Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
17-10-2023

Mannen beter in navigeren en inparkeren dan vrouwen (vinden ze zelf)

Autoverzekering.nl onderzocht hoe Nederlanders hun eigen rijkunsten inschatten.

3 minuten 17-10-2023
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

Zie jij jezelf als inparkeer-expert? Dan is de kans groter dat je een man bent dan een vrouw. Of de stereotypes over het rijgedrag van mannen en vrouwen nou waar zijn of niet, uit ons nieuwe onderzoek blijkt in ieder geval dat de meningen van Nederlanders over hun eigen rijgedrag toch vrij cliché zijn.

Verschil tussen mannen en vrouwen opmerkelijk

Uit het onderzoek* blijkt dat de grote meerderheid (81%) van de Nederlanders zichzelf goede inparkeerders vinden. Toch zit hier tussen de mannen en vrouwen wel een opmerkelijk groot verschil. 87 procent van de mannen zegt namelijk dat hij vol vertrouwen de auto in het parkeervak weet te draaien. Dit percentage ligt bij vrouwen iets lager – 73 procent van de vrouwen zegt goed te kunnen inparkeren.

Het is opmerkelijk dat mannen zichzelf betere bestuurders vinden dan vrouwen, terwijl uit onderzoek blijkt dat de mannen toch echt relatief meer schade rijden dan vrouwen.
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Navigeren en te hard rijden

Ook met het navigeren heeft het grootste deel van Nederland vertrouwen in zichzelf: maar liefst 86 procent zegt dit goed te kunnen. Wederom is hier een stereotiep verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Waar 92 procent van de mannen zegt goed te kunnen navigeren, is ‘slechts’ 77,5 procent van de vrouwen te spreken over hun kaartlees-vaardigheden. Google Maps blijkt dus de reddende engel van 22,5 procent van de vrouwen (en ja, ook 8% van de mannen) die anders hun bestemming nooit zouden bereiken.

Daarnaast zegt bijna de helft (41,5%) van de Nederlanders dat zij de maximumsnelheid wel eens overschrijden. Benieuwd naar de grootste snelheidsduivels? Dat zijn, jawel, de mannen: 44 procent zoekt graag de grenzen op en houdt zich niet aan de snelheidslimiet. Bij de vrouwen gaat het om 38 procent.


Bron: Autoverzekering.nl

Rijden tussen de rommel

Autoverzekering.nl deed ook onderzoek naar hoe schoon Nederlanders hun auto houden. Want wie is er niet ooit bij een vriend of vriendin in de auto gestapt en geschrokken van de vuilnisbelt die zij achterlieten in hun auto? Uit het onderzoek bleek dat ruim 1 op de 3 Nederlanders weleens een rommelige auto heeft.

Wat betreft het schoonmaken van auto’s: de automobilisten die ervan houden om elk vlekje op de lak van hun auto weg te poetsen, en er zelf voor te zorgen dat hun bolide glimt alsof hij net uit de showroom komt gereden zijn in de minderheid. Slechts 7,4% van de Nederlanders zet zijn of haar wagen wekelijks in het sop. Ook blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders (54%) zijn auto niet zelf wast en toch liever kiest voor de wasstraat.

Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 17-10-2023

Over autoverzekeringsexpert Jerry

Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet Jerry precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

Disclaimer

*In het Autoverzekeraar van het Jaar onderzoek, uitgevoerd door Multiscoop vroeg Autoverzekering.nl duizend Nederlanders naar hun inzichten over hun eigen rijgedrag en het schoonhouden van hun auto

Terug naar boven
Terug naar boven