Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie

Uit ons onderzoek blijkt dat mannen meer premie betalen voor hun autoverzekering dan vrouwen. Dit is opmerkelijk omdat mannen gemiddeld meer schadevrije jaren hebben en vaker voor een lagere dekking kiezen. Deze factoren vertalen zich namelijk veelal in een lagere premie. Van alle basisdekkingen is het verschil bij een allrisk autoverzekering het grootst; waar mannen gemiddeld €59,32 per maand betalen, betalen vrouwen slechts €51,33.

premie mannen vrouwen infographic

Hoe is er onderzoek gedaan?

Voor dit onderzoek hebben wij 3700 afgesloten autoverzekeringen bij Autoverzekering.nl vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar de hoogte van de gemiddelde maandelijkse premie en de schadevrije jaren. We hebben geselecteerd op de basisverzekeringen WA, WA+ en allrisk. En we hebben daarbij onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Autoverzekering dekking mannenAutoverzekering dekking vrouwen

Vrouwen houden van zekerheid

De meeste mannen kiezen voor de goedkoopste dekking, terwijl vrouwen liever voor zekerheid gaan. 15% van de vrouwen sluit een allrisk autoverzekering af, ten opzichte van 11% van de mannen. En 60% van de mannen kiest slechts voor een verplichte WA verzekering, tegenover 55% van de vrouwen.

Mannen meer schadevrije jaren

Mannen krijgen gemiddeld meer no-claimkorting dan vrouwen, omdat ze gemiddeld meer schadevrije jaren hebben opgebouwd. Mannen hebben gemiddeld 5,4 schadevrije jaren en vrouwen gemiddeld 4,5 jaren. De hogere no-claimkorting zou juist moeten zorgen voor een lagere premie. Er is dus een andere reden voor dit verschil.

Mannen houden van dure auto’s

De verklaring voor het premieverschil ligt in de waarde van de verzekerde auto’s. De dagwaarde van de verzekerde auto is gelinkt aan het opgegeven kenteken. Over het algemeen kopen mannen duurdere auto’s dan vrouwen. Mannen geven gemiddeld €24.217 uit aan een auto. De auto’s van vrouwen hebben een gemiddelde waarde van €19.661. Voor het verzekeren van een duurdere auto betaal je meer premie. De hogere premie van mannen ligt dus aan de voorkeur voor duurdere auto’s.

Benieuwd naar jouw persoonlijke premie? Op deze pagina kun je jouw autoverzekering vergelijken.

Terug naar boven