Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie

Particuliere autorijders kunnen door het aanpassen van hun kilometrage fors besparen op hun autopremie. In extreme gevallen kan de besparing oplopen tot wel 85 procent. Dat concludeert Moneyview op basis van hun onderzoek naar de prijs en de voorwaarden van autoverzekeringen.

Minder autorijden door thuiswerken

Tijdens de coronapandemie zijn steeds meer Nederlanders vanuit huis gaan werken. En voor veel mensen bevalt dit thuiswerken eigenlijk heel goed. Volgens het onderzoek van Kennisinstituut voor Mobiliteit wil 45 procent van de thuiswerkers hier na de coronacrisis mee doorgaan. Als gevolg van deze nieuwe thuiswerktrend leggen werknemers vaak minder kilometers af met hun auto. Het verschil in kilometrage (het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar met je auto verwacht te rijden) kan hierdoor fors groter worden.

automobilisten besparen

Forse besparing op autopremie

Wat veel automobilisten echter niet weten is dat je fors kunt besparen op je premie als je de kilometrage op de polis van je autoverzekering naar beneden aanpast. Dit heeft te maken met de manier waarop de meeste verzekeraars de premie bepalen. Hoe meer kilometers je per jaar aflegt, hoe groter het risico op schade en des te hoger je premie.

MoneyView rekende uit wat het verschil in verzekeringspremie is als een automobilist van 40.000 naar 7.500 kilometer per jaar zou gaan. Wat blijkt: in extreme gevallen kun je tot wel 85 procent op premie besparen, zeker als je overweegt om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Kilometrage aanpassen loont altijd

Zelfs als je niet overstapt naar een andere verzekeraar kun je volgens Moneyview besparen op je autoverzekering. Door enkel een lagere kilometrage door te geven aan je verzekeraar kun je gemiddeld al zo’n 10 procent op je premie besparen. Daarnaast geldt ook dat wanneer je nu een relatief hoge premie betaalt, omdat je bijvoorbeeld een zware of dure auto hebt, je jaarlijks meer kunt besparen dan bij een lage verzekeringspremie.

automobilisten besparen

Vergelijk, stap over en bespaar

Heb je afgelopen periode ook minder kilometers met je auto afgelegd en wil je ook besparen op je premie? Maak dan gebruik van onze gratis vergelijker. Hiermee bereken je binnen 30 seconden de premie van je nieuwe en goedkopere autoverzekering.

Stap over en bespaar
Terug naar boven