Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie

Heb je eindelijk weer een vakantie op de planning staan en ga je met de auto op weg? Bereid je dan voor op ellendig lange files. De zwarte zaterdagen zijn namelijk weer terug. Zoals we ze van jaren geleden gewend zijn, maar dit jaar misschien nog wel erger. Omdat de meeste mensen vanwege onzekerheden rondom corona een autovakantie verkiezen boven een vliegvakantie en er maar een paar landen op de coronakaart van Europa groen kleuren, vertrekken straks alle vakantiegangers dezelfde kant op.

De voorspelling is dat 31 juli en 7 augustus ‘zwarte zaterdagen’ worden. Oftewel: heel veel vakantiefiles. Wil jij hoe dan ook op vakantie, file of geen file, en valt je vakantie precies in die periode? Dan hebben wij 9 tips voor je, zodat je reis in ieder geval zo ontspannen mogelijk verloopt. Want die ontspanning is precies de reden dat je op vakantie gaat toch?

Autovakantie

9 tips voor zwarte zaterdag

Onze tips eerder verschenen op Metronieuws.nl

Tip 1. Inkoppertje: Vertrek niet op zwarte zaterdag. 

Vaak is het argument om toch te vertrekken dat je aankomt wanneer de reservering van je huisje of campingplek start. De vraag is, begint je vakantie niet een stuk meer ontspannen als je iets later aankomt, maar wel een fijne autorit hebt gehad?

Tip 2. Zorg voor een goed werkende airco

Check voordat je weggaat of je airco goed werkt. Stilstaan in een file kan erg vermoeiend zijn en je blijft een stuk fitter als het koel is in de auto.

Tip 3. Denk aan je oliepeil

Check het oliepeil voordat je vertrekt. Motorolie zorgt o.a. voor de verkoeling van de motor, zodat die niet te heet wordt. Best belangrijk als je urenlang door de brandende zon rijdt.

Tip 4. Zorg voor bescherming tegen de zon

Neem een paraplu of parasol mee. Mocht het echt helemaal stilstaan en je wilt de auto uit, dan zorgt de parasol voor de nodige bescherming tegen de zon. Het asfalt kan flink warm worden en zo voorkom je dat je oververhit raakt.

Tip 5. Denk aan water

Neem water mee, veel water. Je weet nooit hoelang je in de file staat en hoelang het duurt voordat je bij het volgende tankstation bent om nieuw water in te slaan. Dat geldt natuurlijk ook voor eten. Je wilt niet met zijn allen hangry in de auto zitten.

Tip 6. Zorg voor vermaak in de auto. 

Voor jezelf en voor je bijrijders, zeker als dit kinderen zijn. Puzzelboekjes, stripboeken, Ipads met video’s of series (en een extra opgeladen powerbank), afspeellijsten met je favoriete muziek of een interessante Podcast, alle afleiding is welkom zodat het wachten iets sneller voorbij gaat.

Tip 7. Overweeg een binnendoor route

Rijd binnendoor als dit sneller is. Navigatiesystemen zoals Google Maps kunnen heel goed inschatten wat de snelste route is. Met zwarte zaterdag drukte kan een binnendoor route weleens een stuk sneller zijn, of in ieder geval prettiger. Je rijdt weliswaar extra kilometers en je kan niet hard rijden, maar dat is nog steeds een stuk prettiger dan helemaal vaststaan. Daarnaast zijn dit soort routes vaak heel mooi en brengen ze je langs schattige dorpjes. Kan je nog een beetje genieten van het uitzicht.

Tip 8. Neem genoeg pauze. 

Rijden is vermoeiend, maar stilstaan in de file net zo. Stop om de 2 a 3 uur om even de benen te strekken, een kop koffie of koud drankje te halen of voor de nodige toiletpauze. Lekker vroeg op je vakantieadres aankomen zit er op zwarte zaterdag toch niet in, dus dat kwartiertje stoppen kan er ook wel bij. Als je dit vooraf incalculeert, dan valt de aankomsttijd ook niet tegen.

Tip 9. Relax, take it easy

De laatste tip: probeer vooral te ontspannen. In de file?! Ja. Niemand wordt heel blij van filerijden, maar je kunt en toch niets aan veranderen. Dus probeer je erbij neer te leggen dat je in de file terecht kunt komen en dat je die gewoon even moet uitzitten. Maak het gezellig in de auto en probeer die vakantiestemming er alvast in te krijgen.

 

We wensen je heel veel plezier op vakantie en succes met het overleven van de files. Onthoud: bij aankomst staat je een welverdiende vakantie te wachten!

Terug naar boven