Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Is mijn auto verzekerd als ik hem deel of verhuur?

Steeds meer mensen verhuren hun auto via organisaties als SnappCar, MyWheels of WeGo. Maar hoe zit het eigenlijk met je autoverzekering als je gebruik maakt van zo’n platform? Hieronder staat alle informatie over je autoverzekering bij een auto delen.

Carsharing

Auto’s delen met andere mensen, ook wel carsharing genoemd, komt in Nederland steeds vaker voor. SnappCar is de grootste partij in deze sector en zij ervaren nog elk jaar een groei van het aantal inschrijvingen. Vorig jaar zomer zijn bijvoorbeeld ruim tienduizend Nederlanders op vakantie geweest met een auto van iemand anders.

Auto delen en je autoverzekering

Het is belangrijk om te weten dat je auto delen niet gedekt wordt door je normale autoverzekering. Om dit op te vangen bieden de platforms waarop je de auto kunt delen hun eigen verzekering aan. SnappCar biedt samen met Allianz nieuw verzekeringsproduct aan waarbij jouw autoverzekering gedurende de huurperiode tijdelijk vervangen wordt door de verzekeringspolis van SnappCar. MyWheels heeft een soortgelijke samenwerking met Centraal Beheer Achmea.

Huurder verzekert auto van verhuurder

De kosten voor de verzekering komen voor rekening van de huurder. auto delen Deze sluit dus eigenlijk een tijdelijke verzekering af voor de auto van de verhuurder. Bij schade tijdens de huurperiode zal de oorspronkelijke verzekeraar van de verhuurder dit niet vergoeden, maar dit wordt dus opgevangen door de tijdelijke verzekering van de huurder.

Besparing door auto delen of verhuren?

Je auto verhuren is natuurlijk een makkelijke manier om wat geld te verdienen. Kostenbesparing is dan ook een van de belangrijkste redenen voor mensen om hun auto te delen. Voor meer dan 81% van de gebruikers is het terugverdienen van de autokosten een zwaarwegende reden. Voor de huurder is het tegelijkertijd ook een stuk voordeliger dan zelf een auto aanschaffen.

Als jij je auto verhuurt is de kans dus groot dat jij je bewust bent van je eigen portemonnee. Guess what! Op je autoverzekering kun je jaarlijks tot wel €250 besparen door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Vul je gegevens in onze vergelijker in en check hoeveel jij kunt besparen.

Zojuist overgestapt

  • 21 aug. 2019, 00:06 Dhr. A. uit Eindhoven.
  • 20 aug. 2019, 23:57 Mevr. A. uit Eindhoven.
  • 20 aug. 2019, 23:44 Dhr. F. uit Sittard.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.