprand of drempel aan te rijden. Ook zijn er meer vrouwen dan mannen die nog nooit een ongeluk hebben gehad.

 

Over het algemeen zijn de meest voorkomende schades:

  • Schade door het raken van een paal – 28%
  • Schade door aanrijding met ander voertuig – 25 %
  • Bekraste zijkant – 18 %
  • Kapotte ruit – 16 %
  • Kapotte zijspiegel & total loss – 8%

 

Op vakantie met de auto? Neem genoeg pauzes

Hoewel je natuurlijk zo snel mogelijk op je eindbestemming aan wilt komen, is het verstandig niet te lang achter elkaar te rijden en genoeg pauzes te nemen. Dat er nog veel mensen zijn dit advies niet ter harte nemen, blijkt uit het feit dat 15% weleens slaperig achter het stuur kruipt. Als je lange afstanden aflegt en uren op dezelfde snelweg rijdt, is het lastig om alert te blijven. Zorg er daarom ook voor dat je een bijrijder hebt die wakker en alert is.

 

Doe een zomervakantiecheck

Voordat je op vakantie gaat is het ook verstandig om te checken hoe je bent verzekerd in het buitenland. Als je met de auto op vakantie gaat, kan je in andere verkeerssituaties terecht komen dan je gewend bent. Een ongeluk is nooit uit te sluiten, daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd de weg op gaat, ook in het buitenland. Schade die is toegedaan door anderen dekt een WA-verzekering, maar pech valt vaak onder de reisverzekering. Bestudeer de voorwaarden van tevoren dan ook goed om verrassingen te vermijden.

 

Terug naar boven